Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Karhupuiston perinteiset istutustalkoot pidetään 6.6.2017

Jaa

Helsingin kaupunki kutsuu asukkaita osallistumaan Karhupuiston kukkien istutustapahtumaan tiistaina 6. kesäkuuta 2017 klo 15–17. Ohjelmassa on juhlapuheita, poliisisoittokunnan musisointia sekä tietenkin kesäkukkien istutusta. Istuttajille on tarjolla talkookahvit. Paikan päällä voi myös ilmoittautua Karhupuiston kummiksi.

Helsingin kaupunki haluaa viime syksynä menehtyneen Saara Tolosen, Karhupuiston pitkäaikaisen aktiivin, tekemän ansiokkaan työn jatkuvan ja Karhupuiston säilyvän asukasaktiivisuuden ja osallisuuden puistona.

Karhupuiston kesäkukat istutettiin ensimmäisen kerran 1997 ja se oli osa Terve ja turvallinen kaupunki-projektia, joka puolestaan alkoi vuonna 1996. Ajatuksena oli tehdä epäsosiaalisen käyttäjäkunnan kokoontumispaikkana tunnetusta ja monien paikallisten asukkaiden karttamasta puistoista kaupunkilaisten olohuone.

Tavoitteessa onnistuttiin seurakuntayhtymän, poliisin, kaupungin virkamiesten sekä Kallio-seuran yhteistyönä. Vetovastuun hankkeesta otti lopulta Kallion asukasaktiivi Saara Tolonen sekä poliisin edustaja Reijo Muuri, joka oli idean isä.

Tulevana kesänä Kallion seurakunta tulee järjestämään Karhupuistossa puistokahvit joka toinen sunnuntai klo 14–15 alkaen 18. kesäkuuta. Tarkoitus on kokoontua vapaamuotoisesti kesäkukkien hoidon ja yhdessäolon merkeissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

vapaaehtoistyön koordinaattori Armi Koskela
Kaupunkiympäristö-toimiala
puh. 040 719 0824
etunimi.sukunimi@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Halloween tuo Teurastamon verisen historian hetkeksi tähän päivään19.10.2017 08:00Tiedote

Teurastamo tuo karnevaalitunnelmaa pimeään syksyyn muuttumalla Halloween-viikonloppuna 3.–4. marraskuuta todelliseksi kauhun tyyssijaksi. Teurastamon Kellohallin katosta roikkui vielä 25 vuotta sitten ruhoja ja teurastajien lihaveitset iskeytyivät leikkuupöytiin. Näihin tunnelmiin palataan jälleen, kun elävät kuolleet vaeltavat Kellohallissa ja After Dark Helsinki tuo karmivan kauhukierroksen Teurastamon vanhaan suolikellariin 2.–4. marraskuuta.

Helsingin ja Espoon yhteishanke kaupunkien pienvesistöjen vedenlaadun parantamiseksi käynnistyy18.10.2017 10:28Tiedote

Helsingin ja Espoon kaupunkien Kaupunkivesistöt kuntoon -hankkeessa tavoitteena on Maunulanpuroon ja Otsolahteen johdettavien hulevesien vedenlaadun parantaminen. Molemmissa kohteissa on tarkoitus puhdistaa hulevettä ravinteista ja haitallisista aineista luonnonmukaisin menetelmin ennen sen päätymistä vesistöön. Hankkeelle on ympäristöministeriön toimesta myönnetty hallituksen kärkihankerahaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme