Messukeskus

Kaunein sormus valitaan kymmenettä kertaa

Jaa

Vuoden Kaunein Sormus 2017 -kilpailu kultasepille on käynnistynyt. Kilpailu juhlii tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan yhdessä Suomen 100-vuotisjuhlan kanssa. Juhlavuoden teemana on suunnitella sormus, joka ilmentää suunnittelijan näkemystä suomalaisuudesta ja Suomesta.

Vuoden Kaunein Sormus -finalistit esitellään I love me -messuilla.  Kuva: Messukeskus.
Vuoden Kaunein Sormus -finalistit esitellään I love me -messuilla. Kuva: Messukeskus.

Kilpailun raati valitsee ehdotuksista 10 finalistia, jotka ovat esillä I love me -messuilla Messukeskuksessa lokakuussa. Kilpailun voittaja valitaan lokakuun ajan käynnissä olevassa yleisöäänestyksessä ja voittaja julkistetaan marraskuussa. Palkinnoksi voittaja saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 3000 euron stipendin.

Tämän vuoden kilpailun teema liittyy Suomi 100 -juhlavuoteen. Sormusten muotokielen tueksi etsitään inspiroivia tarinoita siitä, miten Suomi on vaikuttanut sormuksen suunnitteluun ja miten kyseinen sormus ilmentää Suomea tai suomalaisuutta.

Kilpailu on kymmenvuotisen historiansa aikana tullut tunnetuksi alan toimijoiden keskuudessa, ja se nähdään kultaseppien keskuudessa hyvänä markkinoinnin ponnahduslautana. Viime vuonna kilpailuun tuli 60 työtä ja yleisöäänestyksessä annettiin yli 17 000 ääntä. Kuluttajat arvostavat kilpailua ja finaaliin asti edenneet sormukset ovat hyötyneet kilpailun tuomasta näkyvyydestä.

- Vuoden Kaunein Sormus -kilpailu otetaan positiivisesti vastaan hääpariskuntien keskuudessa. Kilpailu antaa myös toivottua arvostusta ja lisäpotkua kotimaisen korumuotoilun ja valmistuksen saralle antaen työllemme lisäarvoa ja näkyvyyttä, kertoo Kultasepänliike Esko Lindroos Oy:n luova johtaja Olli Johan Lindroos, jonka suunnittelema Kide-sormus voitti kilpailun viime vuonna.

- Kilpailu on innostava uusien mallien ja trendien foorumi, joka on poikinut meille hyvän näkyvyyden, vaikka voitto ei osunutkaan kohdalle. Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailun finaalista saadun positiivisen palautteen myötä päätimme laajentaa Annika Takasen suunnitteleman Rautapuu-sormuksen kokonaiseksi tuoteperheeksi. Finaalipaikan tuoma näkyvyys on poikinut paljon tilauksia, ja kilpailulla on sitä kautta ollut iso työllistävä vaikutus, kertoo Thomas Narsakka Kultasepät Narsakasta.

Tänä vuonna kilpailutyön tulee olla Suomessa 1.1.2015 jälkeen suunniteltu ja valmistettu sormus. Kultasepät saavat ilmoittaa omat sormuksensa kilpailuun kesän aikana.
Kilpailun raadissa ovat mukana muun muassa Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja Piia Lehtinen ja radiojuontaja Hanna Kinnunen.

Vuoden kaunein sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät.fi.

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus. Se järjestetään seuraavan kerran 20.–22.10.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. www.iloveme.fi

Häät-lehti ja Häät.fi ovat hääparin henkilökohtainen avustaja tärkeän päivän kynnyksellä. www.häät.fi

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, p. 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com
Häät-lehti ja Häät.fi, päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, p. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi

Kilpailun nettisivut: http://www.haat.fi/aiheet/ajankohtaiset/korumuotoilija-onko-sinun-luomuksesi-vuoden-kaunein-sormus-2017

Kuvia 2016 kilpailusta https://messukeskus.mediabank.fi hakusanalla ”Kide”.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun aiemmat voittajat:
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Kuvat

Vuoden Kaunein Sormus -finalistit esitellään I love me -messuilla.  Kuva: Messukeskus.
Vuoden Kaunein Sormus -finalistit esitellään I love me -messuilla. Kuva: Messukeskus.
Lataa
Olli Johan Lindroosin suunnittelema Kide voitti Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun 2016.
Olli Johan Lindroosin suunnittelema Kide voitti Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun 2016.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Veneilijöillä mielessä jo tuleva veneilykausi ja hankinnat18.2.2018 18:42Tiedote

Vene 18 Båt -messut keräsi kymmenen päivän aikana 9. -18.2.2018 Messukeskukseen Helsinkiin 64 500 kävijää. Helsingissä järjestettävä Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma on kaupallisesti erittäin hyvä. Tänä vuonna venekauppaa tehtiin messulla edellisvuosien tahtiin ja tulevat viikot näyttävät todelliset myyntiluvut. Pääkaupunkiseudulla ostettiin viime vuonna entistä enemmän veneitä ja kasvun uskotaan jatkuvan myös tänä vuonna.

Vene 18 Båt -messuilla 540 venettä ja 758 880 litraa vettä12.2.2018 09:54Tiedote

Helsingin venemessuilla 9. – 18.2.2018 Messukeskuksessa esitellään 540 eritarkoituksiin sopivaa venettä. Messuilla on harvoin esillä olevat suomalainen ClubSwan 50 sekä italialaiset Ferretti ja Riva Iseo. Reilusti yli puolet veneistä on suomalaisia. Keskiviikkona 14.2. messuilla julkaistaan Messujen avomoottorivene, Messujen retki- ja yhteysmoottorivene sekä Messujen matkamoottorivene. Venemessuilla on kuusi allasta, joissa on yhteensä melkoinen määrä vettä – yhteensä 758 880 litraa. Uusin messujen altaista on Kalastusveneallas, jonka laitamilla on kahdeksan hyvin varusteltua kalastusvenettä, joissa kalastusoppaat pitävät esityksiään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme