Aviador Kustannus

Kaukovainio on kurkistus suomalaisen lähiöelämän varjoihin ja niiden taakse

Jaa

Tommi Takkusen esikoisromaani kuljettaa lukijansa oululaiseen lähiöön, jossa kaksi erilaisista taustoista tulevaa kaverusta elää nuoruuttaan pahojaan tehden ja hyväksyntää kaivaten.

Tommi Takkusen kuva © Ari Haimi
Tommi Takkusen kuva © Ari Haimi

Tommi Takkusen romaani Kaukovainio on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Lamppu ja Jouni ovat kaksi oululaisessa lähiössä, Kaukovainiolla, asuvaa kaverusta. Toinen on niin sanotusta hyvästä perheestä ja toinen huono-osaisemmasta kodista. He tekevät pieniä pahojaan ja kaipaavat samalla hyväksyntää. Vähitellen nuorten miesten tarina avartuu heidän perheidensä tarinaksi, kerrokselliseksi kuvaukseksi kokonaisesta asuinalueesta, sen ihmisten kohtaloista ja heidän kaipuustaan kadonneeseen yhteisöllisyyteen.

Kaukovainio on näköiskuva lähiöiden Suomesta, johon jokaisella meistä on jokin kosketus. Tommi Takkunen kuvaa romaanissaan tätä kollektiivista kokemusta myötäelävästi ja uskottavasti – kuin maalaten freskomaisen muraalin betonibrutalismin hengessä rakennetun kerrostalon seinään.

Tommi Takkunen on Oulussa kasvanut kirjailija, joka toimii myös teknisenä kirjoittajana. Kaukovainio on hänen ensimmäinen romaaninsa. Takkuselta on aiemmin julkaistu novellikokoelma Tulevaisuus kuuluu bingoemännille, joka sai kiittävät arviot.

TAKKUNEN, TOMMI : Kaukovainio
400 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523811188
Ilmestymisaika: Elokuu 2022

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tommi Takkusen kuva © Ari Haimi
Tommi Takkusen kuva © Ari Haimi
Lataa
Lataa
Tommi Takkunen © Ari Haimi
Tommi Takkunen © Ari Haimi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Näin Suomi homehtui – homeongelmien syyt ja ratkaisukeinot koottiin kirjaksi27.9.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Toimituspäällikkö Seppo Mölsä kirjoitti vuonna 2016 Rakennuslehden nettisivuille laajan katsauksen nimeltään "Näin Suomi homehtui – hyvä rakentamistapa aiheutti pahaa jälkeä". Hän selvitti siinä, milloin ja miksi homeongelmat nousivat julkiseen keskusteluun ja miten niitä on pyritty ratkomaan. Nyt tuo katsaus ilmestyy päivitetyssä ja laajennetussa muodossa kirjana, joka jokaisen sisäilman laadusta kiinnostuneen kannattaa lukea.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme