Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Katariina Saksilaisen kadun ja Pornaistenniemen rakentaminen alkaa Viikissä

Jaa

Katariina Saksilaisen katua jatketaan Viikinrannan asuinalueen reunalta Vanhankaupunginlahdelle, lähes Matinkaarelle asti. Nykyinen puistoalue kunnostetaan, pyöräilyn ja jalankulun olosuhteita ja yhteyksiä parannetaan ja alueen liikenne- ja pysäköintijärjestelyjä selkeytetään. Katariina Saksilaisen kadun jatkeesta tulee pyöräkatu, jolla moottoriajoneuvot ajavat pyöräliikenteen tahdissa.

Havainnekuva, Ramboll Finland Oy
Havainnekuva, Ramboll Finland Oy

Työt alkavat puiden kaadolla sekä pintamaiden poistolla arviolta 19.9. alkavalla viikolla. Puita kaadetaan parin sadan metrin matkalta rakennettavan katuosuuden varrelta. Urakassa istutetaan myöhemmin kymmeniä uusia puita. Puita ei kaadeta liito-oravien ydinalueelta.

26.9. alkavalla viikolla Katariina Saksilaisen katu Pornaistenniemen suuntaan suljetaan murskeella olevalta alueelta. Pysäköintimahdollisuus alueelta poistuu töiden ajaksi. Autojen siirtämisen tarpeesta ilmoitetaan kadulla etukäteen siirtokehotuskyltein. Urakan valmistuttua kadun varressa on 66 pysäköintipaikkaa.

Myös ruokarekat poistuvat vaiheittain suljettavalta alueelta. Ruokarekat pääsevät palaamaan viimeistään urakan valmistuttua kesällä 2023.

Työt laajenevat myöhemmin Katariina Saksilaisen katua ympäröiville puistoalueille. Työt valmistuvat kesän 2023 aikana. Urakoitsijana on Helsingin kaupungin Stara.

Tulossa viihtyisämpi virkistysalue ja sujuvammat kulkureitit

Katariina Saksilaisen kadun jatkeen rakentaminen mahdollistaa pysäköinnin jäsentelyn sekä paremmat toimintaedellytykset ruokarekoille.

Pysäköintiä rajataan nykyistä pienemmälle alueelle, mikä lisää pysäköinnin selkeyttä ja alueen viihtyisyyttä. Katualueelle rakennetaan 66 pysäköintipaikkaa sekä ruokarekkoja varten kahdeksan paikkaa. Pysäköintiä ei tulevaisuudessa enää sallita puistoalueilla.

Jalankulun ja pyöräliikenteen reitit selkeytyvät ja kulku muuttuu sujuvammaksi vilkkaalla Vanhankaupunginkosken ympäristön virkistysalueella. Pyöräliikenteen baana kulkee ajoradalla ja muodostaa pyöräkadun. Jalankulkijoiden reitit tulevat viereiselle Pornaistenniemen puistoalueelle.

Puistoa täydennetään monilajisilla puilla. Viheralueet ovat nurmea ja niittyä. Niittyalueille istutetaan sipulikasveja. Puistoon ja puistoraittien yhteyteen tulee roska-astioita ja ruokarekkojen pysäköinnin läheisyyteen piknik-ryhmiä ja penkkejä.

Liito-oravan ydinalueelle sijoittuvat leppäsaarekkeet säilyvät.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Esa Aaltonen
vastaava työnjohtaja
rakentamispalveluliikelaitos Stara
puh. 09 310 39228
esa.aaltonen@hel.fi

Juhani Jaatinen
projektipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 040 5933870
juhani.jaatinen@hel.fi

Kuvat

Havainnekuva, Ramboll Finland Oy
Havainnekuva, Ramboll Finland Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kumpulanmäen tarkistettu asemakaavaehdotus etenee päätöksentekoon30.9.2022 08:39:18 EEST | Tiedote

Kumpulanmäelle Pietari Kalmin kadun ja Kustaa Vaasan tien väliselle rinnealueelle suunnitellaan uutta asumista noin 1200 uudelle asukkaalle sekä toimi- ja liiketilaa. Alueen suunnittelu käynnistettiin Senaatti-kiinteistöjen, Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy:n ja Helsingin kaupungin yhteisesti järjestämällä arkkitehtuurikutsukilpailulla vuonna 2019. Asemakaavaehdotus on laadittu kilpailun voittaneen ehdotuksen ”Kaupungin porteilla –Tiedon portailla” pohjalta, jonka tekijöinä ovat Schauman & Nordgren Architects Oy, Schauman Arkkitehdit Helsinki Oy ja MASU Planning Oy.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 29.9.202229.9.2022 17:35:46 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 29.9.2022 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 13.10.2022. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme