Vaasan Sähkö Oy

Kaukolämmittäjille helppo tapa pienentää hiilijalanjälkeään: uusi ratkaisu on täysin hiilidioksidivapaa

Jaa

Vaasalaisille kaukolämmöllä kotejaan lämmittäville on vuoden alusta alkaen tarjolla täysin puhdasta, sertifioitua lämpöä. Ilmastotakuun hiilidioksidipäästöt ovat 0 g, joten se tarjoaa helpon ratkaisun lämmityksestä aiheutuvan hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Vaasan Sähkö. Kuva: Katja Lösönen
Vaasan Sähkö. Kuva: Katja Lösönen

Ilmastotakuu on riippumattoman tarkastus- ja sertifiointialan toimijan, Kiwan, virallisesti sertifioima tuote ja takaa näin ollen kaukolämmön puhtauden.  

- Haluamme tehdä ilmastoteot mahdollisimman helpoiksi asiakkaillemme, ja kaukolämmittäjille tarjoamme ratkaisuksi mahdollisuuden valita hiilidioksidipäästötön lämpötuote, kertoo Vaasan Sähkön kaukolämpöyksikön johtaja Markus Tuomala.

Lämmitys ja sähkölaitteiden käyttö muodostavat suurimman osan suomalaisten asumisen hiilijalanjäljestä, ja siksi näihin liittyvillä valinnoilla on merkitystä.

Tuomalan mukaan puhdas kaukolämpötuote auttaa yrityksiä toteuttamaan ympäristövastuutaan, mutta myös kuluttajat toivovat mahdollisuuksia valita ekologisia tuotteita. Omakotitaloasujalle sertifioitu kaukolämpö tuo noin parin euron lisän kuussa kaukolämpölaskuun.

Vaasan Sähkölle tuote merkitsee askelta eteenpäin polulla kohti täysin hiilineutraalia kaukolämpöä.

- Oma ilmastotyömme etenee yksi ratkaisu kerrallaan. Kaukolämmön puolella muita viimeaikaisia ilmastotekoja ovat olleet Vaskiluotoon tuleva lämpöenergiavarasto, Westenergyn laitokseen asennettu savukaasupesuri sekä erinäiset hukkalämpö- ja kulutusjoustoyhteistyöt yritysasiakkaiden kanssa.

Uusi tuote tulee tarjolle vuoden alusta, jolloin myös Vaasan Sähkön peruskaukolämpötuote muuttaa nimeään Lähilämmöksi.

- Olemme pitkään pohtineet Lähilämpö-nimen käyttöönottoa, Tuomala kertoo.

- Se kuvastaa omalla seudullamme tapahtuvaa lämmöntuotantoa paremmin.

Muutoksia kaukolämmön hintaan helmikuun alusta

Helmikuun alusta alkaen kaukolämpöä käyttävän lämmityskustannukset nousevat Vaasassa - omakotiasujalle muutos on keskimäärin puolitoista euroa kuussa. Korotus johtuu alan yleisten hankintakustannusten sekä päästöoikeuksien hinnan noususta. Hinnanmuutoksen jälkeenkin vaasalaisten kaukolämpö on kymmenen edullisimman joukossa Suomessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

050 301 5063

Kuvat

Vaasan Sähkö. Kuva: Katja Lösönen
Vaasan Sähkö. Kuva: Katja Lösönen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö sekä verkkourakointi. Konserniin kuuluu kaksi tytäryhtiötä: Vaasan Sähköverkko Oy sekä Oy RAVERA Ab. Konsernissa työskentelee noin 140 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2018 oli noin 143 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme