HUS

Kasvomaskien käyttöä tulee jatkaa

Jaa

Rajoitusten purkamisen ja epidemiatilanteen heikkenemisen vuoksi kasvomaskien käytön jatkaminen on tärkeää.

Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä päätettiin eilen hyväksyä pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän laatima maskisuositus koskemaan koko Uuttamaata. Epidemiatilanne Uudellamaalla on kääntynyt huonompaan suuntaan useissa kunnissa.

”Rajoitusten purkamisen myötä kasvomaskien merkitys koronavirusepidemian hallinnassa korostuu. On hyvä muistaa, että ne suojaavat myös muilta hengitystieinfektioilta. Kehotamme väestöä jatkamaan maskien käyttöä rokotussuojasta riippumatta joukkoliikenteessä, yleisissä sisätiloissa ja kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja tartuntariski on olemassa”, sanoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

”Kasvomaskit ovat edullinen ja toimiva tapa suojata itsensä ja muut koronavirustartunnalta. Näyttää siltä, koronavirus kiertää keskuudessamme vielä pitkään ja joudumme sopeutumaan siihen, että epidemian kiihtymisvaiheita tulee jatkossakin”, sanoo HUSin vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä.

Kasvomaskisuositus on päivitetty Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmän nettisivuille.

Lisätietoja medialle: 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme