Kaupungin ensimmäinen kärkiyksikkö käyttöön Ruosilankujan pelastusasemalla

Jaa

Konalan Ruosilankujalla on otettu käyttöön Helsingin ensimmäinen oma kärkiyksikkö. Tämä uudenlainen pelastusyksikkö on kahden hengen pelastusyksikkö, joka mahdollistaa palveluverkon kasvattamisen pienemmillä henkilöresursseilla ja kevyemmällä asemarakentamisella. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tutustumaan kärkiyksikköön tiistaina 11.8. kello 10-11 osoitteessa Ruosilankuja 3.

Mikä on kärkiyksikkö?
Kärkiyksiköllä on valmius vastata tehtäviin, joissa ei vaadita savusukellusvalmiutta. Näitä ovat esimerkiksi roskalaatikkopalot ja vastaavat pienet tulipalot, pienet öljyvahingot maa-alueella, pienet liikenneonnettomuudet, tietyt automaattisten paloilmoitinten aiheuttamat hälytykset, erilaiset onnettomuuksiin liittyvät tiedustelutehtävät osana isompaa lähtöä sekä ensihoitotehtävät. Rakennuspalotilanteessa kärkiyksikköä voidaan hyödyntää osana suurempaa vastetta, jolloin se ensimmäisenä kohteeseen ehtiessään vähentää tiedusteluun kuluvaa aikaa ja siten nopeuttaa tehokkaan pelastustoiminnan alkamista.

- Kärkiyksikkö on täysin uudenlainen resurssi Helsingissä, ja odotamme mielenkiinnolla sen tuomia hyötyjä kehittäessämme pelastustoimen palveluverkostoa, sanoo pelastuskomentaja Jani Pitkänen.

Mitä hyötyä kärkiyksiköstä on?

Keskeisin etu kärkiyksiköiden hyödyntämisessä on niiden pienempi henkilöstötarve. Valtaosa pelastustoimen järjestämisen kustannuksista syntyy henkilöstökuluista. Kärkiyksikön käyttö tuo joustavuutta resurssien sijoitteluun, koska sille riittää perinteistä kevyempi asemarakenne. Yksiköiden varustelussa voidaan huomioida alueiden erityispiirteitä tehtäväprofiilissa.

Pilotista kerättävän kokemuksen perusteella Helsingin kaupungin pelastuslaitos on varautunut investoimaan yhdestä kahteen uuteen kärkiyksikköön tulevalla palvelutasopäätöskaudella.

- Toiminnan käynnistyessä saamme toivottavasti vastauksia esimerkiksi siihen, millaisiin tehtäviin kärkiyksiköllä voidaan tehokkaasti vastata ja kuinka paljon yksikön käyttöönotto parantaa Konalan alueen toimintavalmiusaikoja, sanoo pelastuskomentaja Jani Pitkänen.

Lisätietoja:                                                                     Median yhteydenotot:

Pelastuskomentaja                                                         Viestintäpäällikkö
Jani Pitkänen                                                                  Saara Pennanen Axelsson
p. 050-433 6905                                                             p. 040-630 8689

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

5G drone-palvelua kokeillaan ympäristönhoidon töissä Helsingissä - tavoitteena sujuvoittaa töitä ja vähentää CO2-päästöjä8.9.2020 11:54:50 EESTTiedote

Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara ja Helsingin kaupungin pelastuslaitos kokeilevat parhaillaan uudenlaista drone-palvelua yhteistyössä Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsingin kanssa. Tavoitteena on sujuvoittaa ympäristönhoidon sekä pelastuslaitoksen töitä ja samalla vähentää kaupungin CO2-päästöjä.

Avotulen teko on tarkoin säädeltyä Uutelassa ja muilla kaupungin ulkoilualueilla7.8.2020 16:08:25 EESTTiedote

Helsingin kaupungin alueella tulenteko on sallittua ainoastaan tulentekoon varatuilla paikoilla. Itä-Helsingissä Uutelan ulkoilualueella on kesän aikana poltettu nuotioita paikoilla, joilla se ei ole sallittua. Kaikenlainen tulenteko kyseisellä ulkoilualueella on kielletty, lukuun ottamatta opaskarttaan merkittyjä keittokatoksia, jotka sijaitsevat Nuottaniemessä ja Niemenapajalla. Myös alueella sijaitsevilla viljelypalstoilla on kaikenlainen avotulen teko kielletty.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme