Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Käräjäoikeus antoi päätöksen Malmin entisen lentokentän alueen riita-asiassa

Jaa

Helsingin käräjäoikeus on antanut päätöksen Malmin entisen lentokentän alueen vuokrasopimusta koskevassa riita-asiassa 23.12.2020. Käräjäoikeus on vahvistanut vuokrasopimuksen päätyneeksi 31.12.2019 sekä velvoittanut Malmin lentokenttäyhdistys ry:n häädön uhalla luovuttamaan alueen kaupungin vapaaseen hallintaan ja suorittamaan kaupungille 92.000 euron suuruisen sopimussakon vuokrasopimuksen ehtojen rikkomisen johdosta.

Havainnekuva uudesta alueesta. Kuva: Helsingin kaupunki / Voima Graphics Oy
Havainnekuva uudesta alueesta. Kuva: Helsingin kaupunki / Voima Graphics Oy

Päätöksen seurauksena Helsingin kaupunki ryhtyy päätöksen täytäntöönpanotoimenpiteisiin saadakseen alueen hallintaansa.

Malmin entisen lentokentän valvomaton lentopaikka on ollut vuokrattuna Malmin lentokenttäyhdistys ry:lle. Lentopaikan vuokraamisesta päätti alun perin Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta vuonna 2016. Kaupunki irtisanoi vuokrasopimuksen joulukuussa 2018 loppumaan vuoden 2019 loppuun. Lentokenttäyhdistys jäsenineen on jatkanut lentotoimintaa alueella vuonna 2020 ilman maanomistajan lupaa.

Kaupungin tavoitteena rakentamisen aloittaminen ja väliaikaiskäytön laajentaminen

Kaupunki jatkaa Malmin entisen lentokentän alueen suunnittelua sekä valmistelee alueen rakentamisen aloitusta ja väliaikaista käyttöä. Rakentaminen Malmin lentokentällä ja sen ympäristössä alkaa 2020-luvulla. Vuoden 2021 aikana kaupunki keskittyy ensimmäisten asumisen asemakaavojen laatimiseen ja päätöksentekoon sekä katujen ja kunnallistekniikan suunnitteluun. Lisäksi valmistellaan esirakentamista, maakaasun runkoputken siirtoa ja väliaikaiskäytön laajentamista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

käräjäoikeuden tuomioon liittyvät asiat:
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
kaupunginlakimies Jenni Rope
p. 09 310 36195
jenni.rope@hel.fi

suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvät asiat:
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
toimialajohtaja Mikko Aho
p. 09 310 31064
mikko.aho@hel.fi

Kuvat

Havainnekuva uudesta alueesta. Kuva: Helsingin kaupunki / Voima Graphics Oy
Havainnekuva uudesta alueesta. Kuva: Helsingin kaupunki / Voima Graphics Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 19.1.202119.1.2021 18:07:29 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 19.1.2021 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Ammattimainen myyntitoiminta päättyy Malmin ylikulkusillalla18.1.2021 09:03:49 EETTiedote

Helsingin kaupunki alkaa puuttua 1. helmikuuta alkaen ammattimaiseen myyntitoimintaan Malmin aseman ylikulkusillalla, jota kutsutaan myös tuubiksi. Myyjistä tunnetuiksi ovat takavuosina tulleet erityisesti käsitöitä myyvät ”Malmin kutojamummot”. Vuosien varrella paikka on houkutellut myös ammattimaisia myyjiä, jotka ovat tuoneet paikalle erilaisia myyntikalusteita. Tällainen myyntitoiminta yleisellä alueella edellyttäisi paikan vuokraamista kaupungilta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme