Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kauppapuistikon kiertoliittymän rakentaminen vaikuttaa alueen liikennejärjestelyihin

Jaa

Kauppapuistikon kiertoliittymän rakentaminen Hietalahdessa alkaa 8.11.2018. Hanke sisältää turbokiertoliittymän ja siihen liittyvien katujärjestelyjen rakentamisen. Lisäksi rakennetaan kävely- ja pyöräilyalikulkukäytävät Kauppapuistikon ajoratojen ali.

Rakentamisalue sijaitsee moottoritien päässä, Hietalahden eritasoliittymän kohdalla. Rakentaminen tapahtuu kolmessa vaiheessa ja valmistuu syksyn 2019 aikana. Pääurakoitsija on MRP Risberg Oy.

Kävely- ja pyöräilyväylä sekä ajorata pohjoiseen suljetaan rakentamistöiden ajaksi

Rakentamistyöt alkavat puuston poistolla sekä väliaikaisen rampin rakentamisella moottoritien ja Rantamaantien välille.

− Rakentamistöiden takia suljetaan nykyinen moottoritien alittava kävely- ja pyöräilyväylä Hietalahdenpuiston ja Rantamaantien välillä. Kevytliikenne ohjataan Bragentien alikulun kautta ja Hietalahdenkadun kävely- ja pyöräilyväylälle, kertoo Vaasan kaupungin rakennuspäällikkö Jan-Ove Ingo.

Noin kahden viikon sisällä alkavat varsinaiset rakentamistyöt moottoritien itäpuolisella ajoradalla, jolloin myös autoliikenne siirtyy väliaikaisiin järjestelyihin. Moottoritien pohjoiseen eli keskustan suuntaan johtava ajorata suljetaan rakennusalueeksi. Autoliikenne ohjataan käyttämään moottoritien etelän suuntaan vievää ajorataa. Rakennusalueen kohdalla moottoritien vastakkaiset ajosuunnat muuttuvat yksikaistaisiksi. Nykyisten ramppien liikenne toimii normaalisti.

Kiertotiejärjestelyt mahdollistavat kiertoliittymän ja uusien alikulkusiltojen rakentamisen.

 Liikennejärjestelyt on pyritty suunnittelemaan huolella, mutta todennäköisesti ne tulevat aiheuttamaan pientä viivettä matka-aikoihin aamu- ja iltapäiväruuhkan aikana. Toivomme tienkäyttäjiltä malttia työmaa-alueella liikuttaessa, MRP Risberg Oy:n toimitusjohtaja Ari Mäkelä toivoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuspäällikkö Jan-Ove Ingo, Vaasan kaupungin Kuntatekniikka, puh. 0400 692 007
Toimitusjohtaja Ari Mäkelä, MRP Risberg Oy, puh. 0400 703 244

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme