Kirkko Helsingissä

Katri Helena tekee Jouluradion tämän vuoden Hoosiannasta herkän tulkinnan

Jaa

Jouluradion Hoosianna-virsi kuullaan tänä vuonna sinivalkoisen äänen, artistilegenda Katri Helenan laulamana hellänä ja herkkänä versiona. Uusi versio Hoosiannasta ja video julkaistaan perinteiseen tapaan Jouluradiossa ensimmäisenä adventtina 28. marraskuuta puolilta öin.

Katri Helena Kuvaaja: Joonas Brandt
Katri Helena Kuvaaja: Joonas Brandt

Katri Helena ei esittelyä kaipaa, lähes 500 kappaletta äänittänyt ja 58 vuotta kestänyt laulajan ura, on tehnyt hänestä yhden Suomen menestyneimmistä naislaulajista. Viime vuosina Katri Helena on joutunut hiljentämään tahtia, mutta kun häntä kysyttiin Jouluradion Hoosiannan tulkitsijaksi, vastaus oli selvä.

”Tänä kesänä tämän kaikenmaailman myllerryksen jälkeen, kun minua kysyttiin tähän, niin huomasin vastaavani heti, että kyllä, kiitos, lähden”, Katri Helena kertoo.

Valmistautuessaan Hoosiannan tekemiseen Katri Helena kuunteli Jouluradion edellisvuosien versioita Youtubesta ja mietti kapellimestarin kanssa, millainen sovituksesta pitäisi tulla, jotta se olisi erilainen. Katri Helenalle tuli tunne, että version pitäisi olla herkkä ja hellä.

”Se on paikka paikoin hyvin hellä. Hoosiannan uusi tuleminen koronan jälkeen”, Katri Helena kuvaa.

Hoosianna ikuisesti mukana

Hoosianna on kulkenut Katri Helenan mukana jo kauan, vahvimmat muistot siitä liittyvät kouluaikoihin, jolloin hän lauloi sitä koulun kuorossa.

”Tämähän on siis ikuisesti kulkenut mukana. Onhan sitä koulussa laulettu ja muuallakin. En ole koskaan joulukonsertissa sitä laulanut, mutta jos joskus vielä joulukonserttia tehdään, niin se tulee ohjelmistoon.”

Katri Helena toivoo, että hänen versionsa Hoosiannasta saa ihmiset hiljentymään ja miettimään rauhassa elämää.

”Että se toisi luottamusta siihen, että elämä kantaa. Kaikkea hyvää toivon tämän laulun kautta kuuntelijoille”, Katri Helena toivottaa.

Jouluradion kymmenes Hoosianna

Jouluradion Hoosiannan on sovittanut Katri Helenalle tuottaja Ville Riippa, joka on työskennellyt Katri Helenan kanssa jo vuosia.

”Hieman elokuvallinen, harras ja arvokas, niin kuin Katrikin. Sen mukaan mennään. Tehdään aika yksinkertainen ja kaunis versio Hoosiannasta. Pientä orkesteriväriä sinne, niin siitä rakentuu”, Ville Riippa sanoo.

Riipan uskoo, että näinä kummallisina aikoina Jouluradion merkitys monelle on entistä suurempi. Hän toivoo heidän versionsa siivittävän kuuntelijoita joulun rauhoittumiseen.

Jouluradion uusi Hoosianna-versio on kuultavissa adventista alkaen Jouluradion kanavilla ja video on katsottavissa Jouluradion Youtube-kanavalla ja sosiaalisen median kanavissa. Adventtina Hoosianna soi usein Jouluradiossa, noin kaksi kertaa tunnissa, päivän aikana kuullaan myös Jouluradion aiempien vuosien versioita. Warner Music Finland julkaisee Hoosianna-singlen digitaalisesti perjantaina 3. joulukuuta.

Jouluradion tilaamia Hoosianna-versioita on kuultu vuodesta 2012 alkaen. Nyt Jouluradion Hoosianna kajahtaa siis jo kymmenettä kertaa uutena sovituksena. Vuosien saatossa Hoosianna on kuultu esimerkiksi Pastori PikenTuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin, Kerkko Koskinen Kollektiivin, Jesse Kaikurannan ja Lenni-Kalle Taipaleen sekä Katja Lapin ja Nina Tapion versioimina. Hoosiannan uusi sovitus soi Jouluradiossa ensimmäisenä adventtina 28. marraskuuta.

Lisätietoja: www.jouluradio.fi
Riitta Kalliorinne
, toimituspäällikkö, p. 050 411 5933 tai info@jouluradio.fi
Katri Saarela, tuottaja-toimittaja, p. 050 343 7706, katri@jouluradio.fi

Aito ja alkuperäinen Jouluradio on 10 kanavan joulumusiikkiperhe ja verkkomedia. Monipuolisesti soiva pääkanava helkkää perinteisillä radiotaajuuksilla ja kaapeliverkossa pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle ja Turusta Joensuuhun. Yhdeksän eri joulumusiikkityyleihin erikoistunutta verkkokanavaa täydentävät kanavaperheen - tutustu kanaviinJouluradio on seurakuntien lahja kuuntelijoille ja sen mahdollistavat seurakunnat ympäri Suomen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Katri Helena Kuvaaja: Joonas Brandt
Katri Helena Kuvaaja: Joonas Brandt
Lataa
Katri Helena Kuvaaja: Joonas Brandt
Katri Helena Kuvaaja: Joonas Brandt
Lataa
Jouluradion tekijät 2021. Kuvaaja: Jani Laukkanen
Jouluradion tekijät 2021. Kuvaaja: Jani Laukkanen
Lataa
Katri Helena Kuvaaja: Joonas Brandt
Katri Helena Kuvaaja: Joonas Brandt
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme