Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kantakaupungin kaksisuuntaisia pyöräteitä muutetaan yksisuuntaisiksi – kerro mielipiteesi suunnitelmista

Jaa

Helsingin kaupunki valmistelee suunnitelmia, joissa nykyisiä kaksisuuntaisia pyöräteitä muutetaan yksisuuntaisiksi. Tavoitteena on laajentaa kantakaupungin pyöräliikenteen yksisuuntaista verkkoa, parantaa kaikkien kulkumuotojen turvallisuutta ja selkeyttää liikennejärjestelyitä. Suunnitelmia voi kommentoida Kerro kantasi -verkkopalvelussa 3. tammikuuta 2021 saakka.

Pyörätie Aleksis Kiven kadulla. Kuva: Jyrki Oinaanoja, Ramboll Finland Oy.
Pyörätie Aleksis Kiven kadulla. Kuva: Jyrki Oinaanoja, Ramboll Finland Oy.

Suunnitelmia on laadittu Aleksis Kiven kadulle, Ratapihantielle, Savonkadulle, Nordenskiöldinkadulle, Viipurinkadulle, Kotkankadulle, Helsinginkadulle ja Stenbäckinkadulle. Suunnitelmien myötä kantakaupungin pyöräliikenteen tavoiteverkon mukaisia katuosuuksia rakennetaan yhteensä 3,8 kilometriä.

Suunnittelun lähtökohtana on ollut hyödyntää pääosin nykyisiä katurakenteita risteyksien välisillä osuuksilla. Risteyksissä muutokset ovat merkittävämpiä, koska entinen kaksisuuntainen suunnittelutapa ei sovellu suoraan yksisuuntaiselle pyöräliikenteelle. Pyörätiet ja -kaistat osoitetaan lähtökohtaisesti punaisella värillä.

Suunnitelmia voi kommentoida Kerro kantasi -verkkopalvelussa 3. tammikuuta 2021 saakka osoitteessa https://kerrokantasi.hel.fi/

Pyöräliikenteen tavoiteverkko

Pyöräliikenteen tavoiteverkkoon pyöräliikenteen verkon yleissuunnitelma, jossa määritellään pyöräliikenteen tavoitteelliset yhteydet ja järjestelyperiaatteet. Tavoiteverkko perustuu katujen varsilla suurelta osin yksisuuntaisiin pyöräteihin. Rakentamista edistetään tulevina vuosina useissa kohteissa saman aikaisesti kantakaupungin alueella.

Lisätietoja

Projektipäällikkö
Mika Kaalikoski
puh 09 310 39495
mika.kaalikoski@hel.fi

Liikenneinsinööri
Teppo Pasanen
Puh. 0931037123
teppo.pasanen@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Pyörätie Aleksis Kiven kadulla. Kuva: Jyrki Oinaanoja, Ramboll Finland Oy.
Pyörätie Aleksis Kiven kadulla. Kuva: Jyrki Oinaanoja, Ramboll Finland Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 21.1.202121.1.2021 18:11:47 EETTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 21.1.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 4.2.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 19.1.202119.1.2021 18:07:29 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 19.1.2021 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme