Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kaupungin kesätöihin tuli 1513 hakemusta

Jaa

Vuonna 2019 Vaasan kaupungin kesätyöhakuun tuli yhteensä 1513 hakemusta, ja tarjolla helmikuussa oli kaikkiaan 380 kesätyöpaikkaa. Tutut suosikit pitävät paikkansa haetuimpien tehtävien listalla.

Vaasan kaupungilla oli kolme eri hakua: 14–15-vuotiaiden haku, 16–24-vuotiaiden haku sekä vammais- ja erityisnuorten haku. Myös hoitajille on tänä vuonna oma hakunsa, joka kestää 2.5. asti.

Päiväkotityöt ja puistotyöt houkuttavat

16–24-vuotiaiden hakuun tuli yhteensä 1173 hakemusta. Haettavana oli 59 eri tehtävää, joista eniten hakemuksia tuli seuraaviin tehtäviin: päiväkotityöntekijä (309 kpl), puistotyöntekijä (181 kpl), leiriavustaja (69 kpl), vanhusten ulkoiluttaja (56 kpl), vanhusten hoitoapulainen (43 kpl), liikuntaleiriohjaaja (33 kpl) ja toimistosihteeri (32 kpl).

Päiväkotityöt ja puistotyöt ovat perinteisesti olleet ylivoimaisesti halutuimpia työpaikkoja.

– Tänä vuonna viiden suosituimman tehtävän joukkoon nousi leiriavustajan tehtävä. Vuoden 2019 uusi nimike, sujuvaa englannin kielen taitoa vaativa Conference assistant -tehtävä kiinnosti 14 hakijaa, kertoo työvoimasuunnittelija Jaana Oba Vaasan kaupungilta.

Aiemmin suosittuja olleet mm. palkkasihteerin ja laitoshuoltajan tehtävät siirtyivät viime vuonna uusiin yhtiöihin Mico Botniaan ja Teese Botniaan, eivätkä siksi enää näy tämän vuoden tilastoissa.

14–15-vuotiaiden hakuun tuli 317 hakemusta. Tässä haussa oli 7 eri tehtävää, ja eniten hakijoita tuli tehtäviin päiväkotityöntekijä (135 kpl), puistotyöntekijä (93 kpl) ja lasten liikuntaleirin apuohjaaja (47 kpl).

– Toista kertaa erillisenä hakuna olleeseen vammais- ja erityisnuorten hakuun saapui tänä vuonna 23 hakemusta. Nuoret saivat kertoa itse omista paikkatoiveistaan ja niitä tulikin laajasti eri toimialoilta, sanoo Oba.

Kesätöihin valituille ilmoitetaan valinnasta 22.3. mennessä. Myös ne, jotka eivät saaneet kesätyötä, saavat tiedon päätöksestä sähköpostitse viimeistään 15.4.

Kesäduuniseteliä voi hakea huhtikuussa

Mikäli kesätyöpaikka jää varsinaisessa haussa saamatta, on hakijalla yhdessä yrityksen tai yhdistyksen kanssa mahdollisuus hakea kesäduuniseteliä 1. - 30.4. välisenä aikana. Seteliä voi hakea Vaasan kaupungin sähköisessä asioinnissa https://asiointi.vaasa.fi/.

Kesäduunisetelin avulla yritys tai yhdistys voi työllistää 15 vuotta täyttäneen alle 30-vuotiaan henkilön. Kaupunki myöntää 70 kesäduuniseteliä.

– Kannattaa olla nopea, mikäli haluaa hyödyntää jopa 500 euron arvoisen tuen kesätyöntekijän palkkaamiseksi, muistuttaa Oba.

Tietoa kesäduunisetelistä: www.vaasa.fi/kesaduuniseteli

Yhteyshenkilöt

Työvoimasuunnittelija Jaana Oba, p. 040 646 3391, jaana.oba@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme