Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kantakaupungin tulevaisuutta ideoidaan Keskustaverstaassa Narinkkatorilla

Jaa

Helsingin kaupunki haluaa rakentaa kaupunkilaisten kanssa yhteisen tahtotilan siitä, millaisen keskustan tarvitsemme tulevina vuosikymmeninä. Keskustan tulevaisuutta ideoidaan Narinkkatorilla ensi viikolla.

Millainen on elävä kantakaupunki tulevaisuudessa?
Millainen on elävä kantakaupunki tulevaisuudessa?

Helsingin keskusta kehittyy vauhdilla. Mitä tulevaisuuden keskustassa tehdään ja ketkä sitä käyttävät? Mistä syntyy kantakaupungin vetovoima vaikkapa nuorten, yritysten, asukkaiden tai turistien silmissä? Entä miten varaudumme ilmastonmuutokseen? Muun muassa näistä teemoista keskustellaan keskiviikosta perjantaihin 10.–12. lokakuuta Keskustaverstaassa Kampin Narinkkatorilla.

Hiljattain tehdyssä kaupunkistrategiassa ja uudessa yleiskaavassa on linjattu Helsingin keskustan kehityksen yleiset suuntaviivat. Keskustaverstaassa osallistujat pääsevät mukaan muodostamaan keskustavisiota eli yhteistä tahtotilaa siitä, miten keskustaa kehitetään yleiskaavan ja strategian tavoitteiden mukaisesti. Verstaassa keskustallaan ja pohditaan tarkemmin, miltä keskustan tulevaisuus näyttää ja mitä muutosvoimia siihen kohdistuu.

Kaikille avoimessa Keskustaverstaassa on joka päivän paljon ohjelmaa, mutta myös tilaa vapaaseen keskusteluun ja kahvitteluun keskustan karttojen äärellä. Kolmen päivän aikana käydään lukuisia juonnettuja keskusteluita, joissa vieraana on muun muassa kiinnostavia kaupunkilaisia, tutkijoita, aktivisteja ja yrittäjiä. Ääneen pääsevät muun muassa kaupunkitaiteilija Lauri Jäntti, professori Laura Kolbe ja toimitusjohtaja Antti Kerppola.

Jokaisella päivällä on oma teemansa. Keskiviikkona keskustellaan keskustan ainutlaatuisuudesta, torstain teema on menestyvä Helsinki ja perjantain taas kaikkien keskusta.

“Keskusta muuttuu kaiken aikaa – hanke ja idea kerrallaan. Helsingin keskustan tulevaisuus on meidän kaikkien asia – jokaisen helsinkiläisen ja keskustan käyttäjän. Kiinnostavimmat ja menestyneimmät kaupungit ovat juuri niitä, joissa paikalliset asukkaat viihtyvät. Toimiva arki, merellisyys ja kontrastiset kaupunginosat ovat vahva osa Helsinkiä. Miten keskusta voisi olla entistä vetovoimaisempi paikka meille kaikille?” kysyy johtava arkkitehti Kerttu Kurki-Issakainen Kaupunkiympäristön toimialalta Helsingin kaupungilta.

Keskustelua käydään Keskustaverstaan lisäksi tammikuussa Keskustamessuilla Brygga-tilassa keskustakirjasto Oodissa. Sekä Keskustaverstas että Keskustamessut ovat kaikille avoimia ja ilmaisia tilaisuuksia. Helsingin kaupunki toteuttaa tapahtumat yhteistyössä Demos Helsingin kanssa. Tutustu tarkempaan ohjelmaan osoitteessa hel.fi/keskusta.  

Seuraa keskustelua Twitterissä hashtagin #keskustavisio alla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keskustavisio-työ:
Kerttu Kurki-Issakainen, johtava arkkitehti
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 09 310 37349
kerttu.kurki-issakainen@hel.fi

Keskustavision vuorovaikutustyö:
Anu Hämäläinen,vuorovaikutussuunnittelija
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 040 336 0553
anu.hamalainen@hel.fi

Keskustaverstas:
Kaisa Schmidt-Thomé
Demos Helsinki
Puh: 040 070 8178
kaisa.schmidt-thome@demoshelsinki.fi

Kuvat

Millainen on elävä kantakaupunki tulevaisuudessa?
Millainen on elävä kantakaupunki tulevaisuudessa?
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme