Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kasin katutöiden viimeiset työt siirtyvät keväälle

Jaa
Kasin katutöissä Runeberginkadulla ja Caloniuksenkadulla pinta- ja viimeistelytyöt jatkuvat keväällä. Toistaiseksi urakka on hiljentynyt talvitauolle, ja työalueilla tehdään pääasiassa ainoastaan talvikunnossapitoa.
Kuva: Louhintahiekka Oy
Kuva: Louhintahiekka Oy

Urakan viimeiset jäljellä olevat työvaiheet on päätetty siirtää keväälle, koska niitä ei saatu valmiiksi ennen talvikelejä, eikä töitä voida tehdä maan ollessa jäässä. Runeberginkadulla keväälle siirtyvät loput kivi- ja asfalttityöt, ajoratamaalaukset sekä pintojen viimeistely. Caloniuksenkadulla tehdään keväällä vielä asfaltin jyrsintää ja viimeiset pintakerrokset etelän puoleiselle ajoradalle ja kadun molempiin päihin.

”Työt jatkuvat keväällä heti, kun se on sään puolesta mahdollista”, kertoo projektinjohtaja Antti-Juhani Lehtinen Helsingin kaupungilta. Urakka valmistuu, kun kevään viimeistelytyöt on tehty. Aikataulusta tiedotetaan tarkemmin, kun viimeistelyt saadaan käyntiin.

Kasin katutöiden oli alun perin tarkoitus valmistua helmikuun aikana. Urakka-alue käsittää 8-raitiolinjan reitin Kalliossa Helsinginkadun alueella sekä Töölössä Runeberginkadun ympäristössä ja Caloniuksenkadulla. Helsinginkadun alue valmistui kesällä 2022.

Hankkeen valmistuttua raitiovaunumatka nopeutuu, katujen alla oleva kunnallistekniikka on kokonaan uutta ja liikennejärjestelyt ovat nykymääräysten mukaiset.

Kasin katutöitä voi seurata Facebookissa facebook.com/kasinkatutyot sekä verkkosivulla www.kasinkatutyot.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaja
Antti-Juhani Lehtinen
projektinjohtaja
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 040 4865410
anttijuhani.lehtinen@hel.fi

Urakoitsija
Jyrki Vainionpää
projektipäällikkö
Louhintahiekka Oy
puh. 050 371 7758
jyrki.vainionpaa@louhintahiekka.fi

Kuvat

Kuva: Louhintahiekka Oy
Kuva: Louhintahiekka Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Eteläsataman itäosaan suunnitellaan uudistuksia – merellinen puistokatu vahvistaa kävelykeskustaa30.3.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki laatii Eteläsataman itäosan alueelle suunnitteluperiaatteet, joilla ohjataan alueen maankäytön kehittämistä tulevina vuosina. Tavoitteena on luoda Katajanokalle uutta, keskustan merellisyyttä ja elämyksellisyyttä vahvistavaa kaupunkitilaa laajentamalla kävelykeskustaa Eteläsataman itäosan ranta-alueelle. Suunnitteluun voi osallistua kommentoimalla aihetta verkkotilaisuudessa ja Kerrokantasi-verkkokyselyssä.

Helsingin itäisiä saaria suunnittelukilpailun kohteina - rantautumispaikkoja pääsee ideoimaan muun muassa Villinkiin ja Vartiosaareen29.3.2023 14:02:11 EEST | Tiedote

Nuorille suunnittelijoille suunnatun Europan 17 -kilpailun Helsingin kohteina on viisi saarta Helsingin itäisestä saaristosta. Kilpailussa etsitään saarten erityispiirteitä ja luontoarvoja huomioivaa konseptia rantautumispaikalle. Tavoitteena on löytää monenlaisiin kohteisiin soveltuvia ideoita, joilla voidaan ohjata ainutlaatuisen saariston virkistyskäyttöä kestävään suuntaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme