Jyväskylän yliopisto

Kasvatus- ja koulutusalan ammatteihin vetoa – Jyväskylän yliopistolla työstetään suosituksia Euroopan komissiolle

Jaa

Euroopassa koulutusalan vetovoima on hiipumassa ja ongelmaan on herätty. Komissio on koonnut laajan verkoston miettimään asiaa. Jyväskylän yliopiston Koulutusjohtamisen instituutti isännöi maanantaina 18.11.2019 eurooppalaista koulutuspolitiikkaa kehittävän hankeverkoston "European Education Policy Network on Teachers and School Leaders" (EEPN) ensimmäistä vuosikonferenssia.

Koulutusalan työhön etsitään lisää vetovoimaa uusilla linjauksilla.
Koulutusalan työhön etsitään lisää vetovoimaa uusilla linjauksilla.


Vuosikonferenssissa julkistetaan verkoston tuottamat suositukset tuleviksi koulutuspoliittisiksi linjauksiksi Euroopan komissiolle. Suositukset on laadittu EEPN:n ensimmäisen toimintavuoden aihepiiristä. Se on keskittynyt opettajien ja koulujen johtajien työuriin ja niiden houkuttelevuuden lisäämiseen.

Vuosikonferenssissa sekä esitellään hankeverkoston laatimia suosituksia että työstetään niitä yhteisissä työpajoissa. Lopullinen raportointi Euroopan komissiolle tehdään vuosikonferenssin jälkeen, minkä ansiosta myös vuosikonferenssin osallistujilla on aito mahdollisuus vaikuttaa suositusten sisältöön.

EEPN on Euroopan komission rahoittama verkosto, jonka tehtävänä on kehittää Euroopan unionin koulutuspolitiikkaa. Verkosto koostuu työelämäjärjestöjen (ESHA, EFEE, ETUCE), koulutuspolitiikan (EC, NEPC) ja tutkimuksen (EERA) Euroopan unionin toimijoista sekä näiden kansallisista ja paikallisista edustajista. Jyväskylän yliopiston Koulutusjohtamisen Instituutti on verkoston johtoryhmässä.

Konferenssin ohjelma ja lisätietoja tapahtumasta nettisivulla: http://r.jyu.fi/BCz

Lisätietoja:
Koulutusjohtamisen instituutti, johtaja Mika Risku, 0400 247 420, mika.risku@jyu.fi
Projektitutkija Eija Hanhimäki, 040 682 6694, eija.h.hanhimäki@jyu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Koulutusalan työhön etsitään lisää vetovoimaa uusilla linjauksilla.
Koulutusalan työhön etsitään lisää vetovoimaa uusilla linjauksilla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme