Espoon kaupunki - Esbo stad

Karakallio sai suihkulähteensä takaisin

Jaa

Arkkitehti Ilmo Liiven suunnittelema graniittinen suihkulähde on palannut Karakallioon uudistuneessa muodossaan. Teoksen paluuta juhlitaan Karakalliossa 14. syyskuuta – luonnollisesti rokaten.

Karakallio on saanut suihkulähteensä takaisin. Kuva: Esa Rauhala
Karakallio on saanut suihkulähteensä takaisin. Kuva: Esa Rauhala

Karakalliolaisten arvostama suihkulähde poistettiin aikanaan Karakallion torin saneerauksen yhteydessä, mikä aiheutti paikoin voimakkaita reaktioita karakalliolaisten keskuudessa, Karakallio-Seuran puheenjohtaja Aulikki Pentikäinen kertoo. 

– Teimme kaupungin kanssa herrasmiessopimuksen siitä, että graniittilohkare palaa vielä Kartsiin uudistuneessa muodossa. Vesi ei virtaa lähteessä, mutta graniittilohkare on jo itsessäänkin arvokas kivityötaiteen teos. Se on osa meidän historiamme. 

Karakallion asukkaat ovat seuranneet graniittilohkareen reittiä mielenkiinnolla. Lohkare koki kovia kiertäessään Espoon varikoita ja välillä se oli jo joutua murskaamolle. 

Espoon kaupunkitekniikan keskus tarttui asukkaiden toiveeseen ja pelasti teoksen varikoltaan. Vuosi 2019 oli otollinen aika hankkeelle, sillä Karakallion ostoskeskuksen ympäristöön oli muutenkin suunnitteilla katuremonttia bussipysäkkien uudistusten myötä. 

– Kyllä meillä iloitaan siitä, että saamme toteuttaa asukkaiden yhteisöllisiä hankkeita. Suuressa mittakaavassa tämä oli meille pieni, mutta samalla innostava hanke, Espoon kaupungin katupäällikkö Esa Rauhala kertoo. 

– Paasi painaa useita tuhansia kilojaja sen palauttamiseen ei mikään peräkärry riitä. Nostokalusto oli käytössä ja siitä se kivi sitten lähti kohti Karakalliota uuteen paikkaan, Rauhala jatkaa. 

Karakalliolaiset aikovat ottaa paasin vastaan pesemällä sen tulevan Kartsi Rock -tapahtuman yhteydessä. Paasi kaipaa myös uutta nimeä. Tällä hetkellä suosiota kerää nimiehdotus ”Karpaasi”. 

– Kyllähän tuo nimiehdotus kuvaa meidän lohkareemme sitkeää ja pitkää paluuta Kartsiin. Mitään ei ole kuitenkaan vielä päätetty nimen suhteen, Aulikki Pentikäinen tuumaa. 

Uudistunutta suihkulähdettä juhlistetaan tulevassa Kartsi Rock –tapahtumassa, joka järjestetään Karakallion torilla (Karakalliontie 10) lauantaina 14.9. klo 14–16.30. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Karakallio-Seuran ja Espoon kulttuuripalveluiden kanssa. Musiikista vastaavat Takuumiehet ja Hottfile -orkesterit

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katupäällikkö Esa Rauhala, Espoon kaupunki, puh. 050 2958. Maisema-arkkitehti Kristina Rocha, Espoon kaupunki, puh. 043 8249 073. Karakallio-Seuran puheenjohtaja, Aulikki Pentikäinen, puh. 050 3500 238.

Kuvat

Karakallio on saanut suihkulähteensä takaisin. Kuva: Esa Rauhala
Karakallio on saanut suihkulähteensä takaisin. Kuva: Esa Rauhala
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme