Metsä Tissue Oyj

Katrin opettaa koululaisille käsienpesun tärkeyttä ja vastuullisuutta yhdessä tekemisen avulla

Jaa

Huolellinen käsihygienia on paras keino ehkäistä flunssa- ja influenssatartuntoja. Yleisen käsihygienian puolestapuhuja, Metsä Tissuen hygieniapaperituotteita ja -ratkaisuja tarjoava kotimainen Katrin, julkaisee alakoululaisille suunnatun Puhtaasti paras -käsihygieniapuuhapaketin marraskuussa 2017. Hauskojen pelien ja leikkien tarkoitus on opettaa käsihygienian perusteet toiminnan kautta ja muistuttaa, että hyvä hygienia on kaikkien yhteinen asia.

Katrin-käsihygieniapuuhapaketti muistuttaa kouluja ja koululaisia käsienpesun tärkeydestä.
Katrin-käsihygieniapuuhapaketti muistuttaa kouluja ja koululaisia käsienpesun tärkeydestä.

Kaikkien yhteinen asia

Tutkimusten mukaan 80 % tartunnoista leviää käsien kosketuksen kautta. Huolellinen käsienpesu ja kuivaus ovat pieniä, mutta elintärkeitä asioita, ja juuri näistä taidoista uusi Katrin-käsihygieniapuuhapaketti haluaa muistuttaa kouluja ja koululaisia influenssakauden alkaessa. Paketti on suunniteltu 2.–3. luokkalaisille, ja se käy toiminnallisten tehtävien muodossa läpi, miten pöpöjä tulee käsiin, miksi kädet pitää pestä, sekä milloin ja miten kädet pitää pestä. Käsihygieniapuuhapaketin on kuvittanut Johanna Sarajärvi, joka on tuttu myös lapsille suunnatun Oppi ja ilo -puuhasarjan tuotteiden kuvituksesta.

”Käsienpesuasiat eivät ole itsestäänselvyyksiä. Kun menoa ja vauhtia riittää, saattaa käsienpesu aina välillä unohtua tai jäädä varsin pintapuoliseksi. Kunnollinen käsienpesu tarkoittaa lämmintä vettä, saippuaa, käsien hieromista yhteen noin 20 sekunnin ajan ja sen jälkeen huolellista käsien kuivaamista”, sanoo Katrin-tuotteiden markkinointipäällikkö Tiia Tylli-Aliranta. ”Hyvä hygienia koskettaa meitä kaikkia, joten siitä on tärkeä puhua luokan kesken. Kun jokainen pesee kädet, vältytään monenlaisilta pöpöiltä ja taudeilta.”

Katrin on tehnyt pitkään yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa. Etenkin Käsienpesun oppikirjasta on tullut suosittu teos, jota on käytetty ahkerasti käsihygienian opettamiseen kouluissa.

Käsienpesu haltuun pelaamalla

Uusi käsihygieniapuuhapaketti on toiminnallinen kokonaisuus. Oppilaat pelaavat opettajan johdolla ja pääsevät mm. tutkimaan uv-valon avulla käsienpesun tehokkuutta.

”Kotona ollaan helposti paljon ruutujen äärellä, joten ajattelimme, että käsihygieniaa harjoitellessa on kiva päästä leikkimään ja tekemään asioita konkreettisesti. Kun pääsee itse testaamaan käsienpesun tehokkuutta puuhapakettiin kuuluvan uv-valon avulla, on helppo havaita, miten pesuaika, saippuan käyttö ja kunnollinen käsien kuivaus vaikuttavat lopputulokseen.”

Vessarauhanjulistus rauhoittaa wc-käynnit

Pelien ohella puuhapaketissa kehotetaan julistamaan luokkaan vessarauha. Se tarkoittaa, että kaikilla oppilailla on oikeus käydä siistissä vessassa rauhassa ja ilman häirintää.

”Kiusaamista tapahtuu kouluissa valitettavasti myös wc-tiloissa. Haluamme korostaa vessarauhateemalla sitä, että wc-käynti on tärkeä asia, ja jokaisella oppilaalla on oikeus rauhalliseen, yksityiseen hetkeen. Jokaisella on myös velvollisuus suoda vessarauha kaverille.”

Ala-asteen 2.–3.-luokkien opettajat voivat tilata Katrin-käsihygieniapuuhapaketin veloituksetta luokkiensa käyttöön niin kauan kun paketteja riittää. Paketin saa tilattua täyttämällä tilauslomakkeen osoitteessa: 

http://www.katrin.com/fi/about-katrin/news/Pages/Hygieniapuuhapaketti.aspx

Katrin-käsihygieniapuuhapaketti on osa Metsä Tissuen Katrin-brändin Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoja:

Markkinointipäällikkö Tiia Tylli-Aliranta, p. +358 40 715 0291, tiia.tylli-aliranta@metsägroup.com

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Tissuen Katrin-brändi tuo puhtautta, parempaa hygieniaa, mukavuutta ja toimivuutta julkisiin saniteettitiloihin, teollisuuden työympäristöihin, hotelleihin, kouluihin, ravintoloihin ja terveydenhoitolaitoksiin. Katrin tekee elämästä helpompaa missä tahansa liikutkin. www.katrin.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markkinointipäällikkö Tiia Tylli-Aliranta, p. +358 40 715 0291,
tiia.tylli-aliranta@metsägroup.com

Kuvat

Katrin-käsihygieniapuuhapaketti muistuttaa kouluja ja koululaisia käsienpesun tärkeydestä.
Katrin-käsihygieniapuuhapaketti muistuttaa kouluja ja koululaisia käsienpesun tärkeydestä.
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsä Tissue Oyj
Metsä Tissue Oyj
P.O.Box 25
02020 METSÄ

010 4616http://www.metsatissue.com

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Tissuen Katrin-brändi tuo puhtautta, parempaa hygieniaa, mukavuutta ja toimivuutta julkisiin saniteettitiloihin, teollisuuden työympäristöihin, hotelleihin, kouluihin, ravintoloihin ja terveydenhoitolaitoksiin. Katrin tekee elämästä helpompaa missä tahansa liikutkin. www.katrin.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsä Tissue Oyj

Iloinen tekeminen opettaa parhaiten huolellisen käsienpesun tärkeyden16.11.2017 10:16Tiedote

Metsä Tissuen hygieniapaperituotteita ja -ratkaisuja tarjoava kotimainen Katrin julkaisi viime viikolla alakoululaisille suunnatun Puhtaasti paras -käsihygieniapuuhapaketin. Toiminnallisista peleistä ja leikeistä koostuva paketti pääsi ensi testiin Mäntän Koskelan alakoululla, jossa oppilaat saivat mm. tutkia käsienpesun tuloksia UV-lampun avulla. Touhukas tunti osoitti, että huolellinen käsienpesu on sekä hyödyllistä että myös tosi hauskaa.

Katrin tekee julkisista wc-tiloista entistä helppokäyttöisempiä – Uusi Katrin Inclusive -annostelijasarja huomioi myös erityisryhmien tarpeet16.2.2016 09:00Tiedote

Metsä Tissue tuo markkinoille uuden innovatiivisen Katrin Inclusive -annostelijasarjan, joka varmistaa julkisten wc-tilojen vaivattoman käytön kaikille käyttäjäryhmille. Annostelijoiden suunnittelussa on kiinnitetty erityishuomiota lasten, ikääntyvän väestön, heikkonäköisten sekä liikuntarajoitteisten henkilöiden tarpeisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme