Vaasan kaupunginteatteri

Katto-Kassinen johdattaa villiin seikkailuun

Jaa

Astrid Lindgrenin luoma satuhahmo Katto-Kassinen seikkailee keväällä ensimmäistä kertaa Vaasan kaupunginteatterissa. Seppo Välisen ohjaama musiikkinäytelmä saa ensi-iltansa 16. maaliskuuta Romeo-näyttämöllä.

Tavallisen perheen nuorin veli haaveilee omasta koirasta. Ylhäällä katolla asuva Katto-Kassinen ilmestyy eräänä päivänä pikkuveljen ikkunan taakse, ja tempaa mukaansa hauskaan seikkailuun. Katto-Kassisen kanssa pikkuveli pääsee katsomaan maailmaa uudesta näkökulmasta. Musiikilla maustetussa esityksessä vitsaillaan aikuisten jäykkyydelle ja koetaan hulvattomia hetkiä yhdessä. Katto-Kassisen kanssa pikkuveli oppii, että elämässä tärkeintä ovat ihmiset, ystävyys ja yhdessä jakaminen.

Katto-Kassisen ohjaa helsinkiläinen ohjaaja-koreografi Seppo Välinen. Välinen on aiemmin työskennellyt mm. Rovaniemen teatterissa, Kouvolan teatterissa, Kokkolan kaupunginteatterissa, Joensuun kaupunginteatterissa sekä vapaissa ryhmissä. Katto-Kassinen on Välisen ensimmäinen ohjaus Vaasan kaupunginteatterille. Lavastuksen ja puvustuksen on suunnitellut Maria Antman. Kapellimestarina toimii Sauli Perälä. Musiikin on teokseen tuottanut Mikko Tamminen.

Katto-Kassisen nimikkoroolissa nähdään Toni Ikola. Pikkuveljen roolissa vuorottelevat Linus Granfors ja Silas Lorenz. Muissa rooleissa esiintyvät Anna Lemmetti-Vieri, Oiva Nuojua, Miika Alatupa, Jenny Malmberg, Filip Ohls, Jari Hietanen, Liisa Perälä, Isabel Rautamo, Robin Asukas, Willy Wulff ja Sauli Perälä.

Näytelmän käsikirjoituksen on laatinut Astrid Lindgrenin kirjojen pohjalta Staffan Götestam. Musiikin teokseen ovat säveltäneet Georg Riedel, Staffan Götestam sekä Anders Berglund. Näytelmän suomennoksesta vastaavat Eppu ja Kurt Nuotio, ja laulujen suomennoksesta Ilpo Tiihonen.

Katto-Kassinen on ensi-illassa 16. maaliskuuta Vaasan kaupunginteatterin Romeo-näyttämöllä. Ensimmäistä kertaa Vaasan kaupunginteatterissa nähtävä näytelmä on herättänyt suurta kiinnostusta jo ennakkoon; ensi-illan jälkeen vapaita paikkoja löytyy vasta huhtikuun 27. päivän näytökseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Vaalasmaa
Tiedottaja

Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh • 040 773 7587
kristiina.vaalasmaa@vaasa.fi
www.vaasankaupunginteatteri.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunginteatteri
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53
65100 Vaasa

0407737587http://www.vaasankaupunginteatteri.fi

Vaasan kaupunginteatteri on Vaasassa toimiva suomenkielinen ammattiteatteri.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunginteatteri

Michael Monroe käynnistää Vaasan kaupunginteatterin kevään tähtisikermän20.2.2019 11:14:13 EETTiedote

Vaasan kaupunginteatterissa nähdään kevään aikana useita musiikki-, tanssi- ja teatterivierailuja. Vierailevien tähtiartistien kierroksen käynnistää ikoninen rockmuusikko Michael Monroe, joka tunnetaan soolouransa lisäksi Hanoi Rocks –yhtyeen laulajana sekä Voice of Finland ja X Factor –ohjelmien tuomarina. Monroen lähes koko Suomen kattava kevätkiertue vierailee Vaasan kaupunginteatterilla 10. maaliskuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme