Jyväskylän yliopisto

Kauppakorkeakoulun avoimen väylä on mahdollisuus yhä useammalle hakijalle

Jaa

Kevään 2020 yhteishaussa Jyväskylän yliopiston uudistetulta avoimen väylältä voi päästä kauppakorkeakouluun jopa 50 opiskelijaa, jos kriteerit täyttäviä hakijoita on tarpeeksi. Avoimilla kauppatieteiden opinnoilla on nyt kysyntää, mikä liittyy väyläuudistuksen ohella myös yleiseen kiinnostuksen kasvuun kauppatieteitä kohtaan.

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun JSBE:n uusi avoimen väylä on herättänyt mielenkiintoa niin nuorissa kuin jo työelämässä olevissa ympäri Suomen. Alan yleisen kiinnostavuuden rinnalla kevennetyt väylävaatimukset sekä aktiivinen tiedottaminen ovat lisänneet väylän suosiota, JSBE:n varadekaani Anna-Maija Lämsä kertoo. Kauppatieteiden avoimen väylän kehittäminen on osa valtakunnallista Toinen reitti yliopistoon -hanketta 

Tänä syksynä vajaat sata opiskelijaa on ilmoittautunut väyläopintoihin Jyväskylän yliopiston avoimeen yliopistoon, mutta opiskelijamäärien perusteella hakumahdollisuudesta kiinnostuneita on todennäköisesti enemmän. 

"Odotuksena on, että ensi kevään haussa hakijoita on runsaasti. Hakijoita tulee varmasti myös muiden avointen yliopistojen sekä JYU:n yhteistyöoppilaitosten kautta", JSBE:n opintopäällikkö Niina Simanainen sanoo. 

Jyväskylän yliopiston avoimia opintoja tarjoavat Alkio-opisto Keski-Suomessa sekä Työväen Akatemia pääkaupunkiseudulla.  

Väyläopinnot kannattaa aloittaa heti 

Uudistetulla väylällä suoritetaan opintoja yhteensä 45 opintopistettä. Aloituspaikkoja tutkinto-opiskelijaksi on merkittävästi enemmän kuin ennen: yrityksen taloustieteissä on paikkoja 45 opiskelijalle aiemman kymmenen sijaan sekä taloustieteissä viidelle aiemman kahden sijaan.  

Kevään 2020 yhteishaussa kauppakorkeakouluun valitaan ne hakijat, joilla on paras opintomenestys. Myös suoritettujen opintojen laajuus huomioidaan. Tarkka hakupisteytys kerrotaan avoimen väylän valintaperusteissa

"Jos haluaa hakea ensi kevään yhteishaussa väylältä kauppatieteisiin, opinnot kannattaa aloittaa hetimmiten", Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opintoneuvoja Riina Kärkkäinen kannustaa. Hän on mukana avoimen reitteihin liittyvien opintopalveluiden kehittämisessä Toinen reitti yliopistoon -hankkeessa. 

Kauppatieteiden perustaitoja tarvitaan monella alalla 

Jos opintoja ei kuitenkaan ehdi suorittaa ennen hakua tai opiskelupaikka jää haussa saamatta, tutkintotavoitteista opiskelua on mahdollista jatkaa.  

"Nekin, jotka eivät tule valituksi yhteishaussa väylän kautta, voivat jatkaa tutkintoon sisältyvien opintojen tekemistä avoimessa", varadekaani Anna-Maija Lämsä muistuttaa. "Lisäksi opinnoista saatavia kauppatieteiden perustaitoja tarvitaan lähes kaikilla aloilla työelämässä." 

Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston koordinoima Toinen reitti yliopistoon -hanke (20182020) suunnittelee ja pilotoi erilaisia avoimen yliopiston reittejä tutkintokoulutukseen. Hankkeessa on mukana 11 suomalaista yliopistoa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heli Joutsen
Markkinointisuunnittelija
Avoin yliopisto
Jyväskylän yliopisto

+358406524168
heli.a.joutsen@jyu.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kulttuuri kohentaa viihtyvyyttä lähiöarjessa – Huhtasuo ja Keltinmäki tutkimuskohteina29.6.2020 13:27:17 EESTTiedote

Jyväskylän yliopistossa käynnistyy tutkimushanke, joka selvittää kuinka kulttuuria voidaan käyttää kaupunkisuunnittelussa tukemaan lähiöiden positiivista kehitystä. Hanke tuottaa tietoa, jonka avulla voidaan edistää lähiöalueiden elinvoimaisuutta. Dosentti Kaisu Kumpulaisen johtama tutkimushanke on saanut 410 000 euron rahoituksen hallituksen Lähiöohjelmasta 2020-2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme