Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan ennakkotiedote 20.11. kokouksesta

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 20. marraskuuta klo 16.00.

Lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta koskien koulujen kello 8. aamuista luopumista

Kaupunginhallitus on pyytänyt kasvatus- ja koulutuslautakunnalta lausuntoa aloitteeseen, joka koskee koulujen kello 8. aamuista luopumista. Aloitteen mukaan kahdeksalta alkavat kouluaamut ovat haitallisia murrosikäisille ja heikentävät koulumenestystä.

Stadin ammatti- ja aikuisopistossa opetusjärjestelyt on mahdollista toteuttaa joustavasti klo 8.00-20.00 välillä. Kasvatus- ja koulutuslautakunta suosittelee, että peruskoulujen ja lukioiden koulupäivät alkavat kello 8.30-9.00 välillä syksystä 2019 alkaen. Peruskouluissa ja lukioissa huolehditaan siitä, että rehtorit, opettajat ja opiskelijat osallistuvat valmisteluun koskien koulupäivien alkamista.

Lausunto kaupunginhallitukselle erikoisopetuspäivien järjestämistä koskevasta valtuustoaloitteesta

Aloitteessa esitetyt näkökulmat erikoispäivistä nuorten motivaation vahvistamiseksi ja osaamisen syventämiseksi vastaavat koulujen opetussuunnitelmissa esitettyihin keskeisiin tavoitteisiin, kuten laaja-alaiseen osaamiseen, ilmiöpohjaiseen opiskeluun ja osallisuuden muotojen vahvistamiseen. Kasvatus- ja koulutuslautakunta toteaa, että esityksenmukaiset erikoispäivät ovat perusopetuksen monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja laaja-alaisten osaamisen tavoitteiden mukaista ilmiöpohjaista oppimista, jolloin pitkäjänteisesti voidaan tutkia maailman autenttisia ilmiöitä eri tieteiden näkökulmasta erilaisia asiantuntijoita hyödyntäen.

Peruskouluissa on ollut erilaisia hankkeita, joissa esitettyjä kehittämisideoita on jo toteutettu, ja voidaan edelleen toteuttaa, esimerkiksi pop up–koulut ja viikon mittainen Helsinki Education Week, jolloin oppilaat voivat osallistua sekä kaupungin omien että kansainvälisten asiantuntijoiden järjestämiin työpajoihin.

Koulu- ja päiväkotikuvauksien hankinta

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättänee oikaista 9.10.2018 tekemäänsä hankintapäätöstä. Kuvaukset esitetään hankittavaksi esityslistalla mainituilta 10 tarjoajalta. Samalla lautakunta päättänee valtuuttaa toimialajohtajan allekirjoittamaan hankintasopimukset sekä tekemään väliaikaiset hankintasopimukset, kunnes hankintapäätös on lainvoimainen. Sopimuskausi on kaksi vuotta, sisältäen 1 + 1 vuoden optiokausien mahdollisuus. Palveluntuottajat saavat korvauksensa koulu- ja päiväkotikuvauspalveluja käyttäviltä asiakkailta näiden tilausten mukaisesti.

Lautakunta käsittelee usean päiväkodin tarveselvityksiä

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättänee hyväksyä tarveselvityksen ja antanee omalta osaltaan puoltavan lausunnon hankesuunnitelmasta Vallilaan tulevista väliaikaisista lisäpäiväkotitiloista (Rautalammintie 2, 00550 Helsinki). Samalla lautakunta päättänee päiväkodin perustamisesta ko. osoitteeseen. Tilat ovat vapautuneet Vallilan terveysaseman käytöstä ja ovat muunnettavissa päiväkodin tiloiksi. Päiväkotiin on suunnitteilla 98 paikkaa. Tilat on tarkoitus ottaa käyttöön tammikuussa 2020.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättänee hyväksyä tarveselvityksen Puistolaan tulevasta väliaikaisesta paviljonkipäiväkodista (Moisionkatu 18, 00750 Helsinki). Samalla lautakunta päättänee päiväkodin perustamisesta ko. osoitteeseen. Paviljonkipäiväkotiin on suunnitteilla noin 100 paikkaa, ja sen toiminta on mahdollista aloittaa elokuussa 2019.

Lautakunta päättänee hyväksyä tarveselvityksen Sörnäistenniemeen Kalasatamaan (Arielinkatu 6, 00580 Helsinki) tulevasta väliaikaisesta paviljonkipäiväkodista ja päättänee perustaa päiväkodin ko. osoitteeseen. Päiväkotiin on suunnitteilla noin 120 paikkaa, ja sen toiminta on mahdollista aloittaa elokuussa 2019.

Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi päiväkoti Immolan, daghemmet Staffanin ja leikkipuisto Tervapääskyn korvaavien tilojen tarveselvitys. Uudisrakennus (Immolantie 9, 00780 Helsinki) korvaa Immolan, Staffanin ja Tervapääskyn nykyiset rakennukset. Tilapaikkoja tulee olemaan noin 120. Suunnitelman mukaan toiminta voitaisiin aloittaa elokuussa 2019.

Täältä voit lukea koko esityslistan

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mervi Kopomaa-Weymarn
viestintäasiantuntija
Kasvatus ja koulutus
Viestintä
puh. 09 310 43360
mervi.kopomaa-weymarn@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Behovsutredningarna gällande paviljonger för daghem och lekparker inom Staffansslättens område framskrider22.11.2018 11:51Tiedote

Nämnden för fostran och utbildning beslutade på det möte som den höll tisdagen 20.11 godkänna behovsutredningarna gällande de paviljonger som ska ersätta daghemmet Päiväkoti Immola, Daghemmet Staffan och lekparken Leikkipuisto Tervapääsky. Lokalerna ligger inom Staffansslättens område. Beslutet utesluter inte olika alternativ för var första och andra klasserna placeras.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme