Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kattava verkkojulkaisu maahanmuuttajayrittäjyyden tukemiseksi

Jaa

Helsingin kaupungin yrittäjyyspalvelukeskus NewCo Helsinki on koonnut ”Yrittäjäksi Suomeen – Mitä lupia tarvitset?” -verkkojulkaisun maahanmuuttajille, jotka suunnittelevat yrittäjyyttä Suomessa. Samalla palvellaan myös ulkomailla asuvia henkilöitä, jotka suunnittelevat yrityksen perustamista Helsinkiin tai muualle Suomeen.

Julkaisun tavoitteena on muun muassa ohjata yrittäjäksi aikovia lupaviidakossa sekä toimia yritysneuvojien ja muiden aiheen parissa työskentelevien apuna päivittäisessä neuvontatyössä.

Julkaisun tarjoama yrittäjyysintoa ja -osaamista tukeva palvelupolku takaa, että myös maahanmuuttajataustaisilla yrittäjillä on parhaat mahdolliset lähtökohdat menestymiseen.

”Kattavuudessaan julkaisu on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Tavoitteenamme oli koota yhteen lupa- ja viranomaisasioita koskevat sirpaleiset tiedot ja erilliset lait helpottaaksemme maahanmuuttajayrittäjien alkutaivalta”, palvelupäällikkö Toivo Utso kertoo.

Maahanmuuttajan yrittäjyyspolun selkiyttäminen on koko Suomen etu

Elinkeinorakenteen ja työmarkkinoiden voimakkaan muutoksen myötä yrittäjyys on jatkuvasti yhä tärkeämpi työllistymisväylä myös maahanmuuttajille. Jo tällä hetkellä maahanmuuttajat perustavat yrityksiä muuta väestöä enemmän etenkin pääkaupunkiseudulla.

Nyt toteutettu verkkojulkaisu palvelee yrittäjäksi aikovia Helsingin lisäksi myös muualla Suomessa. Julkaisussa käydään läpi eri yritysmuotojen perustamismahdollisuus riippuen henkilön lähtömaasta sekä sen hetkisestä asuin- ja oleskelupaikasta. Lisäksi julkaisu tiivistää kaikki yrittäjän lakimääräiset velvoitteet ja antaa käytännöllisiä vinkkejä yrittäjänä menestymiseen.

”Olemme pyrkineet huomioimaan kaikki erilaiset vaihtoehdot ja elämäntilanteet, jotta jokainen voisi löytää juuri itselleen sopivimman etenemispolun”, Utso kertoo.

Julkaisu on verkossa saatavilla aluksi suomen- ja englanninkielisenä. Verkkojulkaisua päivitetään tulevien lakimuutosten myötä jatkuvasti.

Julkaisun oheen tullaan lisäksi toteuttamaan sähköinen verkkotyökalu, jonka avulla yrittäjäksi Suomeen haluava voi helposti löytää oikeat askelmerkit.

Tutustu julkaisuun "Yrittäjäksi Suomeen – Mitä lupia tarvitset?"

Suomeksi

Englanniksi


Kuva-aineistoa

http://aineistopankki.hel.fi/l/xpPKxLZbmwLV


Lisätietoja

NewCo Helsinki, palvelupäällikkö Toivo Utso, puh. +358 (0)50 560 2016, s-posti: toivo.utso@hel.fi

Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. +358 (0)50 547 5706
laura.itavaara@hel.fi
 

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Asuntotuotantoa mahdollistava asemakaavavaranto on kasvanut pääkaupunkiseudulla20.6.2018 14:09Tiedote

Asemakaavavaranto, joka mahdollistaa asuntotuotannon, on kasvanut pääkaupunkiseudulla 2010-luvulla. Vuoden 2018 alussa voimassa olleissa seudun asemakaavoissa oli käyttämätöntä rakennusoikeutta hieman yli 7,7 miljoonaa kerrosneliömetriä. Määrä oli 1,2 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2011. Vuoden 2017 aikana varannon kasvua kertyi pääkaupunkiseudulla yli 200 000 kerrosneliömetriä. Pääkaupunkiseudun reipas asuntotuotantovauhti ei siis ainakaan vielä ole kääntänyt asuntovarannon määrää laskuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme