Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kaupungin yhteistoimintaneuvotteluja jatkettiin

Jaa

Vaasan kaupungin yhteistoimintaneuvotteluita jatkettiin kesätauon jälkeen keskiviikkona 12.8. Tällä hetkellä moni neuvotteluihin vaikuttava seikka on vielä auki.

Henkilöstöjohtaja Tuulikki Kruhse-Poutasen mukaan alustavat keskustelut ja toimialojen pohdinnat viittaavat siihen, että säästötavoitteeseen (4,85 milj.) ei päästä pelkillä lomautuksilla.

- Kuntalain mukaiseen alijäämän kattamisvelvollisuuteen on todennäköisesti tulossa väliaikaista helpotusta ja mikäli tällainen mahdollisuus tarjotaan, tulee kaupunki luonnollisesti tarttumaan siihen. Lisäksi tarkoituksena on hakea harkinnanvaraiseen valtionosuuteen korotusta, Kruhse-Poutanen kertoo.

Keskusteluissa nousi esille myös lomautusten järkevyys sellaisilla tulosalueilla, joilla on saatu lisämäärärahaa valtiolta koronantilanteen vuoksi. Lomautettaessa kyseisiä ammattiryhmiä myös lisämääräraha mahdollisesti menetettäisiin.

- Keskusteluissa on avoinna vielä lukuisia asioita, joihin pitää saada ratkaisu ennen kuin voimme päättää lomautuksista ja siitä, mitä ammattiryhmiä ne lopulta koskevat, Kruhse-Poutanen sanoo.

Seuraava kokous pidetään 14.9. ja neuvottelujen lopputulos käsitellään kaupunginhallituksessa 21.9.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme