Uudenmaan ELY-keskus

Kattava, suomalaisen yhteiskunnan eri aihepiirejä käsittelevä videopaketti on nyt katsottavissa 14 kielellä

Jaa

Miten suomalainen yhteiskunta toimii? Miten julkiset palvelut rahoitetaan? Mitä ihmisoikeudet ja demokratia tarkoittavat? Millainen on keskivertosuomalainen? Muun muassa näitä aihepiirejä käsittelee Uudenmaan ELY-keskuksen valtakunnallisen Kotona Suomessa -hankkeen (ESR) tuottama seitsemänosainen Ymmärrä Suomea -yhteiskuntavideosarja. Videosarja on nyt katsottavissa 14 kielellä: suomi, ruotsi, englanti, arabia, venäjä, somali, dari, kurmandzi, sorani, viro, ranska, tigrinja, thai ja kiina.

Monikielisten videoiden tarkoitus on, että vastikään Suomeen muuttaneet tai täällä jo pidempään asuneet henkilöt saavat kokonaiskuvan suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta. Videoiden avulla monet arjessakin näkyvät asiat saavat selityksen: millainen on naisen asema Suomessa, miksi lapsia hoidetaan päiväkodeissa, miksi veroja maksetaan, miten yhteiskunnallisiin asioihin voi vaikuttaa. Videoista hyötyvät kaikki maahanmuuttajat, mutta erityisesti luku- ja kirjoitustaidottomat henkilöt, joiden on vaikea saada vastaavaa tietoa muualta.

Ymmärrä Suomea -videosarjan lisäksi Kotona Suomessa -hanke on julkaissut vuonna 2017 Suomen historiasta kertovan videon ”Hyvinvointia rakentamassa: Suomen ja Virtasten vuosisata”, jonka jo sadattuhannet maahanmuuttajat ja koululaiset ovat nähneet. Tämä video on katsottavissa 8 kielellä.

Kaikki monikieliset videot ovat katsottavissa Kotona Suomessa -hankkeen YouTube-kanavalla.

Joulukuussa julkaistaan vielä suomalaisen viranomaisen ja tulkin roolista kertova video 10 kielellä.

Yhteyshenkilöt

Laura Ruuskanen, projektiasiantuntija, laura.ruuskanen@ely-keskus.fi, 0295 020 939

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 B 5. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Förbindelsefartygsrutten Borgå-Sibbo konkurrensutsätts på nytt - trafiken fortsätter oavbrutet13.1.2021 15:05:00 EETTiedote

NTM-centralen i Egentliga Finland konkurrensutsatte trafiken på förbindelsefartygsrutten i Borgå-Sibbo under våren 2020. Två anbudsgivare överklagade upphandlingsbeslutet till marknadsdomstolen och i december 2020 upphävde marknadsdomstolen NTM-centralens upphandlingsbeslut. NTM-centralen kommer att göra preciseringar i upphandlingsdokumenten i enlighet med marknadsdomstolens krav och att konkurrensutsätta rutten på nytt så snart som möjligt. Det nya anbudsförfarandet medför inga ändringar i serviceinnehållet och man kommer att se till att förbindelsefartygstrafiken kan fortsätta oavbrutet fram tills anbudsförfarandet avgörs och det nya avtalet ingås.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme