Valtiokonttori

Kattavat tilastot kustannustuesta Valtiokonttorin sivuilla

Jaa

Valtiokonttorin sivuilla osoitteessa valtiokonttori.fi/kustannustukilukuina on julkaistu kattavat tilastot kaikista kustannustukihakemuksista ja -päätöksistä. Samalta sivulta voit tarkastella tilannetta kaikkien kustannustuen hakukierrosten osalta erikseen sekä yhteensä.

Tilastoista on nähtävissä muun muassa saapuneiden hakemusten ja maksetun tuen määrä. Tietoa on mahdollista tarkastella esimerkiksi yritysten toimialan sekä sijainnin mukaan. Sen lisäksi tuen hakijoita on luokiteltu yrityskoon mukaan.  

Myös yksityiskohtaisemmat tiedot tuen hakijoista on nähtävissä tilastosivulla. Löydät sivulta yritysten lähettämän hakemuksen käsittelytilanteen sekä tiedot yrityksen tukipäätöksestä. 

Edellisen päivän tiedot päivittyvät raporttiin joka arkipäivä noin kello 12. Raportissa ilmoitetaan viimeisimmän päivityksen ajankohta. 

Tukea haetaan Valtiokonttorista sähköisen asiointipalvelun kautta.  Tähän mennessä hakemuksia on tullut kolmella tukikierroksella yhteensä 30 060 (tilanne 7.5.2021), ja tukea on maksettu yhteensä noin 340 miljoonaa euroa. Yritysten kustannustuen kolmas hakukierros alkoi 27.4. Ja kustannustuen neljäs hakukierros on valmistelussa. 

Tuen jakautuminen maakunnittain ja toimialoittain 

Eniten tukea on maksettu kaikilla kierroksilla Uudellemaalle, yhteensä 183 miljoonaa euroa. Toiseksi eniten tukea on mennyt Pirkanmaalle (26 miljoonaa euroa) ja Varsinais-Suomeen (24 miljoonaa euroa).  Vähiten tukea on maksettu Keski-Pohjanmaalle, Kainuuseen ja Ahvenanmaalle. 

Toimialakohtaiset erot ovat suuria. Eniten tukea on maksettu palvelualoille: suurimmat tuensaajat ovat ravitsemistoiminta ja majoitus, jotka ovat saaneet tukia yhteensä noin 60 miljoonaa euroa. Rakennusalalle tukea on maksettu paljon odotettua vähemmän, noin 6 miljoonaa euroa. 

Valtiokonttorin verkkosivuilla osoitteessa haekustannustukea.fi on runsaasti myös muuta tietoa kustannustukeen ja sen hakemiseen liittyen. Ensi viikolla 12.5. käynnistyy sulkemiskorvauksen hakuaika yrityksille, joiden asiakastilat viranomainen on määrännyt suljettaviksi. 

Lisätietoja 

Jyri Tapper, toimialajohtaja, puh. 0295 50 2950 

Mari Selviranta, palvelujohtaja, puh. 0295 50 2015 

 

 

 

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Ansökan om evenemangsgaranti pågår 19.6.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Intresset för evenemangsgarantin hos evenemangsarrangörerna syns i ökat antal ansökningar när ansökan via e-tjänsten öppnades. Hittills har garanti beviljats för sammanlagt cirka 13 miljoner euro. Flest garantiansökningar har lämnats in för musikfestivaler, konserter och utställningar. ”Vi vill uppmuntra evenemangsarrangörerna att lämna in sina garantiansökningar nu i god tid. Det är inte kö i kundtjänsten och för närvarande får företagen snabbt sina garantibeslut”, konstaterar Statskontorets servicechef Mari Selviranta. Evenemangsgarantins elektroniska ansökan öppnades den 15.6. Lagen gällande evenemangsgarantin trädde i kraft samtidigt som ansökan öppnades den 1.6. De två första veckorna togs ansökningar emot med pdf-blanketter. Evenemangsgaranti kan sökas av professionell evenemangsarrangör Evenemangsgarantin är avsedd för evenemang med minst 200 deltagare öppna för allmän publik och som ordnas 1.6.-7.12.2021. Evenemangsgaranti kan sökas av etablerad och professionell evenemangsarra

Tapahtumatakuun haku käynnissä 19.6.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Tapahtumajärjestäjien kiinnostus tapahtumatakuuta kohtaan on näkynyt hakemusmäärän kasvussa sähköisen haun avautumisen jälkeen. Takuuta on tähän mennessä myönnetty yhteensä noin 13 miljoonaa euroa. Eniten takuuhakemuksia on haettu musiikkifestivaaleille, konserteille ja näyttelyille. ”Haluamme kannustaa tapahtumajärjestäjiä laittamaan takuuhakemuksensa nyt hyvissä ajoin. Asiakaspalvelussamme ei ole ruuhkaa, ja takuupäätöksen saa tällä hetkellä nopeasti”, toteaa Valtiokonttorin palvelujohtaja Mari Selviranta. Tapahtumatakuun sähköinen haku avautui 15.6. Tapahtumatakuuta koskeva laki tuli voimaan ja haku avautui 1.6. Ensimmäisen kahden viikon aikana hakemuksia otettiin vastaan pdf-lomakkeella. Tapahtumatakuuta voi hakea ammattimainen tapahtumajärjestäjä Tapahtumatakuu on tarkoitettu vähintään 200 hengen tapahtumille, jotka ovat avoimia yleisölle ja järjestetään 1.6.-7.12.2021. Tapahtumatakuuta voi hakea vakiintunut ja ammattimainen tapahtumajärjestäjä, jolla on suomalainen y-tunnus. Tapa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme