Kasvitieteelliseen puutarhaan syntyy uudenlainen kohtaamispaikka

Jaa

Puutarhan kasvihuoneet sulkeutuvat tilapäisesti muutostöiden vuoksi. Hiihtolomalaisilla on vielä oiva mahdollisuus vierailla kasvihuoneissa talvilomaviikolla 10.

Kuva: Saara Salmela
Kuva: Saara Salmela

Oulun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ympäristöön suunnitellaan ja rakennetaan uudenlainen kohtaamispaikka, joka avautuu yleisölle maaliskuussa 2019.

Muutostöiden vuoksi puutarhan kasvihuoneet suljetaan yleisöltä elokuun loppuun saakka alkaen 12.3.2018. Koulujen talviloman ajan, viikolla 10, ovet ovat vielä avoinna.

Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Linnanmaan kaupunginosassa osoitteessa Kaitoväylä 5, Oulu.

Puutarhan ilme uudistuu

Kasvihuoneiden aulaan tehdään peruskorjaus, ja siihen rakennetaan uusi vierailukeskus.

Remontin aikana myös kasvihuonekokoelmien ilmettä uudistetaan lisäämällä informaatiota ja rakentamalla uusia istuin- ja levähdyspaikkoja kasvihuoneissa vieraileville.

Remontin vuoksi vierailu kasvihuoneissa onnistuu vain poikkeustapauksissa ja -tilaisuuksissa, kuten Music in Botanical -konsertissa 19.3.

Puutarhan vahvistamisen ja monipuolistamisen taustalla on Elinvoimaa ja kestävyyttä innovaatioyhteistyöllä -hanke (EKI-hanke). Yliopisto perustaa kasvitieteellisen puutarhan viihtyisään ympäristöön vierailukeskuksen. Keskuksessa yleisö voi tutustua toiminnalliseen tiedenäyttelyyn, viihtyä vehreissä kasvihuoneissa ja osallistua monipuolisiin tiedetapahtumiin.

Hankkeen toteuttavat Oulun yliopisto, Luonnonvarakeskus, Suomen ympäristökeskus ja Oulun ammattikorkeakoulu. Euroopan aluekehitysrahaston hanketta rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan liitto, Oulun kaupunki, toteuttajat ja vähähiilinen yritysverkosto.

Kasvitieteellinen puutarha: http://www.oulu.fi/botgarden

EKI-hanke: http://www.oulu.fi/biodiversiteettiyksikko/node/51106

Lisätietoja:

Ylipuutarhuri Tuomas Kauppila, puh. 0400 957 588, Tuomas.Kauppila@oulu.fi

Projektipäällikkö Tuuli Pohjola, EKI-hanke, puh. 0294 487604, Tuuli.Pohjola@oulu.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Saara Salmela
Kuva: Saara Salmela
Lataa
Kuva: Saara Salmela
Kuva: Saara Salmela
Lataa
Kuva: Saara Salmela
Kuva: Saara Salmela
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tekoälystä uusia mahdollisuuksia lääketieteen kuvantamiseen16.10.2018 15:58Tiedote

Tekoälyn mahdollisuuksista lääketieteellisessä kuvantamisessa saadaan pian uutta tietoa, kun lääkäreistä, fyysikoista ja matemaatikoista koostuva monialainen tutkimusryhmä pureutuu aiheeseen Oulun yliopiston professori Miika Niemisen johdolla. Tavoitteena on luoda tekoälyyn perustuvaa diagnostiikkaa, joka on nykyiseen verrattuna nopeampaa, tarkempaa ja kustannustehokkaampaa. Hankkeelle on myönnetty yli puolen miljoonan euron rahoitus Tulevaisuuden tekijät -ohjelmasta.

Uutta tietoa luonnonmateriaalien hyödyntämisestä jätevesien puhdistamisessa26.9.2018 06:00Tiedote

Pajukosteikolla voidaan lisätä ravinteidenpoistoa jätevesistä myös pohjoisissa olosuhteissa. Lisäravinteiden saanti jätevesistä lisää myös pajujen biomassan tuotantoa. Pajulajikkeiden välillä oli kuitenkin selvästi eroa biomassan tuotannossa. Muun muassa nämä asiat selviävät Oulun yliopiston tutkijoiden toteuttaman ja Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittaman hankkeen ”Metallipitoisten hulevesien ja käsiteltyjen jätevesien puhdistustehokkuuden parantaminen luonnonmateriaaleilla” -loppuraportista.

Joet ovat merkittäviä kasvihuonekaasujen päästölähteitä arktisilla alueilla4.9.2018 13:05Tiedote

Joet ovat merkittäviä kasvihuonekaasujen, erityisesti hiilidioksidin luontaisia päästölähteitä arktisilla alueilla. Kansainvälisessä tutkimushankkeessa on todettu, että joista ilmakehään vapautuvan hiilen määrä on aiemmin arvioitua suurempi maailman laajimmalla turvealueella Länsi-Siperiassa. Ilmaston lämmetessä sulava ikirouta paljastaa alueella valtavat turvealueet, joihin sitoutunut orgaaninen hiili voi vapautua ilmakehään ja kiihdyttää ilmastonmuutosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme