Matkus Shopping Center

Kauppakeskus Matkus kannustaa vastuullisiin valintoihin Black Fridayna

Jaa

Black Fridayn yhteydessä keskustellaan vuosittain liikakulutuksesta ja tarpeettoman tavaran ostamisesta. “Valitse ajatuksella, käytä rakkaudella” -teemalla kauppakeskus Matkus rohkaisee kuluttamaan vastuullisesti myös Black Fridayna. Ingka Centers nostaa teemaa vahvasti esille Euroopassa ja Venäjällä kaksi viikkoa kestävässä kampanjassaan 23.11.–6.12. välisenä aikana. Nyt lanseerattava kampanja on osa Ingka Centersin laajempaa toimenpidekokonaisuutta, jolla pyritään edistämään kestäviä elintapoja sekä ideologiaa, jossa ostoksia tehtäisiin harkiten ja olemassa olevista tavaroista huolehdittaisiin.

Kauppakeskus Matkus, Kuopio
Kauppakeskus Matkus, Kuopio

– Olemme kulutustottumusten osalta muutoksen keskellä ja ihmiset ovat aiempaa tietoisempia valintojensa vaikutuksista ympäristöön. Kuluttajista esimerkiksi jopa83 prosentin mielestä on tärkeää panostaa tuotteisiin, jotka voidaan kierrättää tai uudelleen käyttää. Me Matkuksessa haluamme yhdessä liikkeidemme kanssa inspiroida ja auttaa asiakkaita tekemään näitä parempia ja kestävämpiä valintoja, jotka tuottavat hyvää sekä heille itselleen että ympäristölle, kertoo Matkuksen kauppakeskusjohtaja Minna Karppinen. 

Matkus rohkaisee asiakkaitaan ajattelemaan tavaroiden pitkäaikaista arvoa myös Black Fridayna ja toivoo siten kääntävänsä keskustelun säästetyistä euroista kestävään hyötyyn ja arvoon. Konkretian tasolla tämä voi tarkoittaa esimerkiksi tarkempaa harkintaa ennen ostopäätöksen tekemistä tai eettisemmän ja ekologisemman vaihtoehdon valitsemista.

Vastuullisemmat valinnat voivat näkyä ostokäyttäytymisen muutoksen lisäksi myös jo omistettujen tavaroiden korjaamisena ja ehostamisena uuden ostamisen sijaan tai esimerkiksi itselle tarpeettoman kiertoon laittamisena, jolloin tavara saa uuden elämän. Yhä useammat Matkuksenkin liikkeistä tarjoavat myös vuokrauspalveluja. 

– Me Ingka Centersillä ja Matkuksessa uskomme, että maapallosta huolehtiminen ja voitollinen liiketoiminta eivät sulje toisiaan pois. Kun tarjoamme kestävämpiä ja vastuullisempia vaihtoehtoja sekä inspiroimme käyttämään kaikkea omistamaansa rakkaudella, saamme kuluttajat sitoutumaan kestävämpään ostamiseen. Näitä vastuullisia valintoja ja palveluja löytyy liikkeidemme tarjonnasta runsaasti. Kestävämmät teot ovat pieniä tai hieman suurempia arkisia valintoja, joiden pitkäjänteisellä toistamisella niin ihminen, maapallo kuin liiketoiminta kiittävät. Teeman tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja herätellä – ei syyllistää, jatkaa Karppinen. 

Seuraavan vuosikymmenen aikana Ingka Centers pyrkii yhteistyössä IKEA-tavaratalojen kanssa inspiroimaan miljardia ihmistä elämään kestävämmin ja auttamaan maapalloa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Minna Karppinen, kauppakeskusjohtaja
P. 0400 668 335
minna.karppinen@ingka.com

Lataa materiaaleja median käyttöön:
https://drive.google.com/drive/folders/13kguFQJas6MQ1kVahii22dajY7onBpJD?usp=sharing

Avainsanat

Kuvat

Kauppakeskus Matkus, Kuopio
Kauppakeskus Matkus, Kuopio
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Matkus Shopping Center
Matkus Shopping CenterTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Matkus Shopping Center

Kauppakeskus Matkukseen uusi ravintolakulmaus – Kuopion uusien ravintolaketjujen antimia voi syödä myös terassilla22.4.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

Kauppakeskus Matkuksen ja samalla koko Kuopion ravintolatarjonta monipuolistuu, kun kauppakeskukseen avataan kokonaan uudistettu ravintola-alue. Alue avaa ovensa kesäkuun aikana kahden tunnetun ravintolatoimijan johdolla, kun raikasta street foodia tarjoava Fafa’s ja sushiravintola Luckiefun’s avaavat Matkukseen ensimmäiset ravintolansa Kuopiossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme