Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.

Kansanedustajat vaativat alkoholijuomien kotiinkuljetuksen sallimista

Jaa

Ravintolat joutuvat sulkemaan ovensa ensi viikolla. Ruuan kotiinkuljetus ja take away -annosten tilaaminen on mahdollista, mutta alkoholijuomia se ei koske. Epäkohdan korjaamiseksi 46 kansanedustajaa on allekirjoittanut lakiehdotuksen alkoholijuomien vähittäismyynnin etäostamisen ja -myynnin sallimisesta.

Korona-aika on lisännyt merkittävästi ravintolaruoan kuljettamista koteihin; joka kolmas ateria otetaan ravintolasta mukaan tai tuodaan kotiovelle. Ravintolat eivät kuitenkaan saa kuljettaa alkoholijuomia samalla kun ne toimittavat ruoka-annoksia.

”Sen sijaan etämyynti on mahdollista ulkomaisille toimijoille, jotka voivat toimittaa juomat kotiovelle asti. Tilanne on epäreilu kotimaisille toimijoille, ja koronapandemian aikana epäkohta on korostunut entisestään”, sanoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen.

Panimoliitto yhdessä Kuluttajaliiton, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan ja Päivittäistavarakauppayhdistys PTY:n kanssa esittivät vuoden alussa, että toimijat, joilla on 5,5-prosenttisten alkoholijuomien vähittäismyyntilupa, voisivat kuljettaa juomia kotiin koronapandemian aikana.

Etämyynti- ja ostaminen sallittava kaikista EU-maista

Epäkohtaan on tartuttu myös eduskunnassa. Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon (kok.) esittämän lakiehdotuksen alkoholilain muuttamiseksi on allekirjoittanut 45 muuta kansanedustajaa.

Siinä esitetään, että kotimaiset luvanvaraista vähittäismyyntiä harjoittavat toimijat saavat jatkossa myydä olemassa olevan vähittäismyyntilupansa mukaisia tuotteita kuluttajille myös etämyynti- tai etäostomenettelyllä. Tämä koskisi niin juomavalmistajia kuin ravintoloita ja päivittäistavarakauppaa.

Lisäksi lakimuutoksessaehdotetaan, että alkoholilakiin lisätään säännös, jonka mukaan kaikkien alkoholijuomien etämyynti ja etäosto toisesta EU-maasta Suomeen on sallittua. 

”Tämäkin olisi tervetullut muutos. Nyt niin kuluttaja kuin juoman valmistajakin joutuu tulkitsemaan itse puutteellista ja epäselvää alkoholilakia”, Loikkanen sanoo.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Tuula Loikkanen, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto

tuula.loikkanen@panimoliitto.fi, p. 040 922 0750

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Lindqvist
viestintäpäällikkö

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

http://www.panimoliitto.fi

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry on olutta, siideriä ja long drink -juomia sekä virvoitusjuomia ja kivennäisvesiä valmistavan kotimaisen elinkeinon edunvalvoja. Liitto edustaa yhtä maamme vanhimmista teollisuudenaloista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme