Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Katseet kaakkoon: Kaakkois-Helsingin ajankohtaiset suunnitelmat verkkotilaisuudessa 22.syyskuuta

Jaa

Kaakkois-Helsinkiin suunnitellaan paljon uutta. Kaavamuutoksia on valmisteilla niin Roihuvuoressa kuin Laajasalossa, Kruunusiltojen rakentamisesta on tehty päätös ja itäisen saariston virkistyskäyttöä edistetään. Ajankohtaisia suunnitelmia esitellään 22. syyskuuta klo 17.30 alkavassa verkkotilaisuudessa. Esitysten lisäksi kaupungin asiantuntijat ovat vastaamassa chatissa kysymyksiin.

Näkymä kantakaupunkiin Laajasalosta.
Näkymä kantakaupunkiin Laajasalosta.

Tilaisuus jaettu alueittain


Ilta on jaettu kahteen osaan. Ensimmäisessä osiossa tehdään katsaus Herttoniemen, Roihuvuoren ja Kulosaaren suunnitelmiin, ja kello 18.45 siirrytään Laajasalon puolelle. Alussa kerrotaan myös lyhyesti koko alueen liikenne- ja katusuunnittelun tilanteesta. Kysymyksien ja kommenttien vastaamiseen jätetään enemmän aikaa kuin aikaisemmissa tilaisuuksissa, kuten kaupunkilaiset ovat toivoneet.

Viime tilaisuudessa esitellystä Roihuvuoren kirkon korttelista saadusta palautteesta kerrotaan illan aikana, mutta uusia suunnitelmia ei ole tällä kertaa esiteltävänä. Kulosaaresta kerrotaan ostoskeskuksen, tennishallin ja palvelukorttelin alustavista suunnitteluvaiheista.

Itäisen saariston virkistyskäytöstä tehty suunnitelma hyväksyttiin kaupunkiympäristölautakunnassa kesäkuussa, ja illan aikana kuullaan miten ja mistä saarista suunnitelmaa on tarkoitus lähteä toteuttamaan.

Laajasalon puolella esitellään kaavahankkeiden lisäksi Kruunuvuorenrannan palveluiden, katujen ja asuntojen rakentumistilannetta ja kerrotaan, kuinka Laajasalontien rakennustyöt ovat edenneet. Kruunusillat-raitiotien rakentaminen on päätetty tehdä vaiheittain, ja illan aikana saadaan myös lyhyt tietoisku mitä vaiheistus käytännössä tarkoittaa ja mitkä asiat ovat vielä päättämättä.

Tallenne katsottavissa jälkikäteen


Verkkotilaisuudet ovat olleet kaupunkilaisten keskuudessa suosittuja, ja tallenteet ovat keränneet jälkikäteen vielä moninkertaisen katsojakunnan osallistujamäärään nähden. Kaakkois-Helsingin tilaisuus on myös katsottavissa kolmen kuukauden ajan tilaisuuden jälkeen.

Kysymyksiä on voinut esittää Kerrokantasi-palvelussa etukäteen. Kaupungin asiantuntijat vastaavat ennakkokysymyksiin illan esityksissä. Illan aikana tulleisiin kysymyksiin vastataan tapahtuman chatissa mahdollisuuksien mukaan.

Tilaisuuden ohjelma, osallistumisohjeet ja seuraavien tilaisuuksien päivämäärät löytyvät osoitteesta http://www.hel.fi/asukastilaisuudet. Seuraavaksi on vuorossa 6. lokakuuta järjestettävä Uutta kantakaupunkia -tilaisuus, jossa otetaan nopea katsaus muun muassa koko kaupungin kattavan pysäköintipolitiikan uusiin linjauksiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Antila-Lehtonen
Vuorovaikutussuunnittelija
Kaupunkiympäristön toimiala

p. 040 5836 523
tiina.antila-lehtonen@hel.fi

Kuvat

Näkymä kantakaupunkiin Laajasalosta.
Näkymä kantakaupunkiin Laajasalosta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 21.9.202121.9.2021 18:53:52 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta kokoontui tiistaina 21. syyskuuta 2021. Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi kokouksessa lausuntonsa kaupunkiympäristön toimialajohtajan viran täytöstä. Lautakunta toteaa lausunnossaan, että toimialajohtajan virkaan tulisi valita Ville Lehmuskoski. Hän toimii parhaillaan Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen (HKL) toimitusjohtajana. Lautakunnan päätös oli yksimielinen. Asia etenee kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuuston päätettäväksi lokakuun lopulla. Kokouksen kaikki päätökset on luettavissa kaupungin verkkosivuilla julkaistussa päätöstiedotteessa: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme