SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Salonen: Rajavartiolaitoksen uusille ulkovartiolaivoille turvattiin täysi rahoitus  

Jaa

Hallitus on sopinut kolmannen lisätalousarvioesityksen sisällöstä. Raumalainen kansanedustaja ja eduskunnan Meriryhmän puheenjohtaja Kristiina Salonen (sd.) pitää tärkeänä, että lisätalousarviossa esitetään rajavartiolaitoksen ulkovartiolaivojen hankintaan 120 miljoonan euron lisäystä.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Rajavartiolaitoksen on määrä korvata vanhat ulkovartiolaivat kahdella uudella aluksella vuoteen 2025 mennessä. Vartiolaiva 2025 -hankkeen kustannusarvio valtiolle on kokonaisuudessaan 240 miljoonaa euroa, josta eduskunta on myöntänyt aiemmalla päätöksellään puolet. Uudella lisätalousarviolla turvataan myös hankkeeseen kuuluvan toisen aluksen rakentaminen.

- Tämä on hyvä ja odotettu päätös. Lisämäärärahalla turvataan se, että Vartiolaiva 2025 -hanke voidaan nyt toteuttaa varmasti kokonaisuudessaan. Jos hankinnan ehtoja olisi muutettu jälkikäteen, niin alusten yksikköhinnat olisivat todennäköisesti nousseet merkittävästi, Salonen kommentoi.

Hankkeen kotimaiset työllistämisvaikutukset ovat arviolta n. 1 755 henkilötyövuotta vuosina 2021-2023. Rajavartiolaitos on käynnistänyt kilpailutusprosessin Turun ja Rauman telakoiden kanssa myönnettyjen tilausvaltuutuksien perusteella.

- Hankkeiden toteutuminen kotimaassa vahvistaa Suomen huoltovarmuutta ja suomalaista osaamista merenkulun alalla. Nykyaikaisilla ulkovartiolaivoilla valvotaan entistäkin paremmin Suomen alueellista koskemattomuutta, turvataan merialueiden pelastus- ja turvallisuustehtävät, sekä tuetaan myös muiden viranomaisten toimintaa merellä ja saaristolla, Salonen toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Vanhusasiainvaltuutetun virka on tervetullut11.6.2021 16:07:59 EEST | Tiedote

- Pitkään toivottu vanhusasiainvaltuutetun virka on vihdoin tulossa maahamme. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet viran tarpeellisuuden, muun muassa vanhusten palveluiden laiminlyönnin vuoksi. Vanhusasiainvaltuutetun tehtävänä on seurata ikääntyneiden aseman ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Hänen tehtävänään on puuttua epäkohtiin ja tehdä parannuksia sekä avauksia kehitettävistä toimista, iloitsee kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). Ikäihmisten arki, tarpeet ja näkemykset on otettava huomioon, kun kehitetään tulevia hyvinvointialueita ja kuntia. Entistä useampi meistä asuu kotona ikääntyessämme. Koti, asuinympäristö ja tarvittavat palvelut tulee huomioida entistä tarkemmin. - Näitä palveluita ovat esimerkiksi kotiin tuotavat palvelut, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä omaishoidon tuki. On nimittäin hyvä huomata, että kaikesta hoivasta 80 prosenttia on omaisen tai läheisen toteuttamaa, painottaa Kiljunen. - Ikääntyminen ei ole sairastamista vaan muuttuviin elämäntarpeisiin v

SDP:n Eloranta: Vanhusasiavaltuutettu vihdoinkin Suomeen11.6.2021 13:32:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee siitä, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen etenee eduskunnassa. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tarkastella päätöksenteon vaikutuksia ikäihmisiin. Lisäksi valtuutettu voi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita, joiden kautta hän voi nostaa esille kehityskohteita ja lakiuudistustarpeita. Vanhusasiavaltuutetun toiminta tulee parantamaan ikääntyneiden asemaa ja edistämään ikääntyneiden oikeuksia. Eduskunta käsitteli sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä aiheesta eilen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme