Visit Tampere

Kaupungin kasvavaa elokuva- ja sarjatuotantoa hyödynnetään Tampereen matkailussa

Jaa
Tampereella kehitetään tuotteita elokuva- ja sarjatuotantojen ympärille. Komisario Koskisesta kertova sarja saa Tampereelle fanitapahtuman ja kävelykierroksen, Supermarsu-elokuvatuotannon kanssa houkuteltiin kaupunkiin lapsiperheitä.
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Elokuvamatkailu on kansainvälisesti kasvava ilmiö, joka tuo kuvauspaikoille elokuvien ja sarjojen faneja sekä kaupungeille näkyvyyttä ja tunnettuutta. Viihdeteollisuuden ja matkailun yhdistämisestä on hyviä kokemuksia esimerkiksi Etelä-Ruotsin Ystadista, joka on monille tutun ruotsalaisen poliisihahmon, Kurt Wallanderin kotipaikka.

– Yleisöä voivat kiinnostaa hyvinkin pienet yksityiskohdat, kuten esimerkiksi tietty baari. Odotamme mielenkiinnolla, mihin esimerkiksi Koskisen ensi-illan jälkeen katsojien mielenkiinto kohdistuu. Koskinen-sarja viedään myös kansainväliseen levitykseen, joten kiinnostusta ulkomailta on myös odotettavissa, kertoo kumppanuus- ja markkinointijohtaja Noora Heino Visit Tampereesta.

– On ollut erittäin antoisaa kuvata sarjaa Tampereella, jossa yhteistyö sujuu muitta mutkitta niin paikallisten yritysten kuin Tampereen eri organisaatioiden kanssa. Olemme ylpeitä sarjasta, jota olemme saaneet kuvata mitä mielenkiintoisimmissa paikoissa. Tästä lämmin kiitos kaikille, jotka ovat olleet matkassa mukana, sanoo Koskinen-sarjan tuottaja Erna Aalto Aito Mediasta.

Kävelylle Koskisen maisemiin ja tapaamaan tekijöitä

Koskinen-sarjan ensimmäinen tuotantokausi kuvattiin Tampereella vajaa vuosi sitten ja toisen tuotantokauden kuvaukset ovat kaupungissa parhaillaan käynnissä. Sarjassa seurataan komisario Sakari Koskista (Eero Aho) ja hänen tiimiään Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikössä, jossa selvitetään henkirikoksia.

Seppo Jokisen dekkareihin perustuvan Koskinen-sarja tulee ensi-iltaan Ruudussa 29.11Ennen virallista ensi-iltaa järjestetään Koskinen-fanitapahtuma Tampere-talossa 22.11. Tapahtumassa nähdään kansainväliseen levitykseen tehty 90 minuutin erikoisennakkonäytös Koskinen ja raadonsyöjä -jaksosta. Mukana ovat myös sarjan tekijät Riku SuokasLauri Nurkse ja Eero Aho sekä kirjailija Seppo Jokinen, joille fanit saavat esittää myös kysymyksiä ennen elokuvanäytöstä.

– On hienoa, että pääsemme järjestämään Koskisen ennakkojaksonäytöksen ja fanitapahtuman Tampere-talossa. Luomme mielellämme elämyksiä ja kohtaamisia Tamperetta koskeviin ilmiöihin, kertoo Tampere-talon viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiia Välimäki.

Amazing Walks – Komisario Koskinen -kävelykierroksella pääsee Koskisen ja hänen tiiminsä jalanjäljille. Samalla voi testata omia taitojaan rikosten ratkonnassa. Mobiilisovellusta hyödyntävän kierros johdattaa pitkin ydinkeskustassa sijaitsevia sarjan kuvauspaikkoja. Reitin pituus on noin kolme kilometriä.

- Vannoutuneena Koskis-fanina ja Tampereella toimivana elämysyrittäjänä on mahtavaa, kun pääsee yhdistämään nämä kaksi asiaa, iloitsee Heikki NärvänenAmazing City Oy:n seikkailutirehtööri ja yrittäjä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erna Aalto
Aito Media
+358 50 380 2120
erna.aalto@aitomedia.fi


Tiia Välimäki
Tampere-talo
+358 40 6477 164
tiia.valimaki@tampere-talo.fi


Heikki Närvänen
Amazing City Oy
+358 40 0734 174
heikki.narvanen@amazingcity.fi

Kuvat

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Visit Tampere
Visit Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

03 5656 6800https://visittampere.fi

Olemme Suomen suosituimman matkailukaupungin matkailu- ja elinkeinomarkkinoinnin asiantuntijaorganisaatio. Vahvistamme Tampereen asemaa kansallisesti ja kansainvälisesti vetovoimaisena matkailu-, tapahtuma-, ja kongressikaupunkina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme