Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala korostaa turvallisuutta toiminnassaan

Jaa

Päiväkoti Kalasatamasta karkasi viime perjantaina 8. 6. iltapäivällä kuusi lasta. Lapset ehtivät olla karkuteillä noin parikymmentä minuuttia. Päiväkodin oma työntekijä löysi lapset läheisestä puistosta ja palautti lapset päiväkotiin.

”Olemme äärimmäisen pahoillamme tapahtuneesta. Tämä on hyvin poikkeuksellinen tilanne", sanoo Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

Tilanne käytiin heti perjantaina läpi niiden vanhempien kanssa, joita asia koski sekä päiväkodin henkilökunnan ja varhaiskasvatuksen aluepäällikön kanssa. Toimialan johdolle tiedotettiin tilanteesta. Maanantaiaamusta asian käsittelyä jatkettiin asianomaisten vanhempien, henkilökunnan ja aluepäällikön kanssa. Tiedote tapahtuneesta toimitettiin kaikille Kalasataman perheille maanantai-iltapäivästä. Henkilökunnan kanssa on käyty tapahtumat ja turvallisuuteen liittyvät toimenpiteet perusteellisesti läpi vastaavan tilanteen estämiseksi tulevaisuudessa. Kiinteistöalan asiantuntijat ovat tänään tarkastaneet päiväkodin aidan, portin lukituksen ja piha-alueen. Aidan ja portin lukituksen korjaaminen viedään kiireellisenä eteenpäin.

Toimialalla on tapauksen myötä aloitettu heti turvallisuuteen liittyvien asioiden ja käytäntöjen läpikäyminen. Kaikki esimiehet on ohjeistettu tarkastamaan toiminnan näkökulmasta varhaiskasvatuksen toimipisteiden aitojen, porttien ja lukitusten kunto. Tarvittaessa ollaan yhteydessä isännöintiin.

Turvallisuuskierrokset ja olemassa olevat ohjeet, ammatilliset hyvät käytännöt ovat tärkeitä arkipäivän turvallisuusjohtamisessa. Koko varhaiskasvatuksen henkilöstön kanssa tullaan käymään läpi turvallisuusohjeet.

Lisätietoja:

toimialajohtaja Liisa Pohjolainen, liisa.pohjolainen@hel.fi, puh. 09 310 86200

varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas, satu.jarvenkallas@hel.fi, puh. 09 310 43368

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mervi Kopomaa-Weymarn
ta.viestintäpäällikkö
puh. 09 310 43360
mervi.kopomaa-weymarn@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston 14.5. kokouksesta10.5.2019 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu seuraavan kerran ensi tiistaina 14.5.2019. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Jaoston esityslistalla on mm. Jaostolle esitetään, että Lauttasaaren toisen suomenkielisen ala-asteen koulun toimipaikka tulee sijaitsemaan osoitteessa Vattuniemenkuja 4, 00210 Helsinki. Uuteen kouluun tulee noin 650 oppilaspaikkaa. Rakennus valmistuu tammikuussa 2020, ja uuden koulun toiminta käynnistyy 1.8.2020. Uuden rakennuksen myötä Lauttasaaressa tulee toimimaan yhden noin 1000 oppilaan koulun sijasta kaksi suomenkielistä ala-asteen koulua. Uusi koulu tukee Lauttasaaren koulupalvelujen saatavuutta ja lähikouluperiaatetta. https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunnan_suomenkielinen_ja/Suomi/Esitys/2019/Kasko_2019-05-14_Skju_3_El/938AE5CF-F11A-CB1D-B542-6A9C32A00002/Lauttasaaressa_182020_aloittavan_uuden_suomenkieli.pdf Koko esitys Jaosto päättänee muuttaa Lauttas

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 7.5.20193.5.2019 12:23:59 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 7. toukokuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Muun muassa seuraavat asiat ovat esityslistalla: Vuoden 2019 talousarvion ensimmäinen toteutumisennuste Lautakunnalle esitetään tiedoksi vuoden 2019 talousarvion ensimmäinen toteutumisennuste. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla arvioidaan, että tuloja kertyy noin 4,8 miljoonaa euroa eli 8,4% enemmän kuin talousarviossa. Lisätulot kertyvät kaupungin saamista valtionavustuksista, muusta ulkopuolisesta rahoituksesta sekä kasvaneista varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista. Menoja ennakoidaan kertyvän 6,6 miljoonaa euroa eli 0,6% yli talousarvion. Menoylitys johtuu kaupungin saamista valtionavustuksista sekä muusta ulkopuolisesta rahoituksesta, joita ei ole pystytty huomioimaan talousarviossa. Ulkopuolisesta rahoituksesta johtuvan ylityspaineen arvioidaan olevan 8,6 miljoonaa euroa. Lisäksi ylityspainetta syntyy tehtäväk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme