Espoon kaupunki - Esbo stad

Katurakentaminen alkaa Saunaniemessä

Jaa

Saunalahdessa Saunaniemen alueella parannetaan katuja ja rakennetaan jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä. Työt alkavat maaliskuun aikana.

Urakassa parannettavia katuja ovat Makasiinitie, Rahtitörmä, Tapulimäki, Kätkökuja, Makasiinitien haara, Kätköpaikantie ja Heimolantie. Kätkökujaa jatketaan rakentamalla uusi katuyhteys Kätköpaikantiehen. Yhteys otetaan käyttöön kesäkuussa 2018. Makasiinitien haaran pohjoispuolelle rakennetaan pysäköintialue palvelemaan muun muassa uimarannan käyttäjiä. Heimolantien eteläosa liitetään aiemmin rakennettuun pohjoisosaan. Nykyinen ajoyhteys Heimolanpolun kautta poistuu, ja Heimolanpolku jää jalankululle ja pyöräliikenteelle.

Heimolantien ja Tapulimäen välille rakennetaan uusi jalankulun ja pyöräilyn yhteys Tapulipolku. Makasiinitielle rakennetaan kävely- ja pyörätie Salakuljettajantieltä Tapulimäkeen saakka. Heimolantielle rakennetaan jalkakäytävä.

Urakassa parannetaan katujen rakennekerroksia, uusitaan ja rakennetaan valaistusta, hulevesiviemäröintiä sekä tele-, tiedonsiirto- ja sähköverkostoja. Kaduille asennetaan graniittiset reunakivet ja kadut asfaltoidaan. Reuna-alueet viimeistellään nurmetuksella sekä paikoin kenttäkiveyksellä ja pensasistutuksilla.

Kätkökujalle ja Kätköpaikantielle tehdään urakassa väliaikainen asfaltointi. Kadut viimeistellään alueen talojen valmistuttua.

Makasiinitien eteläpää välillä Tapulipolku-Magasinsudden on suojeltu historiallisten arvojen vuoksi. Osuutta ei asfaltoida, reunakiviä ei asenneta ja valaisinpylväät säilytetään puisina historiallisen ilmeen säilyttämiseksi.

Urakka valmistuu kesällä 2019.

Yhteyshenkilöt

Suunnittelu: projekti-insinööri Sirpa Salminen, Espoon kaupunki, puh. 043 825 3786
Rakentaminen: hankepäällikkö Markus Juusola, Espoon kaupunki, puh. 050 67651

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kommunerna i Västra Nyland anser att social- och hälsovårdstjänsterna bör reformeras på kommunbasis och med beaktande av invånarnas behov26.4.2019 10:30:00 EESTTiedote

Stads- och kommundirektörerna i Nyland har en gemensam uppfattning om att reformen av social- och hälsovårdstjänsterna bör fortsätta på kommunbasis i området. Kommunernas ledning har efter förhandlingar kommit fram till en modell enligt vilken Nyland föreslås bli indelat i fem områden, som ansvarar för ordnandet av social- och hälsovårdstjänsterna på basnivå.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme