Lapin ELY-keskusLapin ELY-keskus

Kantatien 92 Supru-Sevettijärvi tietyöt ovat valmistuneet

Jaa

Kantatietä 92 välillä Supru-Sevettijärvi parannettiin kesän 2021 aikana noin 10,5 kilometrin matkalla.

Kuva on vapaasti käytettävissä.
Kuva on vapaasti käytettävissä.

Nykyisen kantatien geometriaa parannettiin kahdeksassa erillisessä kohteessa mäkiä leikkaamalla ja kaarteita loiventamalla. Muilta osin tietä parannettiin nykyiselle paikalleen 6,5 metrin päällysteleveyteen. Tie päällystettiin uudestaan koko parannettavan osuuden matkalla. Tehdyillä muutoksilla parannetaan tien liikennöitävyyttä ja liikenneturvallisuutta.

Hankkeen urakkahinta oli 4,5 M€ (sis. alv). Hankkeessa oli rakennusvaiheeseen noin 3,3 M€ (sis. alv) rahoitus Kolarctic CBC 2014-2020 -ohjelmasta. Pääurakoitsijana toimi Destia Oy.

Kolarctic Cross Border Cooperation (CBC) 2014-2020 -ohjelma on yksi Euroopan unionin naapuruusohjelmista. Ohjelma on rahoitettu yhteistyössä Euroopan unionin sekä Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän valtioiden kesken.

Kaamanen-Kirkkoniemi-hankkeessa parannetaan tietä Kaamasen ja Norjan Neidenin välillä. Suomen puolella tietyöt keskittyivät pääasiassa kantatielle 92 välillä Supru-Sevettijärvi. Norjan puolella tietä parannetaan valtioiden välisen rajan ja Neidenin kylän välillä. Siellä työt ovat edelleen käynnissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Antero Erkinjuntti, puh. 0295 037 217, antero.erkinjuntti(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Kuva on vapaasti käytettävissä.
Kuva on vapaasti käytettävissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Kohdataan! - Työelämän ja koulutuksen yhteistyöfoorumi ETAPPI 2021 Pyhätunturilla 2.-3.12.202125.11.2021 10:32:50 EET | Tiedote

Pyhätunturilla kokoonnutaan keskustelemaan ja hakemaan ratkaisuja hyvin ajankohtaisiin kohtaannon haasteisiin Lapissa. Vuosittain järjestettävän ETAPPI 2021 -yhteistyöfoorumin teemana tänä vuonna on työelämän, osaamisen ja työvoiman kohtaannon kehittäminen Lapissa. Foorumiin kokoontuu elinkeinoelämän kehittäjiä, aluehallinnon edustajia, koulutuksen järjestäjiä sekä yrityksiä keskustelemaan ajankohtaisista teemoista osaamisen ja kohtaannon ympärillä.

Lapissa 40 valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta22.11.2021 14:21:44 EET | Tiedote

Valtioneuvosto on tehnyt päätöksen valtakunnallisesti arvokkaista maisema-alueista. Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet ovat edustavia esimerkkejä suomalaisesta kulttuuri- ja luonnonperinnöstä. Ne ovat syntyneet luonnon ja perinteisen maankäytön yhteisvaikutuksen tuloksena. Valtakunnallisesti arvokkaita maisema-alueita on Lapissa nyt yhteensä 40, joista 23 sijaitsee saamelaisten kotiseutualueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme