GRK Infra Oyj

Kari Kauniskangas aloittaa GRK:n hallituksen puheenjohtajana 1.9.

Jaa

GRK Infra Oyj:n hallituksen puheenjohtaja vaihtuu kevään yhtiökokouksessa (8.3.) päätetyn mukaisesti syyskuun alussa. Uutena puheenjohtajana aloittaa Kari Kauniskangas, joka on ollut yhtiön hallituksen jäsen keväästä 2022 alkaen. Hallituksen nykyinen puheenjohtaja Jukka Nikkanen jatkaa hallituksen jäsenenä sekä siirtyy tarkastusvaliokunnan puheenjohtajaksi 1.9.2022 alkaen.GRK:n strategiakauden (2022–2025) tavoitteena on rakentaa yhtenäinen ja aiempaa kansainvälisempi yhtiö, jonka liiketoiminta kasvaa edelleen kannattavasti ja jossa työskentelee toimialan sitoutunein henkilöstö. Strategiassa korostuu myös yritysvastuu: GRK:n tavoitteena on olla kestävän infrarakentamisen edelläkävijä, jonka oma toiminta on hiilineutraalia vuoteen 2030 mennessä.

”GRK on yhtiönä mielenkiintoisessa vaiheessa: rataliiketoiminta on jo kasvanut kannattavasti merkittävään kokoluokkaan ja Ruotsin infrarakentaminen on päässyt vahvaan kasvuun ja tuloksentekoon. Samalla yhtiön perinteiselle ympäristöliiketoiminnalle on avautumassa mielenkiintoisia mahdollisuuksia turbulenssissa olevan energiamarkkinan, vihreän siirtymän ja materiaalien kierrätyksen voimakkaan lisääntymisen avittamina. Otan innostuneena vastaan puheenjohtajan tehtävän yhtiössä, jossa yrittäjähenkisyys, innovointi, korkea ammattitaito ja kumppanuusajattelu luovat vahvan kulttuurisen pohjan. Samalla kiitän edeltäjääni Jukka Nikkasta tärkeistä kehitysaskeleista yhtiön kehittämisessä menneiden vuosien aikana”, Kari Kauniskangas sanoo.

GRK on kasvanut merkittävästi viime vuosien aikana niin taito- ja väylärakentamisessa, päällystyksessä kuin rataliiketoiminnassa. Liikevaihto on kasvanut vuodesta 2017 lähes 150 prosenttia yli 430 miljoonaan euroon. GRK:ssa työskentelee jo yli 1 000 ammattilaista. GRK on onnistunut saamaan entistä vahvemman aseman myös Pohjois-Ruotsissa ja Virossa.

”GRK:n kasvutarina on ollut jo tähän mennessä huikea, josta kuuluu kiitos kaikille mukana olleille. Uskon, että kestävä ja kannattava kasvu jatkuu tulevaisuudessa tämän markkinaolosuhteiltaan haastavan vuoden jälkeen. Erityisesti uskon ympäristöliiketoiminnan ja vihreän siirtymän tarjoamiin kasvumahdollisuuksiin. Karilla on kova rakentamisen substanssiosaaminen, kokemusta listayhtiön johtamisesta sekä selkeä näkemys yhtiön edelleen kehittämisestä. Voin siten olla luottavaisin mielin Karin luotsatessa yhtiötä seuraavaan kehitysvaiheeseen”, Jukka Nikkanen toivottaa.

GRK:n hallituksen jäsenet:

  • Kari Kauniskangas (hallituksen puheenjohtaja 1.9.2022 alkaen, tarkastusvaliokunnan jäsen)
  • Jukka Nikkanen (tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja 1.9.2022 alkaen)
  • Tarja Pääkkönen
  • Esa Lager (tarkastusvaliokunnan jäsen)
  • Johanna Korhonen
  • Keijo Haavikko (varapuheenjohtaja)

 

Taustatiedot:

Kari Kauniskangas (s.1974) on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden kandidaatti. Kauniskangas on työskennellyt rakennusalalla monipuolisesti erilaisissa tehtävissä, mm. YIT Oyj:n pitkäaikaisena toimitusjohtajana ja toimii nykyisin mm. Kojamon ja A-Insinöörien hallitustehtävissä ja neuvonantajana useammassa kiinteistö- ja rakennusalan yrityksessä.

Lisätietoja:

GRK Infra Oyj, nykyinen hallituksen puheenjohtaja Jukka Nikkanen, +358 500 536 463, jukka.nikkanen@grk.fi

GRK Infra Oyj, hallituksen puheenjohtajana 1.9. aloittavan Kari Kauniskankaan haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Tiina Niemi, +358 40 152 7213, tiina.niemi@grk.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

GRK Infra Oyj
GRK Infra Oyj
Jaakonkatu 2
01620 Vantaa

https://www.grk.fi

GRK

GRK rakentaa väyliä, teitä, raiteita ja siltoja. GRK on Suomessa, Ruotsissa ja Virossa toimiva rakennusalan konserni. Liikevaihtomme oli vuonna 2021 yli 430 miljoonaa euroa. Työllistämme yli 1 000 ammattilaista.

GRK-konserniin kuuluvat emoyhtiö GRK Infra Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt GRK Road Oy ja GRK Rail Oy Suomessa, GRK Infra AB ja GRK Rail AB Ruotsissa sekä GRK Infra AS Virossa.

GRK:n ydinosaamiseen kuuluvat vaativien infrarakennushankkeiden toteutus, suurten hankkeiden projektinjohto sekä laaja-alainen radanrakennusosaaminen. Väylä-, taito- ympäristö- ja teollisuusrakentamisessa GRK tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut suunnittelusta rakentamiseen ja kunnossapitoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta GRK Infra Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme