Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kätilöopiston kilpailun toiseen vaiheeseen etenevät ehdotukset valittu

Jaa
Kätilöopiston laatu- ja konseptikilpailun tuomaristo on valinnut kilpailun toiseen vaiheeseen kolme ehdotusta. Kilpailijat voivat muokata ehdotuksiaan tuomaristolta saamansa palautteen perusteella. Nämä tarkennetut ehdotukset tulevat nähtäville kesällä 2023.
Ilmakuva Kätilöopistosta. Kuva: Julius Jansson
Ilmakuva Kätilöopistosta. Kuva: Julius Jansson

Kätilöopiston kilpailun ensimmäisen vaiheen neljä kilpailuehdotusta olivat alkuvuodesta nähtävänä jakommentoitavana Kerro kantasi -palvelussa. Kaupunkilaiset antoivat ehdotuksista yli 300 kommenttia tuomariston käytettäväksi.

Kilpailun toisessa vaiheessa suunnittelijoille annetaan ohjeita, joissa tarkennetaan esimerkiksi uuden rakentamisen suhdetta viereiseen puistoalueeseen.

Tuomaristo on valinnut kilpailun toiseen vaiheeseen kolme kilpailuehdotusta:

  • Kumpulan Haikaranpesä (Deas Asset Management, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, Masu Planning Oy, A-insinöörit, Sweco Finland Oy)
  • N2O (Nrep Oy, Ailecon Oy, Avarrus Arkkitehdit Oy, AOR Arkkitehdit Oy, Sitowise Oy)
  • Pihapiiri (Urbanizator Oy, L Arkkitehdit Oy, Consti Korjausrakentaminen Oy, Pohjola Rakennus Oy Suomi, Sweco Finland Oy)

Tuomaristo painotti arvioinnissaan erityisesti suunnitelmien kokonaisratkaisua eli sitä, miten suunnitelma sopeutuu ympäröivään rakennettuun ja luonnonympäristöön sekä siihen, onko ehdotus käytännössä toimiva ja toteutettavissa. Arvioinnissa on kiinnitetty huomiota myös suunnitelmien kaupunkikuvalliseen laatuun, kävely-ympäristön ja kaupunkitilan laatuun sekä Hiilineutraali Helsinki 2030 -toimenpideohjelman toteutumista edistäviin ratkaisuihin.

Toisen vaiheen kilpailuehdotukset nähtäville kesäkuussa

Jatkoon valitut kilpailijat laativat tarkennetun kilpailuehdotuksen tuomaristolta saamansa palautteen perusteella. Toisen vaiheen kilpailuehdotukset asetetaan julkisesti nähtäville ja kommentoivaksi Kerro kantasi -palveluun kesäkuun 2023 loppuun mennessä. Töitä voi kommentoida elokuun loppuun asti.

Kilpailun voittaja julkistetaan syksyllä 2023. Kilpailun voittanut ryhmä jatkaa alueen suunnittelua kumppanuuskaavoituksena yhteistyössä kaupungin kanssa. Kilpailun voittaja toimii myös kilpailuehdotuksen pohjalta muodostettavien tonttien toteuttajana. Toteutussopimuksen ja alueelle laadittavan asemakaavan hyväksymisestä päättää myöhemmin kaupunginvaltuusto.

Toukokuussa 2022 käynnistynyt kaksivaiheinen Kätilöopiston laatu- ja konseptikilpailu on suunnattu rakennus- ja kiinteistöalan toimijoille tai niiden muodostamille yhteenliittymille, joilla on tekniset, taloudelliset ja muut edellytykset suunnitella ja toteuttaa erittäin vaativa ja laadukas peruskorjaus- ja rakennusprojekti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala:
Mia Kajan
erityisasiantuntija
maaomaisuuden kehittäminen ja tontit
p. 09 310 15820
mia.kajan@hel.fi

Eeva Pirhonen
johtava arkkitehti
asemakaavoitus
p. 040 334 2201
eeva.pirhonen@hel.fi

Kuvat

Ilmakuva Kätilöopistosta. Kuva: Julius Jansson
Ilmakuva Kätilöopistosta. Kuva: Julius Jansson
Lataa
Kumpulan Haikaranpesä
Kumpulan Haikaranpesä
Lataa
N2O
N2O
Lataa
Pihapiiri
Pihapiiri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 23.3.202323.3.2023 18:15:34 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 23.3.2023. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 20.4.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme