Pirkanmaan ELY-keskus

Karkunvuoren tunnelin valaistusta parannetaan

Jaa

Tampereen itäisellä ohikulkutiellä, valtatie 9:llä sijaitsevan Karkunvuoren tunnelin valaistusta parannetaan. Töiden ajaksi moottoritien nopeusrajoitusta lasketaan tunnelin kohdalla.

Tampereen itäisellä ohikulkutiellä, valtatie 9:llä sijaitsevan Karkunvuoren tunnelin valaistusta parannetaan, ja sitä myös osittain uusitaan viitenä perättäisen iltana ja yönä heinäkuun ensimmäisellä täydellä viikolla 5.–9.7.

Pirkanmaan ELY-keskus tekee silloin öisin klo 21–06 välisenä aikana tunnelin valaistukseen liittyviä töitä maanantai-illasta 5.7. perjantaiaamuun 9.7. Töitä tehdään samanaikaisesti sekä lännen suuntaan johtavassa A-tunnelissa että itään johtavassa B-tunnelissa.

Karkunvuoren tunnelivalaistuksen ohjausjärjestelmässä on ilmennyt ongelmia valaistustason säädössä. Työviikon aikana valaistuksen ohjausjärjestelmän komponentteja uusitaan ja valaisimiin vaihdetaan uudet ohjausyksiköt. Valaistustöiden urakoitsijana toimii Normivalaistus Oy.

Jätä riittävä turvaväli edellä ajavaan

Valaistustöiden ajaksi moottoritien nopeusrajoitus lasketaan Karkunvuoren tunnelin kohdalla porrastetusti nopeuteen 50 km/h. Moottoritien vasemmanpuoleiset kaistat suljetaan. Liikenne pääsee kuitenkin ajamaan tunnelin läpi moottoritien oikeanpuoleista kaistaa pitkin. Tunneleiden ajokaistat ovat normaalisti käytössä päivittäin klo 06–21.

ELY-keskus muistuttaa tienkäyttäjiä riittävän turvavälin jättämisestä edellä ajavaan ajoneuvoon ja kehottaa laskemaan ajonopeutta liikennemerkkien osoittamalla tavalla Karkunvuoren tunnelia lähestyttäessä. 

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Kyösti Reinikka, puhelin 0295 023 071, Elinkeino- liikenne ja ympäristökeskus

Huoltotöiden vastaava työnjohtaja Vesa Laakkonen, puhelin 050 4667 437, Normivalaistus Oy

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme