Kaslink uudisti Suomen kansallisjuoman
Kukkosen veljesten johtama ja omistama hyvän arjen raaka-aineisiin erikoistunut Kaslink on nykyisin yksi suurimmista kotimaisista jokapäiväisten ruoanlaittotuotteiden, juomien ja välipalojen valmistajista. Perheyritys on investoinut viimeisen kymmenen vuoden aikana yli 50 miljoonaa euroa Kouvolan tuotantolaitokseensa. Näin se pystyy varmistamaan niin perinteisen maidon, kuin myös uusia kulutustottumuksia vastaamaan kehittämiensä elintarvikeinnovaatioiden luotettavan jalostamisen ja tuotannon.
"On kenties yllättävää, mutta maidonkulutus on ollut Suomessa hitaasti laskeva trendi jo 80-luvulta alkaen ja nyt sen lasku on kiihtynyt. Kuluvan vuoden ensimmäisenä kvartaalina maidonkulutus tippui 5,8 %, mikä selkeästi tukee päätöstämme laajentaa tuotantoamme myös täysin kasvipohjaisiin tuotteisiin. Niiden kysyntä kasvoi Euroopassa viime vuonna yli 40 %", taustoittaa Kaslinkin toimitusjohtaja Tuomas Kukkonen ja jatkaa: ”Aloitimme kauran prosessikehityksen kaksi vuotta sitten nollasta ja koska kukaan muu ei käsitellyt kauraa haluamaamme tapaan, tuli meidän myös itse miettiä, miten sen tuotanto onnistuisi. Investoimme viime vuonna täysin ainutlaatuiseen tuotantolinjaan ja pääsemme jo nyt nauttimaan Suomen ensimmäisistä tuoreista kaurajuomista, jotka löytyvät pian ruokakauppojen maitohyllyistä perinteisten maitojen viereltä.”
Ihmeviljaksi kutsuttu kaura on globaalisti erittäin arvostettu vilja, jonka päivittäinen käyttö edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina tai jopa alentaa veren kolesterolia, mikä vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä, tasapainottaa ruoansulatusta ja parantaa veren sokeri- ja rasva-arvoja. Se on lisäksi merkittävä kuidun lähde.
”Suomalaiset juovat ja käyttävät ruuanlaittoonsa edelleen valtavia määriä maitoa ja sillä on merkittävä osuus suomalaisessa ruokakulttuurissa ja myös omassa tuotannossamme. Kuluttajat kuitenkin etsivät yhä hanakammin kasvipohjaisia vaihtoehtoja kulutukseensa. Olen ylpeä siitä, että saamme tässä mittakaavassa tarjota ensimmäisen raikkaan, helppokäyttöisen ja tuoreen kotimaisen vaihtoehdon maidolle”, kertoo Tuomas Kukkonen ja jatkaa: "Elintarvikkeiden kotimaisuus on suomalaisille tärkeää ja Kaslink Aito -tuoteperheessä siihen yhdistyy myös meille merkittävä kestävän kehityksen ideologia: nyt ensimmäisenä esiteltävässä mustikan makuisessa kaurajuomassamme käytetyt marjat ovat kotimaisia luonnonmarjoja, ympäristöystävällisiä kartonkipakkauksiamme valmistetaan Stora Enson Imatran tehtaalta ja omien brändiemme tuotanto Kouvolan ruokatehtaallamme tapahtuu Gasumin kotimaisen biokaasun voimin", jatkaa Kukkonen.
Kaura moottorina maailmalle
Kaslinkin vie Kouvolassa valmistamiaan ruoanlaittotuotteita, juomia ja välipaloja jo yli 15 maahan Euroopassa. Uusien Kaslink Aito -kauratuotteiden esittely on Kukkosen mukaan alkanut myös Kaslinkin vientimarkkinoilla, joilla niiden vastaanotto on ollut enemmän kuin suopeaa:
"Kaslink Aito -kauratuoteperheemme tulee kasvamaan vuoden loppuun mennessä ainakin 15 tuotetta kattavaksi, eli meillä on tarkoitus laajentaa sarja kaikkiin tärkeimpiin maitohyllyn tuotteisiin ja tarjota kuluttajille aito ja luotettava kasvipohjainen vaihtoehto".
Ensimmäiset Kaslink Aito -tuotteet
Kaslink Aito Kauraruoka
Ainekset: kaurapohja (vesi, kaura 9 %), rypsiöljy, stabilointi- ja emulgointiaineseos (E1442, E412, E472E), muunnettu tärkkelys (E1450), stabilointiaine (E331). Säilytys: Jääkaapissa +4 - +8°C. Avattuna jääkaapissa noin 5 vrk. Maidoton. Iskukuumennettu. Alkuperämaa Suomi. Suositeltu vähittäismyyntihintataso 250ml: 0,99eur
Kaslink Aito Kaurajuoma Mustikka
Ainekset: kaurapohja (vesi, kaura 7 %), mustikkatiiviste 3 %, sokeri, rypsiöljy, Stabilointiaine (pektiini), Riboflaviini (B2), foolihappo, D2-vitamiini, B12-vitamiini. Säilytys: Avaamattomana huoneenlämmössä. Avattuna jääkaapissa noin 5 vrk. Maidoton. Iskukuumennettu. Alkuperämaa Suomi. Suositeltu vähittäismyyntihintataso 250ml: 0,99eur
Kaslink
Kouvolasta kotoisin oleva perheyhtiö Kaslink on yksi suurimmista kotimaisista jokapäiväisten ruoanlaittotuotteiden, juomien ja välipalojen valmistajista. Kolmen Kukkosen veljeksen omistaman yrityksen liikevaihto vuonna 2016 oli 60 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 140 henkilöä. Yrityksen on vuonna 2001 perustanut nykyomistajien Tuomas, Juha-Petteri ja Matti Kukkosen isä Raino Kukkonen ja sen valmistamia elintarvikkeita myydään jo yli 15 maassa Euroopassa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot
Tuomas Kukkonen, toimitusjohtaja, Kaslink Foods Oy
+358 40 591 2753, tuomas.kukkonen@kaslink.fi
Juha-Petteri Kukkonen
Kaslink Foods Oy, Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kaslink Foods Oy
+358 40 770 2319, petteri.kukkonen@kaslink.fi
Mediasuhteet sekä haastattelu- ja tuotenäytepyynnöt
Samuel Sorainen, viestintätoimisto Wolfcom Oy,
+358 400 5798653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat
Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Minor Hotels yhtenäistää yritysilmeensä, NH Hotel Groupin uudeksi nimeksi Minor Hotels Europe & Americas23.4.2024 09:00:41 EEST | Tiedote
Globaaliin Minor Hotels -konserniin kuuluva NH Hotel Groupin vuosikokous päätti, että yhtiö toimii jatkossa nimellä Minor Hotels Europe & Americas.
Keväisiä elämyksiä Virossa10.4.2024 13:00:41 EEST | Tiedote
Keväällä luonto herää eloon ja ensimmäiset auringonsäteet kutsuvat ulkoilmaan pitkän ja pimeän talven jälkeen. Muuttolinnut palaavat pohjoiseen etsimään kumppania ja pesäpaikkaa tositarkoituksella. Keväisin myös viherpeukaloa syyhyttää päästä työntämään sormensa multaan ja seuraamaan uuden kasvun ihmettä. Mutta ennen varsinaisen kevään tuloa Viron alavat suomaat käyvät läpi niin kutsutun viidennen vuodenajan, joka on täynnä luonnonihmeitä. Kokosimme vinkkejä ainutlaatuisiin luontoelämyksiin keväisessä Virossa.
Menevä sähköisti Tampereen taksimarkkinan Tesloilla ja 5€ kyydeillä4.4.2024 10:00:12 EEST | Tiedote
Kotimainen Menevä taksipalvelu aloitti toiminnan Tampereella ja toi kaupungin katukuvaan sähköautoista koostuvan taksilaivueen. 12 Teslan voimin Tampereella huhtikuun 4. aloittanut Suomen suurin taksialan yhtiö on uusi vaihtoehto vähäpäästöistä ja laadukasta kyytiä arvostavalle matkustajalle. Menevän voi helpoiten tilata sovelluksella, jossa Tampereen kyytien kiinteät hinnat alkavat viidestä eurosta ja ovat kiireisimpäänkin aikaan kaupungin keskustan alueen taksitolppia edullisempi.
Ravintola Passio yllättää vuosikymmenenkin jälkeen3.4.2024 14:58:16 EEST | Tiedote
Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva ravintola Passio täyttää 5. huhtikuuta 10 vuotta. Pohjoismaiseen ruokaan ja ranskalaiseen keittiötyyliin intohimoisesti suhtautuva ravintola on kulkenut kestävästi omaa polkuaan läpi ravintolakentän ylä- ja alamäkien säilyttäen paikkansa asiakkaiden sydämissä ja ravintoloiden huipun tuntumassa. Passion menestys perustuu sesongeittain vaihtuvaan yllätysmenuun, mikä on paitsi synnyttänyt positiivisia kokemuksia, myös saanut asiakkaat palaamaan yhä uudelleen yllätettäväksi.
Suomen ensimmäinen luomuviski valmis nautittavaksi15.3.2024 13:49:40 EET | Tiedote
The Helsinki Distilling Company julkisti Nilsiässä torstaina Suomen ensimmäisen luomuviskin, joka on taidokas sekoitus perinteistä käsityötaitoa ja moderneja makutrendejä. Tahkon tislaamossa Kuopiossa tislatun ja kypsytetyn Tahko Single Malt ohramallasviskin valmistukseen on käytetty ainoastaan kotimaista luomuohramallasta, pohjavettä ja hiivaa. Sen maussa ovat tasapainossa hedelmäisyys ja tammitynnyrin hehkuva lämpö.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme