Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Katu- ja puistotyöt käynnistyvät Helsingissä

Jaa

Kevään koittaessa alkaa myös katu- ja puistorakentaminen. Helsinki investoi katurakentamiseen tänä vuonna noin 156 miljoonaa euroa, hieman edellistä vuotta enemmän. Suurimmat hankkeet ovat Kasin katutyöt eli Caloniuksenkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun uudistus, Laajasalontien uudistus, Keski-Pasilan katurakentaminen ja Paciuksenkadun sillan peruskorjaus.

Katutyö Hernesaaressa toukokuussa 2020. Kuva: Susa Junnola.
Katutyö Hernesaaressa toukokuussa 2020. Kuva: Susa Junnola.

Kasin katutyöt hyvässä vauhdissa

Tämän vuoden mittavin katu-urakka Kasin katutyöt on päässyt hyvin käyntiin. Uudistus nopeuttaa ratikan 8 kulkua, sillä pysäkkien paikkoja parannetaan, raitiotie erotetaan paikoin autokaistoista ja kiskojen mutkia suoristetaan. Remontti parantaa myös pyöräilijöiden ja kävelijöiden turvallisuutta, sillä kaikille kolmelle kadulle rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet. Myös vesi- ja viemäriputkia sekä kaapeleita uusitaan kadun alla. Valmista tulee alkuvuodesta 2023.


Laajasalontiestä ensimmäinen puistokatu

Laajasalontie on ensimmäinen Helsinkiin rakennettava kaupunkibulevardi. Nykyisen Laajasalontien keskiosa Koirasaarentien ja Yliskyläntien välillä muutetaan puistokaduksi, ja sille rakennetaan tilavaraus raitiotielle. Tulevaisuudessa kadulla kulkevat jalankulkijat, pyöräilijät, bussit ja raitiovaunut sekä autot. Myös Kruunusillat-raitiotie kulkee aikanaan Laajasalontietä pitkin. Laajasalontien varrelle rakennetaan asuntoja noin tuhannelle asukkaalle.

Laajasalontien urakka on käynnissä ja valmistuu ensi vuonna.

Keski-Pasilassa katurakentamista ja siltaremontti

Pasilan alueellista pääkatua, Veturitietä, levennetään Höyrykadun ja Hakamäentien välillä. Veturitien silta junaradan yli uusitaan. Sillasta tulee kolme kertaa entistä leveämpi. Veturitielle tulee uudet jalkakäytävät ja pyörätiet.

Myös Ratapihakortteleiden asuntokatuja aletaan rakentaa. Katurakentamisen myötä noin 100 000 kerrosneliön eli 1200 asunnon rakentaminen tulee mahdolliseksi.

Paciuksenkadun silta peruskorjataan

Paciuksenkadun huonokuntoinen silta Munkkiniemessä peruskorjataan. Sillan korjaustyöt aiheuttavat haittaa liikenteelle, sillä niiden vuoksi joudutaan sulkemaan ajokaistoja. Myös raitiotiekiskot kunnostetaan remontin yhteydessä. Sillan kannen korjaustyöt tehdään samanaikaisesti raitiotiekiskojen kunnostuksen kanssa.  

Lisäksi uusitaan sillan pohjoispuolella sijaitseva erillinen kävely- ja pyöräilysilta, jonka maatuki on katkennut. Tämä kulkuyhteys ei ole käytössä remontin aikana. Peruskorjaus käynnistyy toukokuussa ja valmistuu todennäköisesti marraskuussa.

 
Korjauksia ja rakentamista kaikkialla kaupungissa

Katuja remontoidaan myös muualla Helsingissä. Herttoniemen yritysalueen katu-urakka laajenee toukokuussa uusille kaduille, Kaisantunnelin rakentaminen alkaa, Rajasaaren silta uusitaan, Hietaniemen peruskorjaus on käynnissä, Huopalahden asemanseutua kohennetaan, Haaganpuron pato puretaan ja Majatietä levennetään.

Myös puistoja ja liikuntapaikkoja peruskorjataan ja rakennetaan kymmenittäin tämän vuoden aikana. Roihuvuoreen saadaan pesäpalloareena, Keskuspuistoon tulee uusia reittejä, ratsastuspaikkoja kunnostetaan Tuomarinkylässä ja Keskuspuistossa, rakennetaan useita leikkipuistoja ja kunnostetaan tai rakennetaan uusia kuntoportaita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erkki Nurmi
yksikön päällikkö
Kaupunkiympäristön toimiala
Rakennukset ja yleiset alueet, projektirakennuttaminen
puh. 09 310 38306
erkki.nurmi@hel.fi

Kuvat

Katutyö Hernesaaressa toukokuussa 2020. Kuva: Susa Junnola.
Katutyö Hernesaaressa toukokuussa 2020. Kuva: Susa Junnola.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.4.202115.4.2021 21:04:20 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 15.4.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 29.4.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme