Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Kate McIntoshin elävä installaatio Worktable avautuu EMMAssa 14.11. Osallistuja saa suojalasit ja vasaran – sitten ryhdytään töihin!

Jaa

Worktable (2011) rakentuu marraskuussa kahdeksi viikoksi EMMAan yhteistyössä Baltic Circle -festivaalin kanssa. Teos on jatkuva, elävä installaatio ja Kate McIntoshin tunnetuimpia osallistavia teoksia. Performatiivinen teos on kiertänyt ympäri maailmaa vuodesta 2011 lähtien ja toteutettu jo yli 30 esityspaikassa.

Kate McIntosh, Worktable 2011. Photo: Kate McIntosh
Kate McIntosh, Worktable 2011. Photo: Kate McIntosh

Worktable tapahtuu huoneissa, joissa yleisö toiminnallaan osallistuu tapahtumien ketjuun. Installaatio etenee McIntoshin luoman käsikirjoituksen mukaan osallistujan tahtiin. Arjen esineistä muodostuvaan muuttuvaan ympäristöön osallistutaan yksitellen. Paikan päällä saat toimintaohjeet, työvälineet ja suojavarusteet – me ojennamme sinulle vasaran, sinä saat päättää, miten asiat hajoavat.

Kate McIntosh (s. 1974) on tunnettu kokeellisen esittävän taiteen kentällä. Hän on Brysselissä asuva taiteilija, joka työskentelee monialaisesti installaation, performanssin ja teatterin parissa. Hän keskittyy töissään sekä esiintyjän että yleisön fyysisyyteen, materiaalien ja esineiden manipuloimiseen sekä suhteeseen yleisön kanssa ja yleisön välillä. McIntosh on loputtoman kiinnostunut leikistä yleisön kanssa, teatterikuvastosta ja vinksahtaneesta huumorista. Suomessa McIntoshin teoksia on nähty viimeksi vuonna 2012, kun hänen performanssi-installaationsa We Breathe oli esillä Galleria Bernerissä Turussa osana New Perfomance -festivaalia. 

EMMA esittää näyttelyohjelmistossaan taiteen sisäisiä rajoja koettelevia teoksia. Areena-tila, johon McIntoshin elävä installaatio rakentuu, on tila kokeelliselle, poikkitaiteelliselle ja prosessimaiselle nykytaiteelle. Worktable on ensimmäinen EMMAssa esillä oleva performatiivinen ja osallistava installaatio, jonka kokemisen tapa erottuu museoiden tavanomaisesta ohjelmistosta ravistellen käsitystämme perinteisestä näyttelyformaatista. 

“Vaikka Worktable on toteutukseltaan uudenlainen taideteos EMMAssa, istuu se hienosti tämän vuoden surrealistissävytteisten näyttelyidemme teemaan: tässäkin tapauksessa museokäynti saa yllättäviä piirteitä ja näyttelyvieras pääsee kokemaan jotain arjesta poikkeavaa”, pohtii intendentti Reetta Kalajo.

Teos toteutetaan yhteistyössä Baltic Circle -nykyteatterifestivaalin kanssa.

Kate McIntoshWorktable 14.–25.11.2018 

Teos noudattaa omia aukioloaikoja museon aukioloaikojen sijaan.  

Sisäänpääsy EMMAn museolipulla.  

Lehdistökuvat: https://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/ 

Salasana: emmamuseum 

Haluamme kiittää:

Aalto-yliopisto, Diamus - Helsingin diakonissalaitoksen museo, Espoon musiikkiopisto, Helsingin konservatorio, J-P Kuoppala, Suomen Kellomuseo, LUOMUS – Luonnontieteellinen keskusmuseo ja yksityishenkilöitä

Konsepti ja ohjaus: Kate McIntosh

Tuottaja: Sarah Parolin

Tuotanto: SPIN

Worktable komissioitiin 'Performance Is a Dirty Work' -projektin puitteissa ja rahoitettiin Roehampton Universityn toimesta.

Kiitokset: Bruno Roubicek, Hester Chillingworth, Caroline Daish, Palli Banine, Ant Hampton, Joe Kelleher, Tim Etchells, Adrian Heathfield, Simon Bayly

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: 
Reetta Kalajo, intendentti, EMMA
reetta.kalajo@emmamuseum.fi, p. 040 5571422

Pernilla Wiik, amanuenssi, EMMA
pernilla.wiik@emmamuseum.fi, p. 046 877 2007

Haastattelupyynnöt: 
Asta Teräväinen, viestintäkoordinaattori, EMMA 
asta.teravainen@emmamuseum.fi, p. 044 760 1930 

 

Kuvat

Kate McIntosh, Worktable 2011. Photo: Kate McIntosh
Kate McIntosh, Worktable 2011. Photo: Kate McIntosh
Lataa
Kate McIntosh, Worktable 2011. Photo: Kate McIntosh
Kate McIntosh, Worktable 2011. Photo: Kate McIntosh
Lataa
Kate McIntosh, Worktable 2011. Photo: Kate McIntosh
Kate McIntosh, Worktable 2011. Photo: Kate McIntosh
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Näyttelykeskus WeeGeellä professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa betoniarkkitehtuurin merkkirakennuksessa Espoon Tapiolassa. Näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat, ja pelkistetty moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä. EMMA on Vuoden museo 2018. Tervetuloa!

#emmamuseum

EMMA – Espoon modernin taiteen museo
Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Tapiola
PL 6661, 02070 Espoon Kaupunki
info@emmamuseum.fi
Avoinna ti, to 11–18, ke 11–19, pe 11–19 (ilmaisilta 17–19), la–su 11–17.
EMMAn asiakaspalvelu ma–pe 10–14, 043 827 0941

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme