Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kauppapuistikon kiertoliittymä valmistuu 

Jaa

Moottoritien päähän rakennetun Kauppapuistikon kiertoliittymän uudet liikennejärjestelyt avataan ajoneuvoliikenteelle loka-marraskuun vaihteessa. Kävely- ja pyörätiet valmistuvat 15.11. mennessä.

Uudesta kiertoliittymästä on liittymissuunnat Kauppapuistikolle, moottoritielle, Malmönkadulle ja Sairaalankadulle. Jalankululle ja pyöräilylle on oma erillinen, moottoritien alittava yhteys Rantamaantien ja Hietalahdenpuiston välillä.  

– Alueella tehdään marraskuun alkupuolella luiskien ja viheralueiden viimeistelytöitä, jotka saattavat ajoittain rajoittaa tai haitata myös ajoneuvoliikennettä, Vaasan kaupungin rakennuspäällikkö Jan-Ove Ingo kertoo.  

Turbo-kiertoliittymässä ajetaan omalla kaistalla koko kiertoliittymän läpi 

Nyt valmistuva kiertoliittymä on osittain kaksikaistainen kiertoliittymä eli niin sanottu turbo-kiertoliittymä. – Näissä liikenne ohjataan omille ajokaistoilleen jo ennen kiertoliittymää, ja ajoneuvot pysyvät tällä ajokaistalla koko kiertoliittymän läpi. Ohjauksessa käytetään liittymää ennakoivia suunnistustauluja sekä ajoradan yläpuolisia opastustauluja, Ingo sanoo.  

Turbo-kiertoliittymässä noudatetaan samoja liikennesääntöjä kuin tavallisessa yksikaistaisessa kiertoliittymässä. Ympyrään saapuvien on väistettävä ympyrässä jo olevaa liikennettä, ja väistämisvelvollisuus on osoitettu liikennemerkillä. Ympyrässä ajavat näyttävät suuntamerkin oikealle poistuessaan ympyrästä. 

Satamaaja Vaskiluotoon ohjaavat opasteet muutetaan 

Kauppapuistikon kiertoliittymän valmistumisen myötä satamaan ja Vaskiluotoon ohjaava opastus muutetaan. Moottoritieltä Vaskiluotoon opastetaan ajamaan jatkossa Kauppapuistikon, Korsholmanpuistikon ja Koulukadun kautta. 

Ensimmäinen vaihe laajemmasta uudistuksesta Hietalahdessa 

Nyt valmistuvat liikennejärjestelyt ovat ensimmäinen vaihe laajempaa katuverkon kehittämiskokonaisuutta Hietalahdessa.

Tulevaisuudessa tullaan kehittämään Sairaalankadun ja Sanmarkinkadun liittymäaluetta sekä Rantamaantien ja Malmönkadun liittymäaluetta. Näihin kahteen liittymään tullaan rakentamaan kiertoliittymät. Tarkempi toteutusajankohta näiden osalta selviää myöhemmin. 

Ensimmäisessä vaiheessa kiertoliittymän Sairaalankadun liittymissuunta on yhdistetty uimahallin eteläpuolella kulkevan Bragenkujan kautta Sanmarkinkadulle. 

Bragenkuja on nykytilassaan kapea, ja Sairaalankatu liittyy Bragenkujaan tiukalla kaarteella. – Sairaalan suuntaan ajavien on hyvä ennakoida tiukkaa kaarretta ja kapenevaa katua ajonopeuttaan alentamalla, Ingo muistuttaa.  

Liite: Ilmakuva Kauppapuistikon kiertoliittymästä, Vaasan kaupunki

Yhteyshenkilöt

rakennuspäällikkö Jan-Ove Ingo 
puh. 0400 692 007  

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme