Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala korostaa turvallisuutta toiminnassaan

Jaa

Päiväkoti Kalasatamasta karkasi viime perjantaina 8. 6. iltapäivällä kuusi lasta. Lapset ehtivät olla karkuteillä noin parikymmentä minuuttia. Päiväkodin oma työntekijä löysi lapset läheisestä puistosta ja palautti lapset päiväkotiin.

”Olemme äärimmäisen pahoillamme tapahtuneesta. Tämä on hyvin poikkeuksellinen tilanne", sanoo Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

Tilanne käytiin heti perjantaina läpi niiden vanhempien kanssa, joita asia koski sekä päiväkodin henkilökunnan ja varhaiskasvatuksen aluepäällikön kanssa. Toimialan johdolle tiedotettiin tilanteesta. Maanantaiaamusta asian käsittelyä jatkettiin asianomaisten vanhempien, henkilökunnan ja aluepäällikön kanssa. Tiedote tapahtuneesta toimitettiin kaikille Kalasataman perheille maanantai-iltapäivästä. Henkilökunnan kanssa on käyty tapahtumat ja turvallisuuteen liittyvät toimenpiteet perusteellisesti läpi vastaavan tilanteen estämiseksi tulevaisuudessa. Kiinteistöalan asiantuntijat ovat tänään tarkastaneet päiväkodin aidan, portin lukituksen ja piha-alueen. Aidan ja portin lukituksen korjaaminen viedään kiireellisenä eteenpäin.

Toimialalla on tapauksen myötä aloitettu heti turvallisuuteen liittyvien asioiden ja käytäntöjen läpikäyminen. Kaikki esimiehet on ohjeistettu tarkastamaan toiminnan näkökulmasta varhaiskasvatuksen toimipisteiden aitojen, porttien ja lukitusten kunto. Tarvittaessa ollaan yhteydessä isännöintiin.

Turvallisuuskierrokset ja olemassa olevat ohjeet, ammatilliset hyvät käytännöt ovat tärkeitä arkipäivän turvallisuusjohtamisessa. Koko varhaiskasvatuksen henkilöstön kanssa tullaan käymään läpi turvallisuusohjeet.

Lisätietoja:

toimialajohtaja Liisa Pohjolainen, liisa.pohjolainen@hel.fi, puh. 09 310 86200

varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas, satu.jarvenkallas@hel.fi, puh. 09 310 43368

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mervi Kopomaa-Weymarn
ta.viestintäpäällikkö
puh. 09 310 43360
mervi.kopomaa-weymarn@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätöstiedote 14.8.14.8.2018 18:45Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontui tänään 14.8. syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa. Lautakunnan päätöstiedote on julkaistu verkossa:https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kasko_2018-08-14_Kklku_9_Pt/index.html Lisätietoja kasvatus- ja koulutuslautakunnasta: https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/kasvatus-ja-koulutuslautakunta

Läsåret börjar: Främjande av avgiftsfri småbarnspedagogik, främmande språk för förstaklassister, fortlöpande ansökan till Stadin ammatti- ja aikuisopisto8.8.2018 12:25Tiedote

Läsåret börjar i Helsingfors stads finskspråkiga grundskolor och gymnasier torsdagen den 9 augusti. I de svenskspråkiga grundskolorna och gymnasierna börjar läsåret tisdagen den 14 augusti. Helsingfors vuxengymnasium börjar sin verksamhet tisdagen den 28 augusti. För småbarnspedagogiken börjar det nya läsåret också, och alla daghem har öppnat sina dörrar efter sommarpausen senast från och med den 6.8. Ungefär 5 500 barn börjar förskoleundervisningen och ungefär 6 000 nya förstaklassister börjar skolan. I stadens gymnasier och i Stadin ammattiopisto börjar ungefär 5 000 nya studeranden.

Lukuvuosi alkaa: Varhaiskasvatuksen maksuttomuutta edistetään, vieraita kieliä ekaluokkalaisille, jatkuva haku Stadin ammatti- ja aikuisopistoon8.8.2018 12:17Tiedote

Lukuvuosi alkaa Helsingin kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 9. elokuuta. Ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa lukuvuosi alkaa puolestaan tiistaina 14. elokuuta. Helsingin aikuislukio aloittaa tiistaina 28. elokuuta. Varhaiskasvatuksessa uusi lukuvuosi alkaa myös ja kaikki päiväkodit ovat aukaisseet ovensa kesätauon jälkeen viimeistään 6.8. alkaen. Esiopetuksessa aloittavia lapsia on noin 5 500 ja ekaluokkalaisia noin 6 000. Kaupungin lukioissa ja Stadin ammattiopistossa aloittaa yhteensä noin 5 000 uutta opiskelijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme