Turun kauppakamari

Kauppakamarilta 40 000 euron lahjoitus Turun ammattikorkeakoululle

Jaa
Turun kauppakamari täytti perjantaina 10.11. sata vuotta.
Turun kauppakamari täytti perjantaina 10.11. sata vuotta.

Turun kauppakamari lahjoittaa Turun ammattikorkeakoululle 40 000 euroa. Lahjoitus tehdään ammattikorkeakoulun varainhankintaan. Kauppakamari tekee myös 10 000 euron sijoituksen Turun KY:n omistamaan kehitys- ja sijoitusyhtiö Monttu Ventures Oy:öön, jonka päätehtävänä on tukea Turun korkeakouluista ponnistavia kasvuyrityksiä. Lahjoituspäätökset tehtiin Turun kauppakamarin syyskokouksessa viime perjantaina.

Turun kauppakamari teki aiemmin tänä vuonna 50 000 euron lahjoituksen Turun yliopistolle.

Kauppakamarin mielestä Suomen on tärkeää pitää huolta korkeasta koulutus- ja tutkimustasosta ja haluaa olla mukana tukemassa sitä. Yrityksille on ratkaisevaa turvata tutkimusinfra, joka mahdollistaa menestyksen.

Kauppakamarilla on pitkä historia koulutuksen tukijana. Kauppakamarin edustajat olivat muun muassa vaikuttamassa jo 1950-luvulla Turun kauppakorkeakoulun perustamiseen ja osaavan työvoiman merkitystä elinkeinoelämälle on aina pidetty erittäin tärkeänä.

Matti Rihko jatkaa Turun kauppakamarin puheenjohtajana

Turun kauppakamarin syyskokouksessa vuoden 2018 puheenjohtajaksi valittiin Matti Rihko. Rihko on ollut kauppakamarin hallituksessa vuodesta 2010, puheenjohtajistossa vuodesta 2012 ja puheenjohtajana vuodesta 2017. 

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Teleste Oyj:n toimitusjohtaja Jukka Rinnevaara ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Bayer Oy:n varatoimitusjohtaja Peter Essen.

Juhlaseminaarissa jaettiin huomionosoituksia

Turun kauppakamarin perjantaina 10.11. järjestetyssä 100 vuotta tulevaisuutta -juhlaseminaarissa jaettiin huomionosoituksia ansiokkaasta työstä Varsinais-Suomen elinkeinoelämän ja kauppakamaritoiminnan hyväksi.

Kauppakamarin kunniajäsenyys myönnettiin professori Sten-Olof Hansénille, professori, OTT Raimo Immoselle ja asianajaja, varatuomari Tapio Laaksolle. Tilaisuudessa jaettiin myös kauppakamarin ansioristejä, kauppakamariplaketteja, Suomi 100 -erikoisansiomerkkejä sekä hopeisia ansiomerkkejä 20 vuoden ja 25 vuoden työstä alueen elinkeinoelämän hyväksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Turun kauppakamari täytti perjantaina 10.11. sata vuotta.
Turun kauppakamari täytti perjantaina 10.11. sata vuotta.
Lataa
Kuvassa huomionosoituksia vastaanottamassa olleet henkilöt.
Kuvassa huomionosoituksia vastaanottamassa olleet henkilöt.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun kauppakamari
Turun kauppakamari
Puolalankatu 1
20100 Turku

http://www.turunkauppakamari.fi

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun kauppakamari

Turun kauppakamari ja Föli lahjoittavat jouluiloa 50 perheelle13.11.2018 13:00:00Tiedote

Turun kauppakamari lahjoittaa 50:lle Mannerheimin Lastensuojeluliiton tukitoiminnoissa mukana olevalle perheelle lippupaketit Turun Messukeskuksessa avautuvaan Pomppulinnamaailmaan. Sisäänpääsyn lisäksi perheet saavat myös Turun seudun joukkoliikenne Fölin lahjoittamat bussimatkat Messukeskukseen ja takaisin. Lahjat ohjataan lasten iloksi MLL:n Varsinais-Suomen piirin tukihenkilötoiminnan kautta. ”Tämä suuri satsaus meidän perhekummi-, ystäväksi maahanmuuttajaäidille- sekä kaveritoiminnassa mukana oleville lapsille lämmittää sydäntäni”, kiittää MLL:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Janina Andersson. Kauppakamari ja Föli haluavat olla mukana ilahduttamassa tukea tarvitsevia lapsiperheitä, ja haastavat myös muut alueen toimijat lahjoittamaan iloa ympärilleen. ”Yritykset voivat ostaa haluamansa määrän perhelippupaketteja suoraan Turun Messukeskuksesta. Lahjat ohjataan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin kautta lasten iloksi. Lahjoituksen tekevä yritys saa käy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme