Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kattava verkkojulkaisu maahanmuuttajayrittäjyyden tukemiseksi

Jaa

Helsingin kaupungin yrittäjyyspalvelukeskus NewCo Helsinki on koonnut ”Yrittäjäksi Suomeen – Mitä lupia tarvitset?” -verkkojulkaisun maahanmuuttajille, jotka suunnittelevat yrittäjyyttä Suomessa. Samalla palvellaan myös ulkomailla asuvia henkilöitä, jotka suunnittelevat yrityksen perustamista Helsinkiin tai muualle Suomeen.

Julkaisun tavoitteena on muun muassa ohjata yrittäjäksi aikovia lupaviidakossa sekä toimia yritysneuvojien ja muiden aiheen parissa työskentelevien apuna päivittäisessä neuvontatyössä.

Julkaisun tarjoama yrittäjyysintoa ja -osaamista tukeva palvelupolku takaa, että myös maahanmuuttajataustaisilla yrittäjillä on parhaat mahdolliset lähtökohdat menestymiseen.

”Kattavuudessaan julkaisu on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Tavoitteenamme oli koota yhteen lupa- ja viranomaisasioita koskevat sirpaleiset tiedot ja erilliset lait helpottaaksemme maahanmuuttajayrittäjien alkutaivalta”, palvelupäällikkö Toivo Utso kertoo.

Maahanmuuttajan yrittäjyyspolun selkiyttäminen on koko Suomen etu

Elinkeinorakenteen ja työmarkkinoiden voimakkaan muutoksen myötä yrittäjyys on jatkuvasti yhä tärkeämpi työllistymisväylä myös maahanmuuttajille. Jo tällä hetkellä maahanmuuttajat perustavat yrityksiä muuta väestöä enemmän etenkin pääkaupunkiseudulla.

Nyt toteutettu verkkojulkaisu palvelee yrittäjäksi aikovia Helsingin lisäksi myös muualla Suomessa. Julkaisussa käydään läpi eri yritysmuotojen perustamismahdollisuus riippuen henkilön lähtömaasta sekä sen hetkisestä asuin- ja oleskelupaikasta. Lisäksi julkaisu tiivistää kaikki yrittäjän lakimääräiset velvoitteet ja antaa käytännöllisiä vinkkejä yrittäjänä menestymiseen.

”Olemme pyrkineet huomioimaan kaikki erilaiset vaihtoehdot ja elämäntilanteet, jotta jokainen voisi löytää juuri itselleen sopivimman etenemispolun”, Utso kertoo.

Julkaisu on verkossa saatavilla aluksi suomen- ja englanninkielisenä. Verkkojulkaisua päivitetään tulevien lakimuutosten myötä jatkuvasti.

Julkaisun oheen tullaan lisäksi toteuttamaan sähköinen verkkotyökalu, jonka avulla yrittäjäksi Suomeen haluava voi helposti löytää oikeat askelmerkit.

Tutustu julkaisuun "Yrittäjäksi Suomeen – Mitä lupia tarvitset?"

Suomeksi

Englanniksi


Kuva-aineistoa

http://aineistopankki.hel.fi/l/xpPKxLZbmwLV


Lisätietoja

NewCo Helsinki, palvelupäällikkö Toivo Utso, puh. +358 (0)50 560 2016, s-posti: toivo.utso@hel.fi

Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. +358 (0)50 547 5706
laura.itavaara@hel.fi
 

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston päätökset14.2.2018 21:57Tiedote

Helsingin keskushallinto uudistaa organisaatiotaan, jotta se pystyisi paremmin vastaamaan kaupunkistrategian tavoitteisiin. Kaupunginkanslian toimintoja ajatellen näitä yleisiä strategian tavoitteita ovat esimerkiksi päätöksentekomallien ja palveluprosessien tehostaminen sekä byrokratian keventäminen. Strategian painotusten ja tavoitteiden pohjalta kansliassa on erityisen perusteltua arvioida muun muassa viestinnän organisointia ja tietohallinnon roolia digitalisaatiokehityksessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme