Messukeskus

Kaunein sormus valitaan kymmenettä kertaa

Jaa

Vuoden Kaunein Sormus 2017 -kilpailu kultasepille on käynnistynyt. Kilpailu juhlii tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan yhdessä Suomen 100-vuotisjuhlan kanssa. Juhlavuoden teemana on suunnitella sormus, joka ilmentää suunnittelijan näkemystä suomalaisuudesta ja Suomesta.

Vuoden Kaunein Sormus -finalistit esitellään I love me -messuilla.  Kuva: Messukeskus.
Vuoden Kaunein Sormus -finalistit esitellään I love me -messuilla. Kuva: Messukeskus.

Kilpailun raati valitsee ehdotuksista 10 finalistia, jotka ovat esillä I love me -messuilla Messukeskuksessa lokakuussa. Kilpailun voittaja valitaan lokakuun ajan käynnissä olevassa yleisöäänestyksessä ja voittaja julkistetaan marraskuussa. Palkinnoksi voittaja saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 3000 euron stipendin.

Tämän vuoden kilpailun teema liittyy Suomi 100 -juhlavuoteen. Sormusten muotokielen tueksi etsitään inspiroivia tarinoita siitä, miten Suomi on vaikuttanut sormuksen suunnitteluun ja miten kyseinen sormus ilmentää Suomea tai suomalaisuutta.

Kilpailu on kymmenvuotisen historiansa aikana tullut tunnetuksi alan toimijoiden keskuudessa, ja se nähdään kultaseppien keskuudessa hyvänä markkinoinnin ponnahduslautana. Viime vuonna kilpailuun tuli 60 työtä ja yleisöäänestyksessä annettiin yli 17 000 ääntä. Kuluttajat arvostavat kilpailua ja finaaliin asti edenneet sormukset ovat hyötyneet kilpailun tuomasta näkyvyydestä.

- Vuoden Kaunein Sormus -kilpailu otetaan positiivisesti vastaan hääpariskuntien keskuudessa. Kilpailu antaa myös toivottua arvostusta ja lisäpotkua kotimaisen korumuotoilun ja valmistuksen saralle antaen työllemme lisäarvoa ja näkyvyyttä, kertoo Kultasepänliike Esko Lindroos Oy:n luova johtaja Olli Johan Lindroos, jonka suunnittelema Kide-sormus voitti kilpailun viime vuonna.

- Kilpailu on innostava uusien mallien ja trendien foorumi, joka on poikinut meille hyvän näkyvyyden, vaikka voitto ei osunutkaan kohdalle. Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailun finaalista saadun positiivisen palautteen myötä päätimme laajentaa Annika Takasen suunnitteleman Rautapuu-sormuksen kokonaiseksi tuoteperheeksi. Finaalipaikan tuoma näkyvyys on poikinut paljon tilauksia, ja kilpailulla on sitä kautta ollut iso työllistävä vaikutus, kertoo Thomas Narsakka Kultasepät Narsakasta.

Tänä vuonna kilpailutyön tulee olla Suomessa 1.1.2015 jälkeen suunniteltu ja valmistettu sormus. Kultasepät saavat ilmoittaa omat sormuksensa kilpailuun kesän aikana.
Kilpailun raadissa ovat mukana muun muassa Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja Piia Lehtinen ja radiojuontaja Hanna Kinnunen.

Vuoden kaunein sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät.fi.

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus. Se järjestetään seuraavan kerran 20.–22.10.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. www.iloveme.fi

Häät-lehti ja Häät.fi ovat hääparin henkilökohtainen avustaja tärkeän päivän kynnyksellä. www.häät.fi

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, p. 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com
Häät-lehti ja Häät.fi, päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, p. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi

Kilpailun nettisivut: http://www.haat.fi/aiheet/ajankohtaiset/korumuotoilija-onko-sinun-luomuksesi-vuoden-kaunein-sormus-2017

Kuvia 2016 kilpailusta https://messukeskus.mediabank.fi hakusanalla ”Kide”.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun aiemmat voittajat:
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Kuvat

Vuoden Kaunein Sormus -finalistit esitellään I love me -messuilla.  Kuva: Messukeskus.
Vuoden Kaunein Sormus -finalistit esitellään I love me -messuilla. Kuva: Messukeskus.
Lataa
Olli Johan Lindroosin suunnittelema Kide voitti Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun 2016.
Olli Johan Lindroosin suunnittelema Kide voitti Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun 2016.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsingin Kirjamessuilla kahdeksan lukupiiriä18.6.2018 12:19Tiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit on julkaistu. Tarjolla on kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2018 kirjauutuuksista. Lukupiiriin osallistuu messuvieraiden lisäksi kirjailija ja kustantajan edustaja. Lukupiirikirjailijoita ovat Rafael Donner, Antti Heikkinen, Kari Hotakainen, Risto Isomäki, Riikka Pulkkinen, Sisko Savonlahti, Katariina Souri ja Saara Turunen. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme