Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupungin organisaatio uudistuu

Jaa

Valtuusto hyväksyi 22.3.2021 muutokset hallintosääntöön, jolla määrätään luottamushenkilö- ja viranhaltijaorganisaation perusrakenne, tehtävät ja viranomaisten toimivalta. Uusi hallintosääntö toteuttaa kaupunginhallituksen joulukuussa päättämät linjaukset organisaation ja johtamisjärjestelmän kehittämiseksi.

Uudella toimialarakenteella ja siihen kytkeytyvillä luottamushenkilöorganisaation muutoksilla tavoitellaan vahvempaa Espoo-tarinan toimeenpanoa, matalampaa organisaatiota ja tehokkaampaa hallintoa. Muutoksilla varaudutaan myös sote-uudistukseen, mutta esitykset ovat tarkoituksenmukaisia, vaikka uudistus ei toteutuisikaan.

”Uudistus madaltaa organisaatiota, tiivistää johtamista ja parantaa tulosyksiköiden yhteistyötä”, linjaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. ”Se mahdollistaa myös tiedolla ja vaikuttavuudella johtamista aiempaa paremmin. Tavoitteena on järjestää espoolaisten palvelut entistä kustannusvaikuttavammin ja laadukkaammin sekä parantaa Espoon kilpailukykyä ja elinvoimaisuutta”, kaupunginjohtaja Mäkelä jatkaa.

Linjausten mukaan kaupungin organisaatio perustuu seuraaviin kokonaisuuksiin:

  • Kasvun ja oppimisen toimiala, jolla sijaitsevat seuraavat tulosyksiköt: varhaiskasvatuksen tulosyksikkö, perusopetuksen tulosyksikkö, toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen tulosyksikkö sekä ruotsinkielisten sivistyspalvelujen tulosyksikkö.
  • Hyvinvoinnin ja terveyden toimiala, jolla sijaitsevat seuraavat tulosyksiköt: perhe- ja sosiaalipalvelujen tulosyksikkö, terveyspalvelujen tulosyksikkö ja vanhuspalvelujen tulosyksikkö.
  • Kaupunkiympäristön toimiala, jolla sijaitsevat seuraavat tulosyksiköt ja liikelaitokset: kaupunkisuunnittelun tulosyksikkö, kaupunkitekniikan tulosyksikkö, Tilapalvelut-liikelaitos sekä ympäristökeskuksen, rakennusvalvonnan ja ympäristöterveydenhuollon toiminnoista muodostuva tulosyksikkö.
  • Elinvoiman tulosalue, jolla sijaitsee seuraavat tulosyksiköt: elinkeino-, maahanmuutto- ja työllisyyspalveluista muodostuva tulosyksikkö, kulttuurin tulosyksikkö ja liikunnan tulosyksikkö.
  • Konsernihallinto, jolla sijaitsee kaupungin keskitetyt ohjaus- ja palvelutoiminnot.

Uusi organisaatio astuu voimaan tulevan valtuustokauden alkaessa.

--

Informationen kommer att publiceras på svenska och på engelska på vår webbplats så snart som möjligt.

Information will be published in Swedish and in English on our website as soon as possible.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronarokotusvuorossa tänä vuonna 60 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat espoolaiset sekä riskiryhmiin kuuluvat12.4.2021 17:23:40 EEST | Tiedote

Koronarokotuksen ajanvaraus on käynnissä tänä vuonna 60 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille espoolaisille sekä henkilöille, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2. Koronavirustaudille altistavat sairaudet on listattu myös Espoon sivuille. Lue mitkä sairaudet ja tilat oikeuttavat riskiryhmäläisten rokotuksiin. Espooseen saadaan tällä hetkellä kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Vaxzevria. Rokotteet jaetaan HUSin, THL:n ja kuntien yhteisen suosituksen mukaan 29.3. alkaen seuraavasti: Pfizer-BioNTech Comirnaty-rokote Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat Tänä vuonna 60-64 vuotta täyttävät 18-64 –vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. 16-17-vuotiaat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1 AstraZeneca Vaxzevria-rokote Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät THL:n linjauksen mukaisesti rokotettavan ei ole mahdollista valita, mitä rokotetta rokotuksessa käytetään. Kaikki kä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme