Naantalin kaupunki

Kaupungin soutuveneet ovat lainattavissa syyskaudella ilmaiseksi

Jaa
Naantalin kaupunkiveneet sijaitsevat Vanhankaupungin rannassa. Kuva: Vilma Ruokokoski/ Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunkiveneet sijaitsevat Vanhankaupungin rannassa. Kuva: Vilma Ruokokoski/ Naantalin kaupunki

Naantalissa pääsee syksylläkin soutelemaan ja kalastamaan, vaikka omaa venettä ei löytyisi, sillä kaupungin soutuveneet ovat lainattavissa Vanhankaupungin rannasta. Syyskaudella kaupunkiveneiden lainaus on maksutonta. 

Soutuveneiden lainauksesta vastaavat kaupungin liikunta-alueiden kenttämiehet, ja avainten nouto ja palautus sovitaan jäähalleille Kuparivuorelle. Pelastusliivit saa mukaansa jäähallilta avainten noudon yhteydessä. 

Naantalin kaupungin saaristolautakunta hankki soutuveneet kesällä 2019. Hankinnan tarkoituksena on edistää kaupunkilaisten soutu- ja kalastusharrastusta. Soutuveneet tarjoavat uusia mahdollisuuksia ulkoiluun ja liikkumiseen ja niiden myötä lähivedet tulevat helpommin saavutettavaksi, vaikka omaa venettä ei olisikaan. 

– Vapaa-ajan kalastus tarjoaa elämyksiä ja kiireettömyyttä nauttia luonnosta. Lähivesiin kannattaa lähteä tutustumaantoteaa Naantalin kaupungin viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää. 

Soutuveneet ovat vuokrattavissa kesäisin Nunnalahden uimarannalta, mutta käyttöaikaa on haluttu laajentaa myös syksylle, joka on hyvää kalastusaikaa. Tulevaksi viikonlopuksikin on luvattu aurinkoista ja lämmintä säätä, oivaa veneilykeliä, Rinne-Kylänpää toteaa. 

Naantalin soutuveneet ovat Rymättylässä valmistettuja Terhi-veneitä, joihin mahtuu kerrallaan neljä henkilöä. Kesällä kaupungin Facebook-sivuilla järjestettiin veneille nimikilpailu, jossa ne saivat nimekseen Tyrsky ja Tyyni. 

Soutuveneiden lainaustilannetta voi tiedustella ja avainten sekä airojen noudon sopia arkisin työaikana numerosta 050 339 0534. Nouto ja palautus on mahdollista arkisin ja sunnuntaisin kello 22 ja lauantaisin kello 20 saakka. Veneet ovat vuokrattavissa syksyllä niin pitkään kuin säät sallivat. 

Veneitä vuokrataan 18 vuotta täyttäneille ja lainaajan henkilöllisyys todetaan avainten noudon yhteydessä. Lainaaja on vastuussa veneestä lainausajan. 

Naantalissa kalastus on mahdollista myös vuoden vaihteessa valmistuneilla kahdella Raumakarin kalastuslaiturilla. Lisäksi kalastaminen on syksyllä mahdollista veneilykauden ulkopuolella Särkänsalmen venelaitureilla, jotka avataan silloin kalastajien käyttöön.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Rinne-Kylänpää
viestintä- ja kehittämispäällikkö
Naantalin kaupunki
040 900 0866
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Naantalin kaupunkiveneet sijaitsevat Vanhankaupungin rannassa. Kuva: Vilma Ruokokoski/ Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunkiveneet sijaitsevat Vanhankaupungin rannassa. Kuva: Vilma Ruokokoski/ Naantalin kaupunki
Lataa
Kuva: Vilma Ruokokoski/ Naantalin kaupunki
Kuva: Vilma Ruokokoski/ Naantalin kaupunki
Lataa
Kuva: Vilma Ruokokoski/ Naantalin kaupunki
Kuva: Vilma Ruokokoski/ Naantalin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Itämeren suojeluun keskittyvä #MEIDÄNMERI-seikkailupäivä järjestetään Naantalissa lauantaina 19.9.16.9.2020 09:01:24 EESTTiedote

Muumimaailma, Naantalin kaupunki ja Raisio-Naantalin Nuorkauppakamari järjestävät lauantaina 19.9.2020 kello 11–14 Itsenäisyydenpuistossa ja Vanhassakaupungissa koko perheen elämyksellisen seikkailupäivän. Tapahtuma on osa Muumien 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi luotua #MEIDÄNMERI-hyväntekeväisyyskampanjaa. Kampanjan järjestävät Moomin Characters ja John Nurmisen Säätiö. Sen tarkoituksena on levittää tietoa erilaisista keinoista auttaa Itämerta sekä kerätä varoja John Nurmisen Säätiön työhön Itämeren puhdistamiseksi ja suojelemiseksi. Naantalissa järjestettävä #MEIDÄNMERI-seikkailupäivä on suunniteltu lapsia ajatellen, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan. Tapahtumaan on vapaa pääsy. – Seikkailupäivän tarkoituksena on antaa lapsiystävällisesti käytännönläheisiä vinkkejä, mitä jokainen meistä voi tehdä Itämeren suojelun hyväksi, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Eveliina Hagelberg-Häkkinen Raisio-Naantalin Nuorkauppakamarista. – Meri on vahvasti Naantalissa läsnä. Haluamme oll

Nesteen suunnitelmilla merkittävät vaikutukset Naantalin kaupungin ja Varsinais-Suomen työllisyyteen ja talouteen14.9.2020 13:54:42 EESTTiedote

Neste on ilmoittanut suunnitelmistaan Suomen jalostamotoimintojen uudelleenjärjestelyistä. Yhtiö tutkii Naantalin jalostamotoimintojen lakkauttamista ja toiminnan keskittämistä terminaali- ja satamatoimintoihin sekä Porvoon jalostamon kehittämistä kohti uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden prosessointia. Yhtiö aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Porvoossa ja Naantalissa. Toteutuessaan suunnitelmat tarkoittavat enintään 470 työpaikan vähenemistä, mukaan lukien mahdolliset ulkoistukset. Työpaikkoja Naantalin Nesteen yksikössä on 330. Naantalin kaupungille uutinen on järkytys. – Olemme ottaneet uutisen vastaan surullisina ja huolestuneina. Naantalin jalostamotoimintojen sulkeminen aiheuttaa Varsinais-Suomessa merkittävää työpaikkojen vähenemistä, jota on vaikea korvata vastaavilla työpaikoilla. Mikäli toimintoja supistetaan, on kaupungilla suuri huoli työntekijöistä ja heidän perheistään, toteaa kaupunginjohtaja Jouni Mutanen. – Toivomme, että yhtiö vielä harkitsisi asiaa ja ottaisi suun

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme