Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kasin katutyöt muuttavat ratikoiden reittejä 12. heinäkuuta alkaen

Jaa

Kasin katutöissä alkaa uusi vaihe Helsinginkadun alueen työmaalla maanantaina 12. heinäkuuta. Toukokuun puolivälissä alkaneiden kiskotöiden painopiste siirtyy Brahenkentän edustalle, Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteykseen ja siitä edelleen Helsinginkatua länteen. Tähän saakka kiskotöitä on tehty Kaarlenkadun ja Helsinginkadun risteyksessä. Kiskotöiden vuoksi ratikoiden 1, 3 ja 8 poikkeusreitit muuttuvat. Korvaava bussi 8X aloittaa Oopperan ja Arabian välillä, ja linjat 2 ja 9 palaavat omille reiteilleen.

Kiskojen purkamisesta melua

Kiskojen uusimisen yhteydessä vanhat raiteet puretaan. Kadun rakenteet sekä itse kiskot uusitaan ja kisko-osuuksien pintoja päällystetään ja kivetään.

Kiskotöissä kiskojen purkaminen aiheuttaa eniten melua. Tämä työvaihe tehdään arkisin klo 7–22 välillä ja tarvittaessa viikonloppuisin klo 8–18 välillä. Purku alkaa Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteysalueelta sekä Urheilutalon edestä.

Kiskotöiden lisäksi Kaarlenkadulle tehdään väliaikainen raitiovaunupysäkki Pasilan ja Sörnäisten suuntaan kulkeville linjoille. Korvaavalle bussi 8X:lle pystytetään tilapäiset pysäkit Oopperan ja Sörnäisten välille. Helsinginkadun ja Kaarlenkadun risteyksen vesihuoltoon, kaapeleiden suojaputkituksiin ja kiveyksiin liittyviä töitä jatketaan.

Nyt alkava vaihe kestää elokuun loppuun saakka. Tämän jälkeen reitit muuttuvat uudelleen, kun Läntinen Brahenkatu avautuu raitiovaunuille.

Kiskotyöt etenevät Sturenkatua kohti

Viimeisessä vaiheessa kiskotyöt etenevät Helsinginkatua kohti Sturenkadun risteystä. Helsinginkadulla tehdään samanaikaisesti vesihuoltotöitä Kirstinkadun risteykseen saakka. Koko alueella jatkuvat myös tele- ja sähkökaapeleihin liittyvät työt sekä asfaltointi- ja kiveystyöt.

Kiskotyöt jatkuvat lokakuun alkuun asti, ja ratikat palaavat omille reiteilleen viimeistään 3. lokakuuta.

Kaikkiaan Kasin katutöissä uusitaan osia Helsinginkadun, Kaarlenkadun ja Läntisen Brahenkadun raitiokiskoista.

Kasin katutyöt etenevät suunnitellussa aikataulussaan.

Kasin katutyöt lyhyesti

  • Caloniuksenkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun perusparannuksen jälkeen raitiolinja 8 kulku nopeutuu ja se pysyy entistä paremmin aikataulussa.
  • Kävelijöiden ja pyöräilijöiden on miellyttävämpää ja turvallisempaa kulkea uusituilla kaduilla. Kaduille rakennetaan esimerkiksi noin kilometrin verran yksisuuntaista pyörätietä ja suojatiet uusitaan.
  • Katuremontin yhteydessä uusitaan kadun alla olevat putket ja kaapelit, ja kadun pintarakenteet uusitaan. Kaarlenkadulla vesiputket on rakennettu vuonna 1909 ja Caloniuksenkadulla vuonna 1926.
  • Vesihuollon linjoja rakennetaan 1600 metriä ja viemäriputkia 2000 metriä.
  • Uutta raitiotietä rakennetaan 2,5 kilometriä 

Lisätiedot joukkoliikenteen poikkeusreiteistä:

Ratikoiden 1, 3 ja 8 poikkeusreitit muuttuvat 12.7.

Linja 51 poikkeusreitille Kalliossa 12.7.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsija Louhintahiekka Oy
Marja jokinen, hankekoordinaattori
puh. 044 755 3388
marja.jokinen@louhintahiekka.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 1.7.20211.7.2021 19:32:35 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 1.7.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 19.8.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme