Tammi

Kaunokirjallisuuden suuret naiset keskiössä Tammen 75-vuotisjuhlaseminaarissa

Jaa

Kustannusosakeyhtiö Tammi juhlii 75-vuotista taivaltaan juhlaseminaarilla. Tammen perustamispäivänä 6. toukokuuta järjestettävässä kaikille avoimessa seminaarissa lavalle nousevat Tammen suuret naiskirjailijat, muun muassa Kaari Utrio, Märta Tikkanen ja Saara Turunen. Juhlavuoden aikana luvassa on myös ulkomaisia kirjailijavieraita, joista keväällä Suomeen saapuvat Marian Keyes ja Kim Leine.

Tammen 75-vuotisjuhlapäivää vietetään sunnuntaina 6. toukokuuta Kaunokirjallisuuden suuret naiset -juhlaseminaarilla Töölön kirjastossa. Seminaarissa esiintyvät Kaari Utrio, Märta Tikkanen, Saara Turunen, Anna Kortelainen, Kristiina Vuori ja Essi Kummu.

Juhlavuoden klassikkojulkaisuina keväällä ilmestyvät Kaari Utrion Kirstin-esikoisromaanin 50-vuotisjuhlapainos sekä Märta Tikkasen Vuosisadan rakkaustarinan 40-vuotisjuhlapainos, molemmat tekijöiden esipuheilla varustettuna. Tikkasen tuotantoa aletaan julkaista juhlavuoden aikana myös ääni- ja e-kirjoina.

Juhlavuoden kunniaksi Tammi tuo ulkomaisia kirjailijavieraita Suomeen. Keväällä suomalaiset lukijat pääsevät tapaamaan irlantilaisen huippusuositun Marian Keyesin, joka esiintyy Tammen ja Marimekon yhteisessä kirjailijaillassa 8. toukokuuta sekä Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalille 25. ja 26. toukokuuta saapuvan tanskalais-norjalaisen Kim Leinen. Marimekon tilaisuudessa esiintyvät Keyesin lisäksi Maria Veitola, jonka Veitola-nimisen kirjan Johnny Kniga julkaisee keväällä, ja Saara Turunen.

Tammi on Suomen johtava lastenkirjakustantaja, mikä näkyy myös juhlavuoden tapahtumissa. Keväällä Timo Parvelan Ella ja kaverit valloittavat Musiikkitalon Helsingin kaupunginorkesterin koko perheen tarinallisessa Ella ja kaverit konsertissa -esityksessä 11. ja 12. huhtikuuta.

Kustannusosakeyhtiö Tammi

Kustannusosakeyhtiö Tammi on yksi Suomen suurimmista kirjankustantajista. Tammi julkaisee korkeatasoista kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjallisuutta lapsille, nuorille ja aikuisille.

Tammi tunnetaan erityisesti vuonna 1954 perustetusta Keltaisesta kirjastostaan, joka on Suomen pitkäikäisin ja tunnetuin kirjasarja. Keltaisessa kirjastossa on tähän mennessä ilmestynyt 489 teosta, joiden joukossa peräti kolmenkymmenen kirjallisuuden Nobel-palkinnon saajan teoksia.

Kansainväliseen Bonnier-konserniin vuodesta 1996 kuuluneen Tammen perustivat 6. toukokuuta 1943 Kulutusosuuskuntien Keskusliitto, Osuustukkukauppa, Elanto, Kansa, Ammattiyhdistysten Keskusliitto ja Työväen Sivistysliitto. Tammen ensimmäisenä toimitusjohtajana toimi kirjailija Kaari Utrion isä Untamo Utrio.

Kaikkiin juhlavuoden kirjoihin painetaan Tammen alkuperäistä logoa hyödyntävä 75-vuotisjuhlalogo.

Arvostelukappaleet Tammen teoksista:
tiedotus@tammi.fi

Lisätiedot ja kirjailijavieraiden haastattelupyynnöt:
Ari Elo | tiedottaja | Kustannusosakeyhtiö Tammi
ari.elo@tammi.fi

Avainsanat

Kuvat

Tammen 75-vuotisjuhlalogo.
Tammen 75-vuotisjuhlalogo.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Dekkarifestivaalin esiintyjälista on vahvistunut – lavalle nousee myös legendaarinen Juha ”Hermo” Rautaheimo24.4.2019 11:59:47 EESTTiedote

Viidennen kerran järjestettävä Dekkarifestivaali valtaa uuden kotipesänsä Paasitornin laajempana kuin koskaan. Lauantaina 21.9.2019 järjestettävässä tapahtumassa on mukana 10 kustantamoa ja parikymmentä kirjailijaa. Festivaalin järjestää tänäkin vuonna Tammi. Festivaalin päälavalle omat dekkaritähtensä marssittavat Tammen ohella mm. WSOY, Gummerus ja S&S. Tapahtumassa mukana ovat myös luku- ja kuunteluaikapalvelu Storytel sekä Suomen dekkariseura.

Dekkarifestivaali kasvaa ja siirtyy uusiin tiloihin – syksyn kattauksessa jälleen kansainvälisiä tähtivieraita28.2.2019 08:00:00 EETTiedote

Jatkuvasti suosiotaan kasvattava Dekkarifestivaali kokoaa ensi syksynä yhteen dekkarifanit ja kiinnostavimmat rikoskirjailijat jo viidennen kerran. Tänä vuonna tapahtuma saa uudet ja aiempaa suuremmat puitteet Paasitornissa. 21.9.2019 järjestettävän festivaalin ensimmäiset vieraat ovat jo varmistuneet: kotimaisen rikoskirjallisuuden kovimpien nimien lisäksi festivaalin vieraiksi saapuvat ruotsalaiset David Lagercrantz ja dekkaripari Cilla ja Rolf Börjlind.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme