Kirkko Helsingissä

Kauppakeskuksesta merkityskeskus – Töölön seurakunta avaa uuden monitoimitilan Triplaan

Jaa

Töölön seurakunnan uusi monitoimitila Fokus avautuu torstaina 17.10. uuteen kauppakeskus Mall of Triplaan ja tuo seurakunnan kirjaimellisesti keskelle kasvavan Helsingin uutta keskusta. Seurakunnan panostus on valtakunnallisestikin merkittävä hanke, sillä uusi, lähes 500 neliömetrin, monitoimitila tulee palvelemaan paitsi alueen seurakuntalaisia, myös kaikkia Triplassa liikkujia seurakunnasta ja uskosta riippumatta.

Töölön seurakunnan kappalainen Auvo Naukkarinen
Töölön seurakunnan kappalainen Auvo Naukkarinen

Töölön seurakunnan visiona on rakentaa Fokuksen myötä seurakuntaan uutta toimintakulttuuria ja tarjota yleisölle uudistuvaa, eri ikäiset huomioivaa monipuolista toimintaa.

“Jo Mall of Triplassa oleminen on viesti itsessään. Emme halua piiloutua vaan haluamme olla näkyvillä ja käytettävissä” , Töölön seurakunnan kirkkoherra Hannu Ronimus linjaa.

Ronimus muistuttaa, että ihminen on jakamaton kokonaisuus. “Me olemme fyysisiä, sosiaalisia, tuntevia ja uskovia – jos Mall of Triplan toimijat onnistuvat palvelemaan ihmistä tällä tavalla kokonaisvaltaisesti, olemme luomassa jotain sellaista, mikä tekee kauppakeskuksesta merkityskeskuksen” , Ronimus iloitsee.

Fokuksen toiminnan suunnitteluun perustettiin vuoden 2018 lopulla moniammatillinen suunnittelutiimi, jonka vetäjäksi lähti Töölön seurakunnan kappalainen Auvo Naukkarinen.

Naukkarisen kunnianhimoisena tavoitteena on synnyttää Fokukseen kaikille avoin keskusteluareena, jossa asiantuntijoiden myötävaikutuksella rakennetaan raikkaassa ja uudistavassa hengessä keskustelukulttuuria kirkon paikasta ja tehtävästä maailmassa. Silloin keskusteltaisiin juuri niistä teemoista, jotka ihmisille tässä ajassa ovat tärkeitä.

"Kirkko on tähän päivään asti osannut vastata hyvin ihmisen olemassaoloon liittyviin kysymyksiin, jotka esitettiin reformaation aikakaudella, 1500-luvulla. Nykyaika ja kiihtyvällä vauhdilla muuttuva maailma synnyttävät kuitenkin uusia kysymyksiä, joiden kanssa menneiden aikojen ihmiset eivät vielä joutuneet painimaan”, Naukkarinen pohtii.

“Tänä päivänä meitä askarruttavat kysymykset kuten “kuka minä olen”, “missä minä olen”, “mikä maailmassa mättää” ja “kuinka rikki mennyt maailma korjataan”. Kirkko haastetaan vastaamaan näihin kysymyksiin. Meidän tulee astua esiin ja ottaa nämä uudet kysymykset rohkeasti käsittelyyn", Naukkarinen toteaa.

Fokuksen palveluiden keskiössä lapset, nuoret ja perheet

Fokuksen palveluissa huomioidaan alusta asti erityisesti lapset ja perheet muun muassa varhaisnuorille kohdennetun iltapäivätoiminnan sekä perheneuvonnan myötä. Käytännössä Fokuksessa tulee työskentelemään vakituisesti kaksi koulutettua perheneuvojaa, jotka auttavat elämän ja parisuhteen solmuissa.

Lisäksi Fokus tarjoaa kaikille avointa kahvio- ja olohuonetoimintaa sekä musiikkia. Myös kirkolliset juhla-ajat huomioidaan yhteisöllisinä tapahtumina. Fokuksen iso sali mahdollistaa kirkollisia toimituksia, kuten kaste- ja vihkitilaisuuksia ja Fokukseen on suunnitteilla myös kaivattu iltahartaustilaisuus. Säännönmukainen jumalanpalvelustoiminta keskitetään kuitenkin toistaiseksi Töölön seurakunnan muihin toimipisteisiin.

Fokukseen vakiintuvia palveluita ja toimintoja on tarkoitus kehittää syksyn ja talven aikana kerättävän käyttäjädatan sekä aidon kävijäkokemuksen ja tarpeen pohjalta edelleen.

Töölön seurakunnan monitoimitila Fokus avautuu Mall of Triplan 5. kerrokseen torstaina 17.10. kello 9. Tila on avoinna lokakuussa päivittäin klo 9–21.

Uuden seurakuntatilan suunnittelu sai alkunsa 2010-luvun alussa, kun Helsingin kaupunginvaltuusto teki päätöksen Keski- ja Pohjois-Pasilan rakentamisesta ja silloinen Meilahden seurakunta ryhtyi pohtimaan uuden Pasilan kappelin rakennuttamista. Erillisestä kappelihankkeesta luovuttiin, kun havaittiin, että siirtymällä kauppakeskukseen seurakunta voisi olla paljon paremmin läsnä Mall of Triplassa liikkuville ihmisille.

Nyt avautuvassa Fokuksessa toteutuvat sekä erinomainen näkyvyys että helppo saavutettavuus ja monitoimitila palvelee niin Pasilan alueella asuvia seurakuntalaisia, siellä työskenteleviä kuin Triplan kautta kulkevia kaupunkilaisia ja matkailijoita.

Lisätietoja: Kirkkoherra, rovasti Hannu Ronimus, Töölön seurakunta, hannu.ronimus@evl.fi, p. 09 2340 4723
Kauppakeskus Triplan seurakuntakeskuksen suunnitteluryhmän vetäjä, kappalainen, rovasti Auvo Naukkarinen, Töölön seurakunta, auvo.naukkarinen@evl.fi, p. 09 2340 6310

Kuvat mediakäyttöön:
https://drive.google.com/drive/folders/1i22SYBuOMFqP1VnCXLmVVm6txdlR9F1l

Töölön seurakunnan monitoimitila Fokus avautuu Mall of Triplan 5. kerrokseen 17.10.2019 kello 9. Tila on avoinna lokakuussa päivittäin kello 9–21.

Uuden seurakuntatilan suunnittelu sai alkunsa 2010-luvun alussa, kun Helsingin kaupunginvaltuusto teki päätöksen Keski- ja Pohjois-Pasilan rakentamisesta ja silloinen Meilahden seurakunta ryhtyi pohtimaan uuden Pasilan kappelin rakennuttamista. Erillisestä kappelihankkeesta luovuttiin, kun havaittiin, että siirtymällä kauppakeskukseen seurakunta voisi olla paljon paremmin läsnä Mall of Triplassa liikkuville ihmisille.Nyt avautuvassa Fokuksessa toteutuvat sekä erinomainen näkyvyys että helppo saavutettavuus ja monitoimitila palvelee niin Pasilan alueella asuvia seurakuntalaisia, siellä työskenteleviä kuin Triplan kautta kulkevia kaupunkilaisia ja matkailijoita.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Töölön seurakunnan kappalainen Auvo Naukkarinen
Töölön seurakunnan kappalainen Auvo Naukkarinen
Lataa
Töölön seurakunnan tila Fokus havainnekuva kauppakeskus Triplaan tulevasta kahvilasta
Töölön seurakunnan tila Fokus havainnekuva kauppakeskus Triplaan tulevasta kahvilasta
Lataa
Lataa
Töölön seurakunnan kirkkoherra Hannu Ronimus
Töölön seurakunnan kirkkoherra Hannu Ronimus
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on lähes 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Evankelis-luterilainen kirkko pääkaupunkiseudulla mukana Helsinki Pridessa4.9.2020 09:03:00 EESTTiedote

Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride järjestetään tänä vuonna 7.–13.9. Evankelis-luterilainen kirkko pääkaupunkiseudulla on mukana Priden yhteisökumppanina. Viikon aikana seurakunnat ja kristilliset toimijat järjestävät esimerkiksi vertaistukitapaamisia sateenkaari-ihmisille ja heidän läheisilleen, keskustelutilaisuuksia sekä Sateenkaarimessun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme