Kasvitieteelliseen puutarhaan syntyy uudenlainen kohtaamispaikka

Jaa

Puutarhan kasvihuoneet sulkeutuvat tilapäisesti muutostöiden vuoksi. Hiihtolomalaisilla on vielä oiva mahdollisuus vierailla kasvihuoneissa talvilomaviikolla 10.

Kuva: Saara Salmela
Kuva: Saara Salmela

Oulun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ympäristöön suunnitellaan ja rakennetaan uudenlainen kohtaamispaikka, joka avautuu yleisölle maaliskuussa 2019.

Muutostöiden vuoksi puutarhan kasvihuoneet suljetaan yleisöltä elokuun loppuun saakka alkaen 12.3.2018. Koulujen talviloman ajan, viikolla 10, ovet ovat vielä avoinna.

Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Linnanmaan kaupunginosassa osoitteessa Kaitoväylä 5, Oulu.

Puutarhan ilme uudistuu

Kasvihuoneiden aulaan tehdään peruskorjaus, ja siihen rakennetaan uusi vierailukeskus.

Remontin aikana myös kasvihuonekokoelmien ilmettä uudistetaan lisäämällä informaatiota ja rakentamalla uusia istuin- ja levähdyspaikkoja kasvihuoneissa vieraileville.

Remontin vuoksi vierailu kasvihuoneissa onnistuu vain poikkeustapauksissa ja -tilaisuuksissa, kuten Music in Botanical -konsertissa 19.3.

Puutarhan vahvistamisen ja monipuolistamisen taustalla on Elinvoimaa ja kestävyyttä innovaatioyhteistyöllä -hanke (EKI-hanke). Yliopisto perustaa kasvitieteellisen puutarhan viihtyisään ympäristöön vierailukeskuksen. Keskuksessa yleisö voi tutustua toiminnalliseen tiedenäyttelyyn, viihtyä vehreissä kasvihuoneissa ja osallistua monipuolisiin tiedetapahtumiin.

Hankkeen toteuttavat Oulun yliopisto, Luonnonvarakeskus, Suomen ympäristökeskus ja Oulun ammattikorkeakoulu. Euroopan aluekehitysrahaston hanketta rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan liitto, Oulun kaupunki, toteuttajat ja vähähiilinen yritysverkosto.

Kasvitieteellinen puutarha: http://www.oulu.fi/botgarden

EKI-hanke: http://www.oulu.fi/biodiversiteettiyksikko/node/51106

Lisätietoja:

Ylipuutarhuri Tuomas Kauppila, puh. 0400 957 588, Tuomas.Kauppila@oulu.fi

Projektipäällikkö Tuuli Pohjola, EKI-hanke, puh. 0294 487604, Tuuli.Pohjola@oulu.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Saara Salmela
Kuva: Saara Salmela
Lataa
Kuva: Saara Salmela
Kuva: Saara Salmela
Lataa
Kuva: Saara Salmela
Kuva: Saara Salmela
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

SECREDAS-hanke kehittää varmoja ja turvallisia automaattisia järjestelmiä25.6.2018 09:37Tiedote

Uudessa laajassa eurooppalaisessa SECREDAS-hankkeessa rakennetaan referenssiarkkitehtuuria varmoille ja turvallisille automaattisille järjestelmille. Hankkeessa keskitytään autoteollisuuteen, raideliikenteeseen ja yksilölliseen terveydenhoitoon. Niissä kaikissa edellytetään korkeaa toimintavarmuutta ja turvallisuutta, ja niihin kuuluvia teknologioita ovat muun muassa tutkajärjestelmät sekä ajoneuvon ja infrastruktuurin väliset ja ajoneuvojen sisäiset verkot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme