Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kasin katutöiden Helsinginkadun alue valmistumassa

Jaa

Kasin katutöissä on saavutettu merkittävä etappi, sillä Helsinginkadun alue on valmistumassa vihertöitä lukuun ottamatta. Valmistuva alue on yksi Kasin katutöiden kolmesta työalueesta, johon kuuluu osuus Helsinginkadusta ja Kaarlenkadusta sekä Läntinen Brahenkatu.

Kuva: Louhintahiekka Oy
Kuva: Louhintahiekka Oy

Valmistuneilla alueilla kaikki katupinnat on uusittu kokonaisuudessaan, joten kaduilla on aiempaa sujuvampaa kulkea niin kävellen, pyöräillen, autoillen kuin joukkoliikenteenkin kyydissä. Eniten on kuitenkin tapahtunut kadun alla, sillä maanalainen kunnallistekniikka on lähes täysin uudistettu. Vanhimmillaan kunnallistekniikka oli 1900-luvun alusta.

Ratikan kulku on aiempaa sujuvampaa uusituilla raiteilla, jotka valmistuivat viime syksynä. Kiskolinjauksia on parannettu, mikä helpottaa ratikoiden kääntymistä Läntisen Brahenkadun ja Kaarlenkadun kaarteessa. Raitiovaunuille on rakennettu myös oma korotettu kaista Sturenkadulta Kirstinkadulle.

Pyöräliikenne kulkee nyt koko Helsinginkadun pituudelta yksisuuntaisilla pyöräteillä.  Autoilijoiden kannalta suurin muutos uudistetulla Helsinginkadulla on se, ettei korotetun raitiotiekaistan yli pääse ajamaan tonteille. Autoja varten on rakennettu ylityspaikka Sturenkadun liittymän itäpuolelle. Pysäköintipaikkoja on poistunut 54 ja uusia tehty 12 kappaletta.

Vihertyöt ja muu viimeistely luvassa syksyn aikana

Arviolta tämän ja ensi viikon aikana Helsinginkadun alueella tehdään vielä viimeisiä asfaltointi- ja kivitöitä sekä asennetaan muun muassa lopullisia liikennemerkkejä.

Alueen nurmialueiden korjaukset sekä istutukset tehdään arviolta syyskuun loppuun mennessä. Istutuksia tulee Helsinginkadun ja Kirstinkadun kulmaukseen, Urheilutalon länsikulmaan sekä Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteyksen itäpuolelle.

Alueella liikkuu viimeistelyjen yhteydessä vielä työkoneita, joten se pysyy edelleen merkittynä työmaaksi.

Katutyöt jatkuvat vielä Töölössä

Kasin katutyöt jatkuu Töölössä alkuvuoteen 2023 saakka. Caloniuksenkatu valmistuu alkusyksyn 2022 aikana. Runeberginkadun alue sen sijaan on noin kaksi viikkoa suunnitellusta jäljessä. Syynä ovat kisko-osien valmistusviiveet sekä viivästykset raitiotien rakentamisen eri työvaiheissa. Lue lisää tiedotteesta: Ratikkakatko Töölössä jatkuu 28. elokuuta saakka.

Kasin katutyöt käynnistyi tammikuussa 2021. Urakka-alue käsittää 8-raitiolinjan reitin Kalliossa Helsinginkadun alueella sekä Töölössä Runeberginkadun ympäristössä ja Caloniuksenkadulla. Hankkeen valmistuttua raitiovaunumatka nopeutuu, katujen alla oleva kunnallistekniikka on kokonaan uutta ja liikennejärjestelyt ovat nykymääräysten mukaiset.

Sturenkadun risteyksen työmaa tuo muutoksia Helsinginkadulla liikkumiseen

Helsinginkadun liikenteeseen vaikuttaa tällä hetkellä Sturenkadun risteysalueen työmaa, joka ei kuulu Kasin katutöihin. Kisko- ja vesihuoltotöiden vuoksi katkolla ollut raitiovaunuliikenne palaa Helsinginkadulle jälleen maanantaina 15. elokuuta. Linjat 1 ja 8 kulkevat aluksi poikkeusreittiä Mannerheimintietä ja kääntyvät Oopperalta Helsinginkadulle.

Maanantaina 15. elokuuta urakka-alue laajenee ja sulkee Helsinginkadun Sturenkadun risteyksestä Kirstinkadulle noin kolmen viikon ajaksi. Helsingin kaupunki viestii risteyksen muuttuvista liikennejärjestelyistä erikseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsija:
Marja Jokinen
Hankekoordinaattori
Louhintahiekka Oy
puh. 044 755 3388
marja.jokinen@louhintahiekka.fi

Rakennuttaja:
Liisa Taskila
tiimipäällikkö
Kaupunkiympäristön toimiala, rakennuttaminen
puh. 09 310 15368
liisa.taskila@hel.fi

Kuvat

Kuva: Louhintahiekka Oy
Kuva: Louhintahiekka Oy
Lataa
Helsinginkadun työalue, kuva: Kalle Järvenpää, Lagom Oy
Helsinginkadun työalue, kuva: Kalle Järvenpää, Lagom Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 22.9.202222.9.2022 17:39:40 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 22.9.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 6.10.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme