Kasvitieteelliseen puutarhaan syntyy uudenlainen kohtaamispaikka

Jaa

Puutarhan kasvihuoneet sulkeutuvat tilapäisesti muutostöiden vuoksi. Hiihtolomalaisilla on vielä oiva mahdollisuus vierailla kasvihuoneissa talvilomaviikolla 10.

Kuva: Saara Salmela
Kuva: Saara Salmela

Oulun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ympäristöön suunnitellaan ja rakennetaan uudenlainen kohtaamispaikka, joka avautuu yleisölle maaliskuussa 2019.

Muutostöiden vuoksi puutarhan kasvihuoneet suljetaan yleisöltä elokuun loppuun saakka alkaen 12.3.2018. Koulujen talviloman ajan, viikolla 10, ovet ovat vielä avoinna.

Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Linnanmaan kaupunginosassa osoitteessa Kaitoväylä 5, Oulu.

Puutarhan ilme uudistuu

Kasvihuoneiden aulaan tehdään peruskorjaus, ja siihen rakennetaan uusi vierailukeskus.

Remontin aikana myös kasvihuonekokoelmien ilmettä uudistetaan lisäämällä informaatiota ja rakentamalla uusia istuin- ja levähdyspaikkoja kasvihuoneissa vieraileville.

Remontin vuoksi vierailu kasvihuoneissa onnistuu vain poikkeustapauksissa ja -tilaisuuksissa, kuten Music in Botanical -konsertissa 19.3.

Puutarhan vahvistamisen ja monipuolistamisen taustalla on Elinvoimaa ja kestävyyttä innovaatioyhteistyöllä -hanke (EKI-hanke). Yliopisto perustaa kasvitieteellisen puutarhan viihtyisään ympäristöön vierailukeskuksen. Keskuksessa yleisö voi tutustua toiminnalliseen tiedenäyttelyyn, viihtyä vehreissä kasvihuoneissa ja osallistua monipuolisiin tiedetapahtumiin.

Hankkeen toteuttavat Oulun yliopisto, Luonnonvarakeskus, Suomen ympäristökeskus ja Oulun ammattikorkeakoulu. Euroopan aluekehitysrahaston hanketta rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan liitto, Oulun kaupunki, toteuttajat ja vähähiilinen yritysverkosto.

Kasvitieteellinen puutarha: http://www.oulu.fi/botgarden

EKI-hanke: http://www.oulu.fi/biodiversiteettiyksikko/node/51106

Lisätietoja:

Ylipuutarhuri Tuomas Kauppila, puh. 0400 957 588, Tuomas.Kauppila@oulu.fi

Projektipäällikkö Tuuli Pohjola, EKI-hanke, puh. 0294 487604, Tuuli.Pohjola@oulu.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Saara Salmela
Kuva: Saara Salmela
Lataa
Kuva: Saara Salmela
Kuva: Saara Salmela
Lataa
Kuva: Saara Salmela
Kuva: Saara Salmela
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopisto vahvistaa merkittävästi arktista tutkimustaan – haussa viisi huippututkijaa15.1.2019 07:30Tiedote

Pohjoisiin arktisiin alueisiin liittyvät globaalimuutokset koetaan nyt erittäin ajankohtaisiksi maailman eri maissa. Oulun yliopisto haluaa vastata arktisia alueita koskeviin haasteisiin vahvistamalla merkittävästi niihin liittyvää tutkimusta. Parhaillaan haetaan maailmanlaajuisella haulla viittä uutta jo ansioitunutta tai lupaavaa tutkijaa uuteen Oulun yliopiston Arctic Interactions (ArcI) -tutkimusohjelmaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme