Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaupungin vuokra-asuntoja aletaan vuokrata myös lyhytaikaiseen asunnontarpeeseen

Jaa

Lokakuusta lähtien kaupungilta voi hakea asuntoa myös lyhytaikaiseen tilapäiseen asunnontarpeeseen, joka kestää 2–5 kuukautta. Vuokrattavat asunnot ovat Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) taloista ja ne vuokrataan kalustamattomina.

Helsingin kaupungin asunnot oy:n kohde Vuohenjuuri 2 ja 3 Malminkartanossa.
Helsingin kaupungin asunnot oy:n kohde Vuohenjuuri 2 ja 3 Malminkartanossa.

Väistöasunnoksi putkiremontin takia tai työharjoittelua tekeville

Asuntoja vuokrataan heille, jotka todistettavasti tarvitsevat asuntoa vain lyhytaikaisesti. Lyhytaikainen vuokraus sopii ratkaisuksi tilapäiseen asunnontarpeeseen, jonka voi aiheuttaa esimerkiksi putkiremontti, työkomennus tai työharjoittelu. Lyhytaikainen tarve on hakuvaiheessa oltava todennettavissa.

Asuntoihin määräajaksi tehtyä vuokrasopimusta ei voi jatkaa alun perin sovittua jaksoa myöhemmälle ajalle, vaikka vuokralaisen tilapäinen asuntotarve jatkuisikin tätä pidempään.

Erikokoisia asuntoja ympäri kaupunkia

Asuntoja tulee tarjolle tänä vuonna 100–150 ja ne sijaitsevat ympäri kaupunkia Hekan taloissa. Asunnot ovat kaikenkokoisia ja kohtuuhintaisia: esimerkiksi kaksioiden vuokrat ovat tavallisesti noin 500 – 800 euroa. Lyhytaikaisen asukkaan on mahdollista varata oma autopaikka tai saunavuoro, jos sellaisia on vapaana. Ensi vuonna tarkoituksena on tarjota jopa500 asuntoa lyhytaikaisesti vuokralle.

Lyhytaikaiseen tarpeeseen vuokrattavat asunnot ovat Hekan väistöasuntokäyttöön varaamia asuntoja, jotka ovat väliaikaisesti tyhjillään. Asuntoihin muuttaa Hekan asukkaita sellaisista Hekan taloista, joihin tehdään niin iso remontti, että asunnoissa ei voi remontin aikana asua.

Hae asuntoa Vuokraovi.comista

Lyhytaikaisia asuntoja haetaan Vuokraovi-sivustolta, jonka kautta asuntoja haetaan asuntokohtaisesti. Asunnot pyritään välittämään hakijoille, jonka tarve asunnolle vastaa mahdollisimman hyvin asunnon tyhjänäoloaikaa. Uudet asukkaat lyhytaikaisiin vuokrasuhteisiin valitaan tilapäisen asunnontarpeen perusteella hakemusjärjestyksessä. Valinnat tekee Kaupunkiympäristön toimialan asuntopalvelut.

Asunnot löytyvät osoitteesta https://www.vuokraovi.com/yritykset/uusimaa/helsingin-kaupunki--asuntopalvelut/kohteet-vuokra-asunnot/166

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiimipäällikkö Kati Hytönen, p. 09 310 29729, Kaupunkiympäristön toimiala, asuntopalvelut

Asiakkuusjohtaja Mirka Saarholma, p. 020 764 0420, Helsingin kaupungin asunnot Oy

Kuvat

Helsingin kaupungin asunnot oy:n kohde Vuohenjuuri 2 ja 3 Malminkartanossa.
Helsingin kaupungin asunnot oy:n kohde Vuohenjuuri 2 ja 3 Malminkartanossa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 17.5.201917.5.2019 17:26:56 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-05-17_Ylja_9_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 14.6.2019. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme