SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Salonen on tyytyväinen: Merivoimien uudet sotalaivat tultaneen rakentamaan Raumalla

Jaa

Yle uutisoi, että Puolustusministeriön ja puolustusvoimien neuvottelut Rauma Marine Constructionsin kanssa ovat valmistuneet. RMC tulisi näin olemaan Laivue 2020 -tilauksen toteuttaja, joka pitäisi sisällään neljä uutta sotalaivaa. Laivue 2020 on puolustusvoimien hanke, jonka on määrä korvata vanhat alukset uusilla monitoimikorveteilla.

Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) pitää uutisia kauppojen etenemisestä loistavina. Edellisen hallituksen ennenaikainen ero viivästytti kauppoja, sillä toimitusministeristöllä ei ollut valtuuksia päättää laivakaupoista, jotka olivat n. 1,2 miljardin arvoiset. Neuvotteluja on jatkettu koko ajan taustalla, mutta päätöksen asiasta seuraavaksi tekee maan uusi hallitus.

- Paljon onnea RMC! RMC:n pitkä työ sopimusneuvotteluissa näyttää nyt tuottavan tulosta. Olen varma, että hallitus on pääministeriä myöten vakuuttunut siitä, että RMC hoitaa rakentamisen vaadittavalla osaamisella ja vastuulla. Halusin varmistaa, että hallitus on pääministeri Antti Rinnettä myöten tietoinen raumalaisen laivanrakennuksen kyvykkyydestä, Salonen sanoo ja viittaa pääministerin vierailuun RMC:llä Raumalla viime kuussa.
Varsinainen päätös saadaan todennäköisesti lähiviikkojen aikana. Sen jälkeen telakalla alkaa vuosia kestävä tilaustyö laivojen rakentamisessa.

- Tämä tilaus tuottaa pitkään töitä RMC:lle ja sen alihankkijaverkostolle. Se on koko Rauman seudulle tärkeää. Toivon, että avautuviin työpaikkoihin saadaan sellaiset osaajat ja tekijät, jotka verotulojen kautta tuottavat myös taloudellista hyvää seudullemme. Valtion tekemillä tilauksilla on tärkeää olla myös positiivisia työllistämisvaikutuksia ja aluetaloudellista hyötyä, toteaa Kristiina Salonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n pirkanmaalaiset kansanedustajat iloitsevat Pirkanmaalle tulevista tärkeistä liikennehankkeista18.9.2019 14:33:36 EESTTiedote

Rinteen hallitus on päättänyt antaa liikenneministeri Sanna Marinin esityksestä rahoitusta kahteen tärkeään liikennehankkeeseen Pirkanmaalle. Valtatie 9:n parantamiseen saadaan 10,5 miljoonaa euroa, jolla rakennetaan ohituskaista Orivedelle välille Yliskylä-Oritupa ja valtatie 12:n parantamiseen taas 1,6 miljoonaa Ellivuoren risteusjärjestelyjen parantamiseen.

SDP:n Lindtman: Suomi viedään leikkauslinjalta uudistuslinjalle17.9.2019 19:47:39 EESTTiedote

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan Rinteen hallituksen ensimmäinen talousarvioesitys vuodelle 2020 osoittaa, että Suomi viedään nyt leikkauslinjalta uudistus- ja investointilinjalle. Vuosien leikkausten jälkeen katse on nyt tulevaisuuden kestävässä kasvussa ja hyvinvoinnissa. Eriarvoisuuden kasvuun puututaan riuskoin ottein ja ilmastonmuutoksen torjunta sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen otetaan tosissaan. - Suomi elää osaamisesta ja panostukset koulutukseen näkyvät kasvussa pitkällä aikavälillä. On tärkeää, että hallituksen lupaama koulutuksen ja sivistyksen kunnianpalautus näkyy jo heti ensimmäisessä budjetissa. Siksi hallitus panostaa jo ensi vuonna koulutukseen ja osaamiseen yhteensä 256 miljoonaa euroa. Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen perusrahoitusta korotetaan täysimääräisesti 60 miljoonalla jo ensi vuonna. Myös esimerkiksi ammatillisen koulutuksen tilannetta parannetaan selvästi. Lindtmanin mukaan oikeudenmukaisuus on hallituksen keskeinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme