Espoon kaupunki - Esbo stad

Katujen kevätsiivous on alkanut

Jaa

Katujen kevätsiivous on alkanut. Aluksi siivouksessa joudutaan tasapainoilemaan yöpakkasten aiheuttaman liukkauden ja pölyntorjunnan välillä. Urakka etenee kevään etenemisen mukaan.

Kuva: Kimmo Brandt
Kuva: Kimmo Brandt

Katupölyä esiintyy eniten keväisin, kun lumet sulavat ja maasta paljastuu talven aikana kaduille kertynyttä hiekoitushiekkaa ja likaa. Kaupunki on jo aloittanut katujen puhdistuksen harjaamalla hiekkaa kaduilta pois. Kalustona käytetään imulakaisukoneita ja talvella aurauskäytössä olleita koneita sekä kuorma-autoja.

Siivottavaa riittää, sillä puhdistettavia katuja on yhteensä 1815 kilometriä. Kevätsiivous kestää arvion mukaan puolitoista kuukautta.

Siivous alkaa bussireittien ja suurten valtaväylien puhdistamisesta. Yöpakkasten vuoksi kaikkia katuja ei heti pestä, sillä vesi voisi jäätyä ja aiheuttaa jalankulkijoille vaarallista liukkautta.

Kaupunki huolehtii kaikkien katujen puhdistuksesta

Yöpakkasten odotetaan loppuvan huhtikuun alussa, jolloin voidaan ryhtyä kaikkien katujen pesuun ja siivoukseen. Vaihtelevaa säätä voi olla vielä muutaman viikon, ja tänä aikana myös pölyhaitta on pahimmillaan. Kaupunki pesee ja harjaa kaikki kadut, kunhan sää vain sallii.

”Pääsiäisen lumisade hidasti aloittamista, mutta nyt otetaan uudestaan vauhtia ja aloitetaan harjaukset mahdollisimman pian. Ajoteiden reunoilta voimme jo aloitella. Lumien sulamisen odottelu voi olla tuskallista varsinkin näin kevään korvalla, kun kadut ovat sulaneet, mutta reunoilta sulava lumi aiheuttaa vielä liukastumisen vaaraa monissa paikoissa. Koko kalusto on kuitenkin valmiina aloittamaan täysimittaisen puhdistuksen, kunhan säät meitä suosivat”, katutuotantopäällikkö Teemu Uusikauppila kertoo.

Eniten pölyä vilkasliikenteisissä keskustoissa

Eniten pölyä esiintyy kaupunkikeskuksissa, joissa ihmisiä ja liikennettä on paljon. Myös kaupungin puhdistustoimenpiteet keskitetään ensisijaisesti niille alueille, joilla pölystä on eniten haittaa. Vähiten pölyä esiintyy alueilla, joilla liikennekin on kevyempää.

HSY seuraa pääkaupunkiseudun ilmanlaatua - Espoossa mittauspisteitä löytyy vilkasliikenteisestä Leppävaarasta sekä maaseutumaisesta ympäristöstä Luukista. Mittauksia voi seurata HSY:n sivuilta.

Siirrä autosi pois puhdistuksen tieltä

Joissakin tilanteissa autoja on tarpeen siirtää pois kevätsiivouksen alta. Tällöin kaupunki vie katualueelle vähintään kolme päivää aiemmin siirtokehotuskyltin, jossa pyydetään siirtämään oma auto pois tieltä. Tämä mahdollistaa katujen tehokkaan ja nopeamman puhdistamisen jo muutenkin hektisenä aikana.

Vastaavasti urakka pitkittyy, mikäli kaupunki joutuu siirtämään autoja. Jos oman auton siirtäminen unohtuu, kaupunki voi siirtää autoa joitakin metrejä katualueella. 

Yhteyshenkilöt

Katutuotantopäällikkö Teemu Uusikauppila, teemu.uusikauppila@espoo.fi, puh. 043 824 6732

Kuvat

Kuva: Kimmo Brandt
Kuva: Kimmo Brandt
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuusi suurinta kaupunkia: tulevaisuuden kestävää kaupunkipolitiikkaa tulee tehdä kuntien ja kaupunkien väliset erot tunnistaen21.2.2019 09:00:00Tiedote

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tulevalla hallituskaudella kaupunkien erityiset haasteet ja mahdollisuudet, joiden ratkaisemisessa suuret kaupungit ovat avainasemassa, tulee nostaa kansallisen kaupunkipolitiikan keskiöön. Kaupunkipolitiikassa tarvitaan kuuden suurimman kaupungin ja valtion tasavertaista kumppanuutta ja vuorovaikutusta.

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme